Αταμάν: Τον Αύγουστο έπαιρνε θέση στο F4 τον Νοέμβρη θα πάρει «3άρι» και «γκαρντ»

Αταμάν: Τον Αύγουστο έπαιρνε θέση στο F4 τον Νοέμβρη θα πάρει «3άρι» και «γκαρντ»

Πως ο Εργκίν Αταμάν άλλαξε άποψη για τον Παναθηναϊκό που δημιούργησε

Εκείνο το ζεστό βράδυ της 25ης Αυγούστου το «Ελ. Βενιζέλος» έμοιαζε έτοιμο για… συνέντευξη Τύπου. Ένας σωρός από μικρόφωνα για χάρη του Εργκίν Αταμάν που έρχονταν επίσημα πλέον στη χώρα μας για την έναρξη της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού.

«Θα είναι θαυμάσια! Είναι μια νέα πρόκληση. Μια νέα πρόκληση μετά από πολλά χρόνια για τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι φτιάξαμε μια σπουδαία ομάδα. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για τους μεγάλους στόχους. Ο πρώτος για τον Παναθηναϊκό και για εμένα είναι το Final Four. Να φτάσουμε στο Final Four της Euroleague και έπειτα όλα είναι ανοιχτά» ήταν τα πρώτα του λόγια που αν μη τι άλλο επιβεβαίωναν τον ενθουσιασμό του.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Γιατί το ντέρμπι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό του ΟΑΚΑ

Και όταν ρωτήθηκε για τις πολλές μεταγραφές και τέλος πάντων για τη «χημεία» ενός ρόστερ που θέλει τον δρόμο του για να γίνει ομάδα; Ο Τούρκος έδειξε βέβαιος «Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες. Επιλέξαμε καλούς παίκτες και η χημεία της ομάδας είναι καλή. Δεν πήραμε παίκτες μόνο για το όνομά τους. Επιλέξαμε παίκτες σε θέσεις ώστε να υπάρχει χημεία».

Δύο μήνες μετά, βράδυ πάλι, 27 Οκτώβρη σε μια κανονική συνέντευξη Τύπου –μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια- στο ΟΑΚΑ, ήταν ο ίδιος Εργκίν Αταμάν. Την ίδια στιγμή όμως ήταν ένας… άλλος. «Είναι αλήθεια ότι χτίσαμε μία καινούργια ομάδα. Στην πραγματικότητα, από τους παίκτες αυτής της ομάδας, μόνο ένας, ο Κώστας Σλούκας έχει παίξει σε Final Four στην καριέρα του.

Αυτή είναι η Euroleague και είναι δύσκολη. Πέρα από τη σκέψη πρέπει να καταλάβουν πόσο δύσκολη είναι η Λίγκα. Θα το καταλάβουν βήμα με το βήμα. Ο Παναθηναϊκός πέρσι ήταν προτελευταίος. Η αγορά δεν μας βοήθησε να βρούμε παίκτες με εμπειρία από Final Four» απολογήθηκε.

Οι καλοί νέοι παίκτες, που επιβεβαίωναν ως πρώτο στόχο το final 4 έγιναν νέοι δίχως παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο –πλην του Σλούκα-. «Είναι αλήθεια ότι χρειάζομαστε δύο παίκτες και κοιτάμε την αγορά. Αυτά είναι καλά νέα για εσάς τους δημοσιογράφους. Χρειαζόμαστε ένα τριάρι και έναν χειριστή να βοηθήσει τον Σλούκα στις θέσεις 1-2. Είναι μια νέα ομάδα, θα κάνουμε προσαρμογές» πρόσθεσε ο Τούρκος τεχνικός ανοίγοντας και επίσημα δουλειές Νοέμβρη στο μεταγραφικό παράθυρο. Είναι κακό αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό; Ένα δύσκολο ξεκίνημα έπειτα από έντεκα μεταγραφές; Προφανώς όχι.

Είναι κακό που πρέπει τώρα έχοντας κατανοήσει τις ανάγκες του μέσα στο παρκέ και όχι στο χαρτί να ξαναβγεί στην αγορά (με την υποσημείωση ότι ανάμεσα στα άλλα προέκυψε και ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου); Επίσης όχι. Κακό είναι να μιλά ένας προπονητής σαν… παρατηρητής. Ο Εργκίν Αταμάν διάλεξε αυτούς τους παίκτες –τους περισσότερους έστω-. Ο ίδιος ήταν που τον Αύγουστο τοποθετούσε και τον πήχη σε ύψος F4.

Δεν τον ανάγκασε κανείς στα… μεγάλα λόγια. Και σίγουρα δεν είπε τότε, πως η αγορά δεν του έδωσε το δικαίωμα να βρει αυτό που ψάχνει κρατώντας στα χέρια του το μεγάλο μπάτζετ που του προσέφερε η διοίκηση.

Το λέει τώρα με το ρεκόρ στη Euroleague να είναι στο 2-3, με το Super Cup χαμένο και πριν βρεθεί για πρώτη φορά στο ΣΕΦ φιλοξενούμενος του Ολυμπιακού –έστω για το πρωτάθλημα-.

Πονηρός ο Τούρκος; Όχι, πάρα πολύ έμπειρος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ