Euroleague: Πόσο πιθανό είναι να δούμε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στα playoffs. Τι λέει το πρόγραμμα και οι αριθμοί

Euroleague: Πόσο πιθανό είναι να δούμε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στα playoffs. Τι λέει το πρόγραμμα και οι αριθμοί

Στρώνεται στο τραπέζι η πιθανότητα της μάχης των αιωνίων για μια θέση στο final four. Η πρόβλεψη για την τελική κατάταξη. Ποιος θα μείνει εκτός 10άδας;

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της Euroleague και φυσικά το ενδιαφέρον ολοένα και μεγαλώνει για τους δύο εκπροσώπους μας. Χθες βράδυ ο Ολυμπιακός πέρασε από το Μόναχο και έφτασε στις 14 νίκες, απόψε ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην πάντα δύσκολη έδρα της Ζαλγκίρις αναζητώντας το 16ο ροζ φύλλο αγώνα και όλα δείχνουν ότι και οι δύο θα είναι εκεί και στη συνέχεια του τουρνουά: Στα playoffs. Όσο ο καιρός περνά όμως, προκύπτει και μια άλλη απορία. Μήπως τότε, την ώρα της κρίσης θα σταθούν απέναντι.

Έχουμε δει τρεις φορές (1994, 1995, 2009) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός σε ημιτελικό της Euroleague. Βρέθηκαν μαζί (έχοντας και την ΑΕΚ) σε έξτρα όμιλο το 2002. Έχουν παίξει αμέτρητες πια φορές και στην κανονική διάρκεια. Σειρά best of five όμως με φόντο την Euroleague δεν μας έχουν χαρίσει μέχρι τώρα. Λέτε να έφτασε η ώρα; Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν είναι απίθανο. Και αυτό γιατί οι Πράσινοι ουσιαστικά είναι στο κόλπο για τις θέσεις 2(μάξιμουμ)-6 (μίνιμουμ) τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κινείται σε τροχιά 4 (μάξιμουμ) ως 10 (μίνιμουμ). Με βάση το νέο σύστημα και την εισαγωγή του play in tournament μπορεί και ο 10ος να παίξει με τον 2ο ή τον 3ο της κατάταξης άρα το ενδιαφέρον μεγαλώνει και άλλο. Όλα με τη σειρά τους όμως:

Διαβάστε επίσης: Ρούμπεν Βέζο: Ένα «θηρίο» για την άμυνα του Ολυμπιακού

Πρώτα από όλα κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ρεάλ θα τερματίσει πρώτη: Τρέχει μόνη της (22-3), δίχως ανταγωνισμό. Αντίστοιχα για την 2η θέση η Μπαρτσελόνα (16-8) που απόψε αντιμετωπίζει εκτός τον Ερυθρό Αστέρα είναι το μεγάλο φαβορί. Με βάση το πρόγραμμα της (Αστέρας εκτός, Άλμπα εντός, Μονακό εντός, Βαλένθια εκτός, Παρτιζάν εντός, Φενέρ εκτός, Παναθηναϊκός εκτός, Μπάγερν εκτός, Μακάμπι εντός, Βιλερμπάν εκτός) θα πάει πάνω από τις 23 νίκες εκεί που δύσκολα θα φτάσει άλλος. Θα είναι έκπληξη λοιπόν να επιτρέψει στον ανταγωνισμό κάτι περισσότερο από την 3η θέση.

Ο Παναθηναϊκός με ένα εξαιρετικό 9-2 σερί που τρέχει από τις 14 Δεκέμβρη έχει ανεβάσει πολύ τις πιθανότητες του για μια θέση στην πρώτη 4άδα που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας με θέα στο final four. Αυτή τη στιγμή είναι 3ος μαζί με την Φενέρ και την Βίρτους, μόλις μια νίκη πίσω από τη Μπαρτσελόνα. Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού λέει διαδοχικά: Ζαλγκίρις (εκτός), Φενέρ (εντός), Ρεάλ (εκτός), Βιλερμπάν (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Ερυθρός Αστέρας (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Βίρτους (εκτός), Μπάγερν (εκτός), Άλμπα (εντός). Η ομάδα του Αταμάν λογικά θα φτάσει στις 20-22 νίκες και αυτή η «απόσταση» (από το 20 ως το 22) θα κρίνει και το πλασάρισμα της. Με 20 πάει για την εξάδα με 22 για την 3η θέση.

Η Βίρτους (απόψε φιλοξενεί την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς) δύσκολα θα καταφέρει να σταθεί στην πρώτη 6άδα με το πρόγραμμα της να μοιάζει με βουνό (ακολουθούν τα εντός με Μονακό, Βαλένθια, το ταξίδι στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό και η φιλοξενία της Ρεάλ πριν από δύο ταξίδια σε Κάουνας και Βελιγράδι για τον Ερυθρό Αστέρα). Ουσιαστικά η ομάδα του Μπάνκι δεν έχει μπροστά της ούτε μια αναμέτρηση (με Άλμπα, Βιλερμπάν κλπ) που θα μπορούσε να νιώσει με βεβαιότητα πως την περιμένει ένα ροζ φύλλο αγώνα. Παρότι βρίσκεται σε κατάσταση 15-9 δεν μοιάζει καθόλου εύκολο να φτάσει ως τις 20 νίκες που πέρσι έδωσαν στην Παρτιζάν την 6η θέση της κατάταξης. Φυσικά μέχρι τώρα η πορεία της αποτελεί μια μεγάλη έκπληξη που χτίστηκε με υπερβάσεις. Μπορεί όμως να τις συνεχίσει;

Κάπως έτσι για την πρώτη 4άδα πιο επικίνδυνη μοιάζει η Μονακό (14-10) ειδικά αν απόψε νικήσει στην έδρα της, την Φενέρ καθώς στο πρόγραμμα της ως το φινάλε υπάρχουν θεωρητικά πολλά ευκολότερα παιχνίδια (Ερυθρός Αστέρας, Μιλάνο, Βαλένθια, Ζαλγκίρις, Μπάγερν εντός και Άλμπα εκτός). Έχει καλύτερο πρόγραμμα η παρέα του Μάικ Τζέημς και από την Φενέρ που μετά την αλλαγή προπονητή τρέχει ένα καλό σερί. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να υποθέσει ότι θα τα καταφέρει να κερδίσει το πλεονέκτημα έδρας. Μπορεί εύκολα να φτάσει ως τις 22 νίκες και την 3η θέση. Οι Τούρκοι από την άλλη έχουν δύσκολο πρόγραμμα. Απόψε στο Πριγκιπάτο, μετά με: Παναθηναϊκό εκτός, Μπασκόνια εντός, Ρεάλ εκτός, Βαλένθια εντός, Μπαρτσελόνα εντός, Μιλάνο εκτός, Άλμπα και Εφές εντός, Ολυμπιακό εκτός. Με 15-9 και η δική τους κατάληξη μοιάζει κάπου στις 20-21 νίκες δηλαδή σε κατάταξη 4-6

Και ο Ολυμπιακός που σήμερα ξύπνησε 7ος μετά τη νίκη στο Μόναχο; Οι Ερυθρόλευκοι με 14-11 έχουν μπροστά δύο καθοριστικά εκτός έδρας ματς με Βαλένθια και Ζαλγκίρις. Έπειτα δύο δύσκολα εντός με Βίρτους και Παναθηναϊκό. Πάνε στην Εφές και φιλοξενούν τη Βιλερμπάν. Πάνε δύο φορές στο Βελιγράδι για Παρτιζάν, Αστέρα και ολοκληρώνουν εντός με τη Φενέρ. Το πιθανότερο είναι να κινηθούν ανάμεσα στις 18-21 νίκες. Αν πιάσουν το χαμηλότερο λογικά θα κοιτάξουν πίσω τους (Βαλένθια, Μπασκόνια, Μακάμπι είναι στο 13-12 και η Παρτιζάν στο 12-12).

Οι Σέρβοι που απόψε παίζουν στη Μπολόνια έχουν μετά: Μέσα Μπάγερν, Εφές και έξω Μιλάνο. Τρία σερί ματς με Ισπανούς (Μπαρτσελόνα εντός, Μπασκόνια εκτός, Ρεάλ εντός),. Μέσα τον Ολυμπιακό και τη Βαλένθια και έξω την Άλμπα. Πάνε και εκείνοι για 18-20 νίκες παρότι σήμερα βρίσκονται στην 11η θέση. Η Βαλένθια έχει ίσως το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους. Με: Ολυμπιακό (εντός), Βίρτους (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Φενέρ (εκτός), Μπάγερν (εντός), Μονακό (εκτός), Μακάμπι (εκτός), Βιλερμπάν (εντός), Παρτιζάν (εκτός). Το πιθανότερο είναι να φτάσει στις 16-18 νίκες. Η Μπασκόνια πάλι φαίνεται πως θα τερματίσει ψηλότερα. Έχει: Βιλερμπάν, Άλμπα και Μιλάνο (εντός) στα επόμενα τέσσερα – Φενέρ (εκτός)-. Πάει στις έδρες της Παρτιζάν και της Ζαλγκίρις. Φιλοξενεί την Εφές και ολοκληρώνει εκτός με Ρεάλ και Βίρτους. Το 18 στην περίπτωση της μοιάζει πιο ρεαλιστικό.

Και εννοείτε πως δεν πρέπει να ξεγράψει κανείς τη Μακάμπι, παρά το γεγονός ότι φέτος δεν αγωνίζεται στην έδρα της. Η ομάδα του Κάτας με 13-12 έχει: Εφές και Άλμπα (εκτός), Ζαλγκίρις (εντός), Αστέρα (εκτός), Βιλερμπάν (εντός), Μπάγερν (εκτός), Βαλένθια (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός) και Μιλάνο (εντός). Είναι σχετικά εύκολο να πάει στις 18-19 νίκες. Με βάση λοιπόν την ως τώρα διαδρομή και τέλος πάντων μια όσο πιο ρεαλιστική καταγραφή εκείνων που έρχονται; Θα μπορούσε η κατάταξη 3-10 να είναι κάπως έτσι στο φινάλε της κανονικής διάρκειας: Μονακό (21-23 νίκες), Παναθηναϊκός (20-22), Φενέρ (20-21), Ολυμπιακός (18-21), Παρτιζάν (18-20), Βίρτους (18-20), Μακάμπι (18-19), Μπασκόνια (17-19) και να μείνει εκτός διαδικασίας Βαλένθια (16-18). Αν επιβεβαιωθεί; Ο Ολυμπιακός θα παίξει με μειονέκτημα έδρας με την αγαπημένη του αντίπαλο τα τελευταία χρόνια Μονακό για μια θέση στο final four. Και ο Παναθηναϊκός με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στη Φενέρ. Μπορεί πολύ εύκολα όμως να βρεθούν και απέναντι στη «γυάλα» του 3-6.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ