Ο Μπαρτζώκας που έμεινε πιστός στις πράξεις και τα λόγια του και τα «παραμύθια της Χαλιμάς»

Ο Μπαρτζώκας που έμεινε πιστός στις πράξεις και τα λόγια του και τα «παραμύθια της Χαλιμάς»

Ο κορυφαίος προπονητής της Euroleague που παραμένει πιστός στα λεγόμενα του, οι δύο ευκαιρίες και τα... μυθιστορήματα

Ο Ολυμπιακός πριν από μερικές μέρες προχώρησε στην απόκτηση του Ναζ Μήτρου Λονγκ από τη Ζαλγκίρις, ενώ φαίνεται πως είναι μια ανάσα από την απόκτηση και του Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος αποδεσμεύεται από τους Σακραμέντο Κινγκς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσθέτει, όπως όλα δείχνουν, δύο άκρως ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ των ερυθρόλευκων από το πάνω ράφι και με πολύ μεγάλες προοπτικές, με τον Έλληνα τεχνικό να βλέπει δύο μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά και σε συνεργασία με τη διοίκηση να μην τις αφήνει να πάνε χαμένες. Βλέπετε, ο προπονητής του Ολυμπιακού το είχε ξεκαθαρίσει και σε δηλώσεις  του πριν από το ματς με την Μπασκόνια, πως ο Ολυμπιακός κοιτάζει την αγορά, όμως δεν πρόκειται να κάνει κάποια κίνηση απλά για να κάνει, παρά μόνο αν παρουσιαστεί κάποια μεγάλη ευκαιρία και κάποιους παίκτης που πραγματικά θα βοηθήσει την ομάδα.

«Επί της ουσίας είμαστε στην αγορά λόγω των πολλών ατυχιών και τραυματισμών που έχουμε φέτος. Είμαστε στην αγορά για να κάνουμε προσθήκη, αλλά θα το κάνουμε μόνο με παίκτη που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει», είχε πει ο Μπαρτζώκας με τις δηλώσεις του να είναι ξεκάθαρες, όμως να παρερμηνεύονται όπως γίνεται συνήθως στα λεγόμενα του.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, όταν ξεκίνησαν τα σενάρια για την απόκτηση τόσο του Μήτρου Λονγκ, αλλά και του Πετρούσεφ έχει ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με τον Μπαρτζώκα για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού και τους τραυματίες. Ο κορυφαίος προπονητής της Euroleague όμως είναι από τους λίγους που μένει πιστός στις πράξεις και τα λόγια του, την ώρα που τα «παραμύθια της Χαλιμάς» συνεχίζονται με αφορμή τα όσα έχει πει.

Ο Μπαρτζώκας λοιπόν πριν από το παιχνίδι με την Μπασκόνια έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει στην αγορά για παίκτη ή παίκτες, ενώ για να μην παρερμηνευτούν τα λόγια του (που τελικά παρερμηνεύονται) είχε υπογραμμίσει πως δεν έχει σκοπό να πουλήσει κανέναν από τους ήδη υπάρχοντες παίκτες του που έχουν βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τα πάντα στην Ελλάδα και να παίξει το καλύτερο μπάσκετ την τελευταία διετία στην Ευρώπη.

Αναλυτικά τι είχε πει ο Μπαρτζώκας:

«Εγώ έχω κάτι και δεν αλλάζει. Τους παίκτες που έχουν βοηθήσει να κατακτήσουμε ότι τίτλο εγχώριο υπάρχει τους έχω εμπιστοσύνη και τους στηρίζω. Και όταν λέω τους στηρίζω εννοώ ότι επειδή ο ΜακΚίσικ τραυματίστηκε και έμεινε ένα και ενάμιση μήνα έξω, ότι εγώ θα πάω να τον αλλάξω και να τον διώξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Έχει βοηθήσει και ήταν σημαντικό μέλος της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Δεν θα τον πουλήσω εγώ. Αυτό πάει και τελείωσε. Έτσι είναι. Το αν πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα και να καλύψουμε το διάστημα που είναι έξω, οι πρόεδροι μου έχουν δώσει στο 100% το ελεύθερο να το κάνω. Όλα αυτά που ακούγονται ότι δεν δαπανούνται χρήματα, τα βρίσκω αστεία και άδικα».

Δύο παίκτες που θέλει και φαίνεται από τη χρονική διάρκεια

Η όποια συζήτηση και τα όποια… μυθιστορήματα σχετικά με τις δυο μεταγραφές του Ολυμπιακού (ο Πετρούσεφ είναι προ των πυλών) είναι τουλάχιστον αστεία και έχουν… προπαγανδιστικούς σκοπούς, αφού ο Ολυμπιακός «άρπαξε» δύο ευκαιρίες που προέκυψαν στην αγορά, στην οποία ήταν ήδη ενεργός και ανεβάζει την ποιότητα του ρόστερ του. Όπως ακριβώς είχε πει ότι θα συμβεί ο Μπαρτζώκας. Απέκτησε έναν παίκτη που σύντομα θα έχει ελληνικό διαβατήριο και είναι κοντά σε έναν 23χρονο που έχει πάρει Euroleague ήδη και έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι «να ‘χαμε να λέγαμε», ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός όλη τη σεζόν μέχρι και σήμερα δεν έχει αγωνιστεί πλήρης και έχει συνεχώς προβλήματα. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι αν υπάρχουν απουσίες επιβαρύνονται περισσότερο οι… υπάρχοντες και το κλασικό παράδειγμα είναι του Τόμας Γουόκαπ που έπαιζε 35 λεπτά και πάνω στα προηγούμενα ματς, ή εκείνο του Μουσταφά Φαλ που έπαιζε 30+ όταν έλειπε ο Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα πρότζεκτ που φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του Μπαρτζώκα και έχει πέρα από παρόν και πολύ μέλλον, αφού μετά και από τις δυο μεταγραφές των Μήτρου Λονγκ και Πετρούσεφ έχουν συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2025 όλοι οι παίκτες του ρόστερ πλην τον Κάνααν, Πίτερς και Λούντζη, που είναι θέμα χρόνου να διαπραγματευτούν για να ανανεώσουν. Οπότε μάλλον κάτι ξέρει καλύτερα ο Μπαρτζώκας από τους… ειδικούς, από τη στιγμή που κάνει μεσούσης της σεζόν συμβόλαια για τα επόμενα τρία χρόνια με Μήτρου Λονγκ και Πετρούσεφ, που είναι και η απόδειξη για το πόσο τους ήθελε στο ρόστερ. Όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ