Αποκάλυψη: Ο Τερίμ κυνηγάει τον Γκραβιγιόν της Ντεμίρσπορ- Η σχέση ζωής με την Αντάνα, ο… Ερντογάν και η προσφυγή

Αποκάλυψη: Ο Τερίμ κυνηγάει τον Γκραβιγιόν της Ντεμίρσπορ- Η σχέση ζωής με την Αντάνα, ο… Ερντογάν και η προσφυγή

Ο Φατίχ Τερίμ έπιασε δουλειά και ήδη μίλησε με την Αντάμα Ντεμιρσπόρ για την απόκτηση του Αντριου Γκραβιγιόν για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι σχέσεις του με τη διοίκηση των Τούρκων, ο Ερντογάν και πώς δεν έμεινε ελεύθερος ο 25χρονος στόπερ.

Ο Παναθηναϊκός κινείται σε ρυθμούς Φατίχ Τερίμ. Και μετά την απόκτηση του Δημήτρη Λημνιού, που έγινε με ενέργειες του συλλόγου και πριν επισημοποιηθεί η συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό, φαίνεται ότι και οι μεταγραφές θα αρχίσουν να έχουν το σημάδι του νέου κόουτς. Με τις πληροφορίες από την Τουρκία να αναφέρουν πως οι Πράσινοι έχουν βάλει στο σημάδι έναν ποδοσφαιριστή που παρακολουθούσαν από το καλοκαίρι: Τον Αντριου Γκραβιγιόν. Για τον οποίο το ενδιαφέρον επανήλθε. Και μάλιστα με τρόπο έντονο.

Οι πληροφορίες από τη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι ο Τερίμ ασχολήθηκε προσωπικά με την υπόθεση του Γκραβιγιόν και ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για την κατάσταση του 25χρονου (08/02/1998) κεντρικού αμυντικού της Αντάνα Ντεμιρσπόρ. Για την ακρίβεια, από την Τουρκία προκύπτει έντονο ενδιαφέρον για 70χρονου τεχνικού για τον ποδοσφαιριστή και επιθυμία να κινηθεί η ΠΑΕ για την απόκτησή του.

Διαβάστε επίσης: Γουίλιαμς-Γκος στο «10»: «Για αυτό κερδίσαμε την Αρμάνι – Σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι στον δεύτερο γύρo»

Η περίπτωση του Γκραβιγιόν είναι ιδιαίτερη, καθώς ο ποδοσφαιριστής είχε καταθέσει προσφυγή πριν από λίγες ημέρες και είχε προσπαθήσει να φύγει ελεύθερος από την Αντάνα, λόγω οφειλών προς το πρόσωπό του. Εντούτοις, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου, Μουράτ Σαντσάκ, πλήρωσε τις απαραίτητες δόσεις του συμβολαίου του, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ο Γάλλος να… απελευθερωθεί. Ωστόσο, πλέον είναι σαφές πως ο ίδιος δεν θέλει να παραμείνει και για αυτόν τον λόγο υπάρχει συζήτηση σχετικά με την επόμενη ομάδα του.

Για την ιστορία, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως η διοίκηση της Αντάνα δεν επέλεξε τυχαία να πληρώσει τους Γκαβιγιόν, Εμπαγιέ Νιάνγκ και Παπ Σισέ, ώστε να μην μπορούν να κάνουν προσφυγή. Το έκανε διότι ειδικά από τον πρώτο, θέλει να βγάλει κέρδος. Καθώς το καλοκαίρι πλήρωσε σχεδόν 2.5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Ρεμς. Και ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι είναι η ομάδα που έχει δείξει το πιο έντονο και συγκεκριμένο ενδιαφέρον για τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό, με καταγωγή από τη Γουαδελούπη.

Χαρακτηριστικό της έντασης που υπήρχε μεταξύ του παίκτη και της Αντάνα Ντεμιρσπόρ είναι το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί παιχνίδι των Τούρκων από τις 26 Νοεμβρίου, όταν και ξεκίνησε να ζητάει να «σπάσει» το συμβόλαιό του. Από τον Ιούνιο, όταν και συμμετείχε στο Gold Cup με την εθνική ομάδα της Γουαδελούπης έως και σήμερα, πάντως, έχει συνολικά 27 συμμετοχές, 9 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και 18 με την Αντάνα, σε όλες τις διοργανώσεις. Με απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ.

Αυτός, λοιπόν, φαίνεται ότι είναι ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού για να καλυφθεί το τεράστιο κενό που υπάρχει στην άμυνά του. Με τον Φατίχ Τερίμ να έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση και τις συζητήσεις με την ομάδα από τα Αδανα της Κιλικίας. Με ομάδα που χαίρει της βαθύτατης εκτίμησης του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον οποίο η οικογένεια Σαμντσάκ στήριξε και στηρίζει με κάθε τρόπο, μέσα από τα media που κατείχε και κατέχει. Με τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας, να δίνει το παρών στην ονομασία του ολοκαίνουργιου γηπέδου της ομάδας, το οποίο έκτισε το κράτος το 2021 για να στεγαστεί ο σύλλογος!

Βεβαίως, το πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση της μεταγραφής του Γκραβιγιόν στον Παναθηναϊκό είναι ένα: Ο Φατίχ Τερίμ. Και αυτό διότι ο νέος προπονητής των Πράσινων, είναι κάτι σαν ιερό τοτέμ για την Αντάνα Ντεμιρσπόρ.

Είναι η ομάδα στην οποία ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και αγωνίστηκε για 5 χρόνια (1969-74, 83 συμμετοχές, 12 γκολ), προτού γίνει σύμβολο της Γαλατασαράι. Η ομάδα της γενέτειράς του. Ενας σύλλογος άρρηκτα συνδεδεμένος με τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς ο πατέρας και η μητέρα του, ήταν μέλη της Αντάνα. Και ο ίδιος έχει βραβευτεί πολλάκις για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο της πόλης. Και φυσικά διατηρεί άριστες σχέσεις με τη διοίκηση του συλλόγου.

Ο Γκραβιγιόν ξεκίνησε την καριέρα του στην Κρετέιγ, αλλά μόλις στα 16 υου τον ενέταξε η Ιντερ στις Ακαδημίες της. Στους Νερατζούρι δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα και από το 2017 ξεκίνησε να δίνεται δανεικός (Μπενεβέντο, Πεσκάρα, Σασουόλο, Ασκολι, Λοριάν).

Τον Γενάρη του 2022 τον πήρε δανεικό και η Ρεμς, αλλά στο τέλος της σεζόν η γαλλική ομάδα πλήρωσε 3.000.000 και τον αγόρασε από την ιταλική ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2023 τον δάνεισε με τη σειρά της στην Τορίνο, χωρίς επιτυχία. Και το καλοκαίρι εμφανίστηκε η Αντάνα Ντεμιρσπόρ και τον αγόρασε, με 2,5 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ