Όταν δεν σκέφτεσαι τη νίκη, αλλά το πως θα… (ξανά)χάσεις

Όταν δεν σκέφτεσαι τη νίκη, αλλά το πως θα… (ξανά)χάσεις

Όσο ο Ολυμπιακός δεν...

Η Βίρτους μέχρι απόψε σκόραρε κάτι παραπάνω από 85 πόντους στην καταπληκτική Euroleague πορεία της. Με τον αναγεννημένο Τορνίκε Σενγκέλια να βάζει τους 17.2 κάθε βράδυ της και τον αειθαλή Μάρκο Μπελινέλι να προσθέτει άλλους 15. Ομάδα με ρεκόρ 10-4 είχε απέναντι του ο Ολυμπιακός. Και με σερί 7-0 στην έδρα της (είχε χάσει στην πρεμιέρα από τη Ζαλγκίρις).

Οι Ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα λοιπόν την… ξεφούσκωσαν. Την ανάγκασαν για πρώτη φορά να μείνει κάτι από τους 70 πόντους. Με τον Σενγκέλια να πετυχαίνει ένα 2ποντο (1/7 εντός πεδιάς) και τον Μπελινέλι να βλέπει το μισό ματς από τον πάγκο γιατί ο Τόμας Γουόκαπ δεν του επέτρεπε ούτε να αναπνεύσει. Η τέλεια αμυντική δουλειά, απέναντι σε μια επιθετική μηχανή. Η μια ακόμη απόδειξη πως οι νταμπλούχοι έχουν… δαγκάνες.

Διαβάστε επίσης: Πως η οικογένεια Στάνκοβιτς σε ένα 24ωρο βρήκε μπροστά της δύο φορές τον Ολυμπιακό

Τι να τις κάνουν όμως, που αυτό το παιχνίδι από τη φύση του είναι φτιαγμένο για να κερδίζει στο τέλος πάντα η επίθεση. Και αν η Βίρτους σε μαύρο βράδυ έβαλε 69, ο Ολυμπιακός έβαλε όλους και όλους 67: Τόσους που θα κέρδιζε την Παρασκευή τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ που του έβαλε 63, αλλά τι να το κάνεις που ο ίδιος έβαλε 56. Τρεις περισσότερους από την προηγούμενη φορά που πήγε στην Ιταλία, στο Μιλάνο για να παίξει με την Αρμάνι -τότε έβαλε 53-. Επιδόσεις που απλά δεν έχουν σχέση με το επίπεδο και τις ανάγκες ενός τουρνουά όπως η Euroleague. Με τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στην διοργάνωση, η εξαιρετική του άμυνα του προσφέρει ως τώρα ένα ταξίδι γύρω από το 50%. Και πάλι καλά να λέει.

Το ποσοστό του στο τρίποντο ήταν ξανά μόλις 24,1% (7/29): Πίτερς 0/4, Γκος 0/4, Γουόκαπ 0/2, Παπανικολάου 1/4, Μπραζντέικις 1/3. Μια πεντάδα με 2/17! Πόσο να αντέξει μια ομάδα μόνο από την άμυνα; Το κράτησε υπό έλεγχο για 37΄. Στο τέλος υπέκυψε γιατί πέραν του Γιαννούλη Λαρεντζάκη δεν υπήρχε παίκτης στο παρκέ που να σκέφτονταν τη νίκη και όχι τον έναν ακόμη τρόπο που θα προκύψει ήττα. Χωρίς αυτοπεποίθηση. Χωρίς το momentum που χρειάζεται ένα κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί σε μια απόφαση. Που είναι εκείνη η ομαδάρα που πέρσι προκαλούσε φόβο;

Όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα γίνεται και μεγαλύτερο. Ήταν το πέμπτο στη σειρά παιχνίδι με επίθεση κάτω από τους 80 πόντους. Ήταν το εντέκατο στα πρώτα δεκαπέντε. Επτά νίκες με αυτή την επίθεση είναι… λογαριασμός που κολακεύει. Σκληρή αλήθεια, αλλά αλήθεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ