Ολυμπιακός: Το πλάνο για Φράιμπουργκ, ο Αλεξανδρόπουλος και το 4-3-3

Ολυμπιακός: Το πλάνο για Φράιμπουργκ, ο Αλεξανδρόπουλος και το 4-3-3

Πώς σκέφτεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κόντρα στη Φράιμπουργκ - Ο σχηματισμός και ο ρόλος του Αλεξανδρόπουλου.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη δράση και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκη και μάλιστα με ανατροπή. Οι ερυθρόλευκοι ήταν σοβαρή, ειδικά μετά το γκολ της ομάδας του Αγρινίου, «καθάρισαν» σχετικά εύκολα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ματς με τη Φράιμπουργκ.

O Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει «κυκλώσει» το ματς με τη γερμανική ομάδα για πολλούς λόγους, ενώ έχει ήδη σχεδιάσει το πλάνο του, ενόψει και των 4 αναμετρήσεων που ακολουθούν στη συνέχεια για το πρωτάθλημα. Κάπως έτσι το καθοριστικό ματς στην Γερμανία που πλέον έρχεται για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε από χθες… Όχι πως ο Ισπανός δεν υπολόγιζε τον Παναιτωλικό, αλλά στο πλάνο του για το χθεσινό ματς είχε… κομμάτια και από τα προσεχώς. Στην Γερμανία και στο Φράιμπουργκ όπου ο Ολυμπιακός ψάχνει μια μεγάλη νίκη.

Με τον Μαρτίνεθ να αφήνει εκτός αποστολής τον Αλεξανδρόπουλο, μια απόφαση που είναι αλήθεια πως δεν περίμεναν οι περισσότεροι. Όπως και η επιλογή του να μην ξεκινήσει ο Ποντένσε. Όλα όμως είχαν να κάνουν με την… επιχείρηση Φράιμπουργκ.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φαίνεται πως έχει αποφασίσει πως θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Γερμανία περιμένοντας προφανώς και τις προπονήσεις που μεσολαβούν. Με τον Αλεξανδρόπουλο να είναι στο βασικό του πλάνο καθώς θα επιστρέψει στην τριάδα στον άξονα. Ήθελε να του δώσει ανάσες μετά την Εθνική και να τον έχει φρέσκο καθώς οι άλλοι δύο βασικοί κεντρικοί χαφ, Έσε και Καμαρά είχαν την διακοπή για να δουλεύει υπέρ της ξεκούρασης τους. Και κάπως έτσι ο Μαρτίνεθ δείχνει να έχει κλειδώσει την 11αδα. Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί. Αλλά είπαμε, υπάρχουν και οι τελευταίες προπονήσεις.

Ο Μπιανκόν, ο Ιμπόρα και ο Σκάρπα

Ο Γάλλος αμυντικός, Ζουλιάν Μπιανκόν πήρε φανέλα βασικού δίπλα στον Ντόη με τον Παναιτωλικό και το πρόσημο ήταν θετικό. Γρήγορος με καλές τοποθετήσεις είχε καλή παρουσία στην άμυνα των Πειραιωτών σε ένα ματς μάλιστα που είχε και πολύ περισσότερη δουλειά από ότι αναμενόταν.

Ο Μπιανκόν που παίζει σημαντικό ρόλο για τα ματς στην Ελλάδα καθώς είναι η τρίτη επιλογή πίσω από Ρέτσο και Ντόη. Με τον Ιμπόρα να ακολουθεί και να είναι στην Γερμανία η μπακ απ επιλογή (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Μπιανκόν) για αυτό και ο Μαρτίνεθ όπως αναμενόταν του έδωσε χρόνο ως στόπερ με τον Παναιτωλικό. Ο Μαρτίνεθ ξέρει πως ο Ιμπόρα έχει την δυνατότητα να του προσφέρει λύσεις τόσο στον άξονα όσο και στο κέντρο της άμυνας ελπίζοντας βεβαίως πως δεν θα χρειαστεί να συμβεί το δεύτερο ενδεχόμενο με τους Ρέτσο και Ντόη να βγάζουν τα ευρωπαϊκά ματς που απομένουν και τον Μπιανκόν να δίνει λύσεις στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τώρα τον Γκουστάβο Σκάρπα που έμεινε εκτός αποστολής λόγω μιας κάκωσης στο γόνατο όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό με το διάστημα που θα μείνει εκτός να είναι μικρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ