Ολυμπιακός: Η μεγάλη αλήθεια για την επίθεση της ομάδας του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Η μεγάλη αλήθεια για την επίθεση της ομάδας του Μπαρτζώκα

Το Offensive Rating του Ολυμπιακού στη Euroleague και οι συγκρίσεις με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τη σεζόν αρκετά καλά στη Euroleague. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να διαχειριστεί αρκετούς τραυματισμούς σημαντικών παικτών, αλλά και τη συσσωρευμένη κούραση άλλων. Παρόλα αυτά οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο 6-4 και την πέμπτη θέση σε ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και Μονακό, έχοντας πετύχει μάλιστα και τέσσερις συναπτές νίκες.

Από το ξεκίνημα της σεζόν δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αναφερθεί στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. Πως δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική σε σχέση με πέρυσι. Εν μέρει αυτό ισχύει, όμως τα νούμερα αποδεικνύουν πως ακόμα κι έτσι είναι ανάμεσα στις κορυφαίες επιθέσεις της διοργάνωσης. Όντας μάλιστα και καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, που έχει μεγαλύτερο ατομικό επιθετικό ταλέντο.

Για του λόγου το αληθές, οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην 6η θέση της σχετικής λίστα με το Offensive Rating των ομάδων της Euroleague. Τους πόντους δηλαδή ανά 100 κατοχές. Ένα στατιστικό που μετρά την επιθετική συγκομιδή των συλλόγων, συγκρίνοντάς τους από την ίδια βάση. Έτσι, οι Πειραιώτες σκοράρουν 115,4 πόντους ανά 100 κατοχές. Έχοντας πάνω τους μόνο Ρεάλ, Παρτίζαν, Βίρτους, Μπαρτσελόνα και Έφες. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι 9ος στην σχετική λίστα με 114,4 πόντους.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός τα πετυχαίνει όλα αυτά παίζοντας στον δικό του αργό ρυθμό. Μιας και είναι τελευταίος σε pace (κατοχές) με 66,7 ανά παιχνίδι. Αυτό δεν έχει σχέση με το παραπάνω στατιστικό, όμως δείχνει ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν βιάζονται μέσα στα ματς, κρατώντας το δικό τους τέμπο. Και το ότι βρίσκονται τόσο ψηλά επιθετικά μαρτυρά το πόσο αποτελεσματικοί είναι στο μπροστά μέρος του παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ