Η «ελληνική» εμπλοκή στη μεταγραφή-ρεκόρ του Μανγκαλά στη Λιόν (pics)

Η «ελληνική» εμπλοκή στη μεταγραφή-ρεκόρ του Μανγκαλά στη Λιόν (pics)

Η παραχώρηση του Ορέλ Μανγκαλά από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στη Λιόν, θα αγγίξει τα 32.800.000 ευρώ, με τον Ελληνα ατζέντη, Πάνο Γαλαριώτη, να είναι το πρόσωπο-κλειδί του mega deal.

Ο Ορέλ Μανγκαλά συνεχίζει την καριέρα του στη Λιόν. Με ένα deal εξωπραγματικό. Ο Βέλγος μέσος παραχωρήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, με ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 32.000.000 €. Μια συμφωνία που προκάλεσε αίσθηση, καθώς μέσα σε ενάμιση χρόνο η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη πούλησε με σχεδόν τριπλάσια χρήματα από ό,τι τον αγόρασε. Ενώ ο Ελληνας ατζέντης που συμμετείχε στη διαδικασία, αυτομάτως ενεπλάκη στο δυνητικά ακριβότερο deal που έχει κάνει μάνατζερ από τη χώρα μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Λιόν πλήρωσε 11.700.000 € στη Φόρεστ, ως «ενοίκιο» για τον δανεισμό του Μανγκαλά. Επιπλέον, στη συμφωνία προβλέπεται υποχρεωτική οψιόν αγοράς ύψους 17.600.000 €, η οποία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα με την παραμονή των «Λιονέ» στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Ενώ επιπλέον 3.500.000 € αποτελούν τα πρόσθετα της συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Στη σούμα, 32.800.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Γουόκαπ – Πετρούσεφ: Ένα δίδυμο που μπορεί να οδηγήσει ψηλά τον Ολυμπιακό (vid, pic)

Διαβάστε επίσης: Γουόκαπ – Πετρούσεφ: Ένα δίδυμο που μπορεί να οδηγήσει ψηλά τον Ολυμπιακό (vid, pic)

Τυπικά η μεταγραφή είναι στη μέση, καθώς το σύνολο του παραπάνω ποσού θα δοθεί στο τέλος της σεζόν, όταν η Λιόν εξασφαλίσει την παραμονή της στη Ligue 1. Αλλά το ρεκόρ δεν αλλάζει. Καθώς η εμπλοκή του Ελληνα ατζέντη, Πάνου Γαλαριώτη στο deal, τον καθιστά ως τον μάνατζερ που έκανε τη μεγαλύτερη πώληση, την οποία διαχειρίστηκε μάνατζερ από τη χώρα μας.

Στις υπογραφές του ποδοσφαιριστή με τη Λιόν εμφανίστηκαν συνολικά τέσσερις ατζέντηδες, από τρεις διαφορετικές εταιρείες. Οι τρεις εκπρόσωποι ήταν εκείνοι που εκπροσωπούσαν τον ποδοσφαιριστή, με τον Γαλαριώτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Sports Action», να είναι ωστόσο το πρόσωπο που έκανε τη σύνδεση μεταξύ των ομάδων και το εκείνος που ουσιαστικά ολοκλήρωσε το deal, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Φόρεστ. Με τον Μανγακλά να αποτελεί την εν δυνάμει δεύτερη μεγαλύτερη πώληση της αγγλικής ομάδας, μετά τα 55.000.000 € του Μπρέναν Τζόνσον, το περασμένο καλοκαίρι.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η πώληση του Μανγκαλά θα ξεπεράσει σε κόστος και εκείνη του Καναδού επιθετικού Τζόναθαν Ντέιβιντ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2020, είχε πωληθεί σχεδόν 30.000.000 € από τη Γάνδη στη Λιλ. Με τον παίκτη να εκπροσωπείται από τον Ελληνο-καναδό ατζέντη Νίκο Μαυρομάρα. Σε μεγάλες πωλήσεις έχει εμπλακεί και ο Πολ Κουτσολιάκος, κυρίως, ωστόσο, λόγω της εμπλοκής του με τη ROGON, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη. Με τη «Sports Action» του Γαλαριώτη, να δημιουργεί ένα νέο ρεκόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ