Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 1-2: Πέρασε από το «City Ground» η ομάδα του Αρτέτα

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 1-2: Πέρασε από το «City Ground» η ομάδα του Αρτέτα

Με γκολ των Ζεσούς και Σάκα στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ νίκησε δύσκολα με 2-1 στην έδρα της Νότιγχαμ και πλησίασε στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ έχοντας όμως ματς παραπάνω.

Διπλό μετά από σχεδόν δύο μήνες πανηγύρισε η Άρσεναλ που για την 22η αγωνιστική της Premier League επικράτησε στο «City Ground» με 2-1 της Νότιγχαμ Φόρεστ. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, έχοντας όμως ματς παραπάνω, ενώ οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν για δεύτερο σερί ματς και δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο 14′ η Άρσεναλ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ζεσούς από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τη Νότιγχαμ να έχει ένα καλό σουτ του Γουντ στο 23′. Γενικά το πρώτο μέρος δεν ήταν καλό, με τους γηπεδούχους να κλείνουν καλά τους χώρους και να μπλοκάρουν τους «κανονιέρηδες».

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός-Άλμπα Βερολίνου 101-87: All… Wright με καυτό Κάνααν και κατοστάρα

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 53′ με τον Σακά και δοκάρι στο 57′ με τον Ζεσούς, για να ανοίξει το σκορ στο 66′. Από πλάγιο ο Ζιντσένκο βρήκε τον Ζεσούς, η άμυνα κοιμήθηκε και ο Βραζιλιάνος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Τέρνερ για το 0-1.

Στο 72′ μάλιστα η Άρσεναλ βρήκε και δεύτερο γκολ όταν ο Όντεγκααρντ με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Ζεσούς στον χώρο, ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα και ο Σάκα με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2. Η Νότιγχαμ αντέδρασε και στο 88′ μείωσε σε 1-2 με τρομερή ενέργεια και τελείωμα του Αβονίγι, αλλά στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε δεν κατάφερε να βρει την ισοφάριση αν και πίεσε πολύ.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Τέρνερ, Μανγκαλά (71’ Γέιτς), Ουίλιαμς (78’ Ελάνγκα), Τοφολό, Μοντιέλ, Ντανίλο, Ομομπαμιντέλε, Ντομίνγκες (64’ Χάντσον Οντόι), Μουρίγιο, Γκιμπς Γουάιτ, Γουντ (46’ Αβονίγι)

Άρσεναλ: Ραγιά, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Ζιντσένκο (90+2’ Κίβιορ), Ράις, Σμιθ Ρόου (71’ Χάβερτς), Έντεγκααρντ (90+2’ Ζορζίνιο), Σακά, Μαρτινέλι (78’ Τροσάρ), Ζεσούς (78’ Ενκετιά).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ