Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Γιατί το ντέρμπι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό του ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Γιατί το ντέρμπι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό του ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται για τρίτη φορά φέτος, αυτή τη φορά στο ΣΕΦ. Σε ένα παιχνίδι όμως που δεν θα είναι ίδιο με αυτό του ΟΑΚΑ.

Μπορεί να έχει περάσει περίπου ένας μήνας από την έναρξη της φετινή σεζόν, όμως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι έτοιμοι να συναντηθούν για τρίτη φορά. Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι αφήνουν πίσω τους την αναμέτρηση στη Ρόδο για το Super Cup και εκείνη στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague. Καθώς ο αγώνας στο ΣΕΦ θα είναι διαφορετικός.

Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να έχουν φύγει νικητές και τις δύο περιπτώσεις, όμως τίποτα δεν είναι απλό. Κυρίως γιατί το παιχνίδι στον Πειραιά, για την 4η αγωνιστική της Basket League, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ίδιο όσον αφορά τουλάχιστον τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσουν οι ομάδες.

Το ίδιο αλλά… διαφορετικό μομέντουμ

Η 5η αγωνιστική της Εuroleague που ολοκληρώθηκε χθες (27/10) ήταν εξαιρετική για την Ελλάδα. Κι αυτό διότι είχαμε το 2/2, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί της Αναντολού Έφες στο ΣΕΦ με σκορ 75-57 και τον Παναθηναϊκό μία μέρα αργότερα να υπερασπίζεται το ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπασκόνια με τη νίκη 95-81.

Η μεν νίκη των Πειραιωτών μπορεί να ήταν πιο εύκολη έτσι όπως εξελίχθηκε, και το «τριφύλλι» να χρειάστηκε την τελευταία περίοδο για να «καθαρίσει», όμως υπάρχει ένα καθοριστικό στοιχείο. Ο τρόπος. Και οι δύο πήραν το ροζ φύλλο αγώνα όντας καταπληκτικοί σε έναν συγκεκριμένο τομέα στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε… σεμιναριακή άμυνα κόντρα στους Τούρκους, οι οποίοι ήταν παράλληλα και άστοχοι όταν βρήκαν καλές προϋποθέσεις, και πήρε το αποτέλεσμα. Η επίθεση έπαιξε όσο χρειάστηκε, όμως το φετινό όπλο των Ερυθρόλευκων μοιάζει να είναι στο πίσω μέρος του παρκέ. Όλοι αρχίζουν και βρίσκουν τις απαραίτητες ανάσες μετά τις επιστροφές παικτών και αυτό φαίνεται στην ενέργεια που βγαίνει. Γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην ένταση και τις σκληρές άμυνες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ξέσπασε εναντίον της Μπασκόνια. Οι Πράσινοι είχαν ανάγκη ένα τέτοιο ματς, δείχνοντας πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει η επίθεσή τους όταν βρει ρυθμό. Ο καθένας έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα λάθη όπως τόνισε και ο Εργκίν Αταμάν. Οι εμφανίσεις των Μήτογλου και του MVP της αγωνιστικής, Λεσόρ, πάντως μιλούν από μόνες τους. Γκραντ και Γκριγκόνις παραμένουν σταθεροί, ενώ σιγά-σιγά μπαίνει στο… κόλπο και ο Κάιλ Γκάι. Συν φυσικά τον Σλούκα που προσθέτει την απαραίτητη ποιότητα. Αν το «τριφύλλι» συνεχίσει έτσι τότε θα δούμε ωραία πράγματα.

Ο Ολυμπιακός με Μπραζντέικις, ο Παναθηναϊκός με Μήτογλου

Μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το τελευταίο ντέρμπι είναι δύο παίκτες. Μπαρτζώκας και Αταμάν θα έχουν στη διάθεσή τους δύο παιδιά που δεν έδωσαν το παρών στο ΟΑΚΑ για την 1η αγωνιστική της Euroleague. Ο Λιθουανός μόλις είχε αποκτηθεί και δεν ήξερε καλά-καλά τα ονόματα των συμπαικτών του, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ προσπαθούσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Ο Μπραζντέικις ακόμα ψάχνει τα πατήματά του, θέλοντας να ενσωματωθεί στο μπάσκετ που προσπαθεί να παίξει ο Ολυμπιακός. Ο Λιθουανός δεν έχει βρει ακόμα το… χέρι του από μακριά, όμως κάνει αυτό που του αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε, να παίζει κάθετα και να επιτίθεται στο καλάθι. Πράγμα που είναι βασικό για τους Ερυθρόλευκους. Αμυντικά τα πηγαίνει αρκετά καλά και σίγουρα όσο περνούν τα ματς θα γίνεται και καλύτερος. Και ποιος ξέρει, ίσως φυλάει μια μεγάλη εμφάνιση σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντίνος Μήτογλου έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά. Ο Έλληνας φόργουορντ ήδη αποτελεί κομβικό παίκτη στο ροτέισον του Αταμάν και οι εμφανίσεις του δεν μπορούν να αδικήσουν τον Τούρκο τεχνικό. Η παρουσία του απέναντι στην Μπασκόνια ήταν φυσικό… επακόλουθο. Κι αυτό αφού πρόκειται για ένα παιδί με τρομερά σωματικά προσόντα και φοβερή αντίληψη στο ριμπάουντ. Αναμφίβολα αποτελεί πλέον μια από τις πιο σταθερές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ