«Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί ρε παιδιά…»

Τα Golden Boys της ΕΠΟ, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο Αλέξης Δέδες, βρέθηκαν (και αυτοί), εκτός από την ΚΕΔ, στο στόχαστρο της Γ.Σ. της ΕΠΟ. Το 10.gr σας μεταφέρει τα απίστευτα ποσά που ακούστηκαν.

«Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί ρε παιδιά…» | to10.gr

Στο στόχαστρο των Ενώσεων, στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, βρέθηκαν εκτός από τον Μιχάλη Κουκουλάκη και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ, και τα golden boys της ΕΠΟ:  Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο Αλέξης Δέδες.

Αφορμή οι υπέρογκοι μισθοί τους που είναι δυσανάλογοι με το έργο που προσφέρουν.

Ο πρώτος είναι εκτελεστικός γραμματέας αλλά η FIFA και η UEFA στέλνουν «υπερσύμβουλο»  για τη θέση του. Ο δεύτερος είναι διευθυντής επικοινωνίας αλλά η γενική γραμματέας της FIFA Φάτμα Σαμούρα, στην πρόσφατη επιστολή της,  χαρακτήρισε «αποτυχημένη» την επικοινωνιακή  πολιτική της Ομοσπονδίας. Και οι δύο αντί να παραιτηθούν παραμένουν στη θέση τους και κάθονται πάνω στους πλούσιους μισθούς τους.

Δεν ήταν λίγες οι Ενώσεις που τους επιτέθηκαν φραστικά στην συνέλευση με αφορμή τις αμοιβές τους.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης της ΕΠΣ Χανίων και ο Νίκος Τζώρτζογλου της ΕΠΣ Ηρακλείου ήταν στην πρώτη γραμμή…

«Διάβασα στα sites ότι ήρθε ένας Τσέχος υπερσύμβουλος. Επομένως νομίζω ότι οι άνθρωποι που υπηρετήσαν την ΠΔΕ ο κύριος Φιλιππούσης και ο Δέδες δε νομίζω ότι έχουν πια ρόλο στην ΕΠΟ. Είναι ομολογία αποτυχίας. Όσο πιο γρήγορα το πούμε «παιδιά δεν μπορούμε», να βρούμε λύσεις εκ των ενόντων. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν μπαμπούλα, μπορούμε και μόνοι μας. Ως ελάχιστη αναγνώριση του λάθους περιμένω μια παραίτηση. Κύριε Φιλιππούση, εσείς που κάθεστε εκεί στο βάθος. Κύριε Δεδε, περιμένω μία παραίτηση. Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί ρε παιδιά. Κι επειδή τον πρόεδρο τον γουστάρω και δεν θέλω να φύγει, να παραιτηθείτε εσείς» είπε ο πρώτος.

«Χαλκεύτηκαν κατηγορίες για να φύγει ο Γκιρτζίκης»

Ο Κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε και στην αποπομπή του Γιώργου Γκιρτζίκη από την προεδρεία, πριν από δύο χρόνια και επιτέθηκε στη FIFA και την UEFA.

«Πριν από δύο χρόνια κάποιοι άνθρωποι σπιλώθηκαν και ατιμάστηκαν επειδή έβαλαν το στήθος τους μπροστά για να προασπίσουν το αυτοδιοίκητο. Αναφέρομαι στον Γιώργο Γκιρτζίκη και σε όλους όσοι τότε ήταν δίπλα του. Χαλκευμένες κατηγορίες για να υπάρξει άλωση του ποδοσφαίρου με τη δική σας συνεργασία, των υπερεθνικών επιτροπών της FIFA και της UEFA» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Δύο χρόνια μετά, είστε επίσημοι συνομιλητές του κράτους. Πέρσι μας απειλούσατε ότι αν δεν ψηφίσουμε το καταστατικό, θα μας πετάξετε έξω. Φέτος έχουμε έναν υπουργό, που έξι μήνες αλωνίζει τα πάνελ, την Ευρώπη για να μας πει τι κάνει στο ποδόσφαιρο. Έχουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που άγεται και φέρεται από κάποιον που τάζει τι;».

«Αποτυχία που FIFA και UEFA δεν έφυγαν ακόμη…»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων κατηγόρησε τη διοίκηση της ΕΠΟ ότι απαξίωσε το ποδόσφαιρο.

«Παντού στον κόσμο βρέχει λεφτά στο ποδόσφαιρο, εμείς ξηρασία. Έρημος σαχάρα. Μόνοι σας το απαξιώσατε, μόνοι σας γίνατε συνομιλητές κατώτερου επιπέδου με το κράτος. Μαζί με την FIFA και την UEFA απαξιώνετε το ποδόσφαιρο, αλλάζετε τους κανονισμούς μεσούσης της περιόδου. Γίνεται πόλεμος στα site, στην τηλεόραση, American bar τα γήπεδα.

Ο Βασιλειάδης κάνει τον έξυπνο με την έρευνα της Delloitte (σ.σ. εννοεί τον οικονομικό έλεγχο που είχε γίνει το 2016) δηλαδή με τα δικά σας τα λεφτά, εσείς την πληρώσατε την έρευνα. Είναι αποτυχία όλων που η FIFA και η UEFA δεν έχουν φύγει ακόμη. Αντί να έχουν φύγει αυτοί οι κύριοι σε λίγο θα κάθονται μέχρι την τέταρτη σειρά (εννοεί στα καθίσματα)».

Κωνσταντινίδης στο 10.gr: «Ας μας κάνει τη χάρη ο Φιλιππούσης να φύγει»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λασιθίου ήταν λάβρος σε δηλώσεις του στο to10.gr

«Αν αληθεύουν τα νούμερα για 17.500 ευρώ και οι δύο πρέπει να φύγουν χθες. Μόνο και μόνο από αξιοπρέπεια» είπε αναφερόμενος στους κ. Δέδε και Φιλιππούση.

«Είναι δυνατόν να λέμε μετά από ένα χρόνο να λέμε ότι ο Φιλιππούσης προσφέρει υπηρεσίες στην ΕΠΟ και το ποδόσφαιρο. Ποια είναι η υπηρεσία που έχει προσφέρει στον πρόεδρο μας; Κακό κάνει και στο ποδόσφαιρο και στον Γραμμένο. Θα μας απαλλάξει από την παρουσία του αν φύγει. Αφού τόσο πολύ αγαπάει το ποδόσφαιρο, ας μας κάνει την χάρη και ας φύγει».

Τζώρτζογλου: «15 άτομα παίρνουν από 7.000 ευρώ…»

Στους υπέρογκους μισθούς στην ΕΠΟ στάθηκε και ο Νίκος Τζώρτζογλου στην ομιλία του για τον οικονομικό απολογισμό.

«Το ετήσιο μισθολογικό κόστος της Ομοσπονδίας από 7.750.000, πήγε στα 9.152.000, ανέβηκε δηλαδή 1.4 εκατ. ευρώ. Θέσεις υπάρχουν στην Ομοσπονδία, δεν υπάρχει κομματικός στρατός για να τις καλύψει. Αυτό ακούγεται σαν αστείο» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Για τους μισθούς στην ΚΕΔ, είπε: «Οι μισθοί της ΚΕΔ είναι υπερβολικοί. Δεν μπορεί να στοιχίζουν άτομα στην ΕΠΟ 15.000 και 10.000 ευρώ το μήνα, το ξέρετε ότι ισχύει. Στον προϋπολογισμό φαίνεται ότι το κόστος της διαιτησίας από το 1 εκατ. πάει στο 1.5. Είναι υπερβολικά αυτά τα νούμερα, 5-6 άνθρωποι να παίρνουν διπλάσια χρήματα απ’ ότι παίρνουν όλες οι Ενώσεις μαζί».

«Υπάρχουν υπάλληλοι που παίρνουν από 200.000 ευρω;»

Χαρακτηριστικός της «επίθεσης» προς την ΕΠΟ της εξυγίανσης είναι ο διάλογος που ακολούθησε ανάμεσα στον Νίκο Τζώρτζογλου και τον Βαγγέλη Γραμμένο.
– Τζώρτζογλου: «Κάποτε καυτηριάζαμε τον Παυσανία (σ.σ. εννοεί τον πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου) ότι έπαιρνε 7.000 ευρώ τον μήνα. Και καλώς το κάναμε. Και σήμερα παίρνουν 15 άτομα στην ομοσπονδία αυτά τα χρήματα»
– Γραμμένος: «Πάλι υπερβάλλετε κύριε Τζώρτζογλου».
– Τζώρτζογλου: «Δεν απαντάτε. Υπάρχουν άνθρωποι στην ΕΠΟ που κοστίζουν 200.000; Δεν απαντάτε. Υπάρχουν υψηλόβαθμοι υπάλληλοι στην ΕΠΟ που κοστίζουν 200.000 ευρώ τον χρόνο;»

«Πως κοστίζει ο Φιλιππούσης 100.000 ευρώ;»

Στη δευτερολογία του στον οικονομικό απολογισμό και αφού ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν έπεισε κανέναν όταν έκανε λόγο για 16 προσλήψεις υπαλλήλων επί ημερών του και όχι 40 και για μικτό μισθό 1475 ευρώ, ο Νίκος Τζώρτζογλου αποστόμωσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

«Πως είναι δυνατόν αφού λέτε αυτά τα πράγματα, ο κύριος Φιλιππούσης να κοστίζει 100.000 ευρώ το χρόνο στην ΕΠΟ» του είπε μεταξύ άλλων.