Η πιο μεγάλη μεταγραφή του Μάρτη: Ο ΜακΚίσικ είναι ξανά εδώ

Η πιο μεγάλη μεταγραφή του Μάρτη: Ο ΜακΚίσικ είναι ξανά εδώ

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έπρεπε απόψε να δουλέψει… διπλοβάρδια στο Κάουνας. Και μόλις επιβεβαίωσε την επιστροφή του

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δεν χρειάζεται συστάσεις στο ερυθρόλευκο κοινό. Πάει για μια πενταετία πλέον στο μεγάλο λιμάνι και έχει αποδείξει πολλά και διάφορα. Και σαν πρωταγωνιστής. Και σαν μέλος της second unit. Ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μόνο που ο ΜακΚίσικ φέτος δεν ήταν ως εδώ… ΜακΚίσικ.

Η μεγάλη ταλαιπωρία που πέρασε από το καλοκαίρι, με τραυματισμούς και υποτροπές ουσιαστικά τον έβγαλαν εκτός τροχιάς για μήνες. Ο Ολυμπιακός όμως τον περίμενε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχασε ποτέ την πίστη του σε εκείνον. Και ο Αμερικανός που πήρε τον χρόνο του, δείχνει ότι πλέον είναι εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ξεσηκωμός για τα παιχνίδια με Βόλο και Μακάμπι Τελ Αβίβ

Φάνηκε από το ματς στη Βαλένθια (10π-3ασίστ). Φάνηκε όμως κυρίως απόψε στο Κάουνας που δεδομένα θα έπρεπε να κάνει ένα βήμα εμπρός. Νύχτα χωρίς Γκος, Λαρεντζάκη, Μήτρου Λονγκ. Νύχτα για να θυμηθεί την παλιά του τέχνη. Το σκορ. Ο ΜακΚίσικ έβαλε 20 σε 23:38. Με σούπερ οικονομία (5/5 διπ, 4/5 βολές, 2/5 τρίπ), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα. Και εκείνη την «ενέργεια» που ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν του.

Στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έτρεξε 33 μέτρα γήπεδα σε 4.4΄! «Έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο αυτόν τον καιρό και ο κόσμος δεν το ξέρει. Ο επαγγελματισμός του. Η μεγάλη του επιθυμία να παίξει. Είναι πλέον έτοιμος και σωματικά και ψυχολογικά» έλεγε προ ολίγου ο Γιώργος Μποζίκας καμαρώνοντας για ένα παιδί που πρεσβεύει όλο εκείνο το μπάσκετ «Ολυμπιακός» και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι είναι πλέον καλά. Ακόμη μεγαλύτερη ότι βρήκε εκείνο το ένα παιχνίδι που θα αλλάξει οριστικά και την ψυχολογία του και μάλιστα σε ένα βράδυ με «πρέπει». Ο ΜακΚίσικ είναι μια επιπλέον μεταγραφή για τους Ερυθρόλευκους του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μεταγραφή του Μάρτη: τώρα δηλαδή που η μπάλα αρχίζει και καίει.

Με την αποψινή του νίκη ο Ολυμπιακός ανέβασε το σερί του στις τέσσερις νίκες (Άλμπα, Μπάγερν Μονάχου, Βαλένθια, Ζαλγκίρις) εκ των οποίων οι τρεις στη σειρά εκτός έδρας. Και τώρα γυρίζει στο σπίτι του έχοντας πλέον ανεβάσει το ρεκόρ του στο 16-11 διεκδικώντας ξεκάθαρα ένα πλασάρισμα στην πρώτη 6άδα. Ακόμη και το πλεονέκτημα της έδρας που σε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν έμοιαζε να απομακρύνεται.

Έχει τέσσερα εντός και τρία εκτός ο Ολυμπιακός στα τελευταία επτά. Εντός με Βίρτους, Παναθηναϊκό, Βιλερμπάν και Φενέρ. Εκτός με Έφές, Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα. Ματς που όλα παίζονται. Που όλα είναι ανοιχτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ