Μια τρελή – τρελή αναδιάρθρωση!

Μια τρελή – τρελή αναδιάρθρωση!

Για το... όνειρο του Γκαγκάτση και του Βασιλειάδη, πέφτει ακόμη και ξύλο στο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, η οποία κινδυνεύει να χάσει ακόμη και τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ.

Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον αποστολέα του μηνύματος που έφτασε στο κινητό ενός προέδρου και προκάλεσε την έκρηξη στο συμβούλιο της λίγκας, να προέρχεται από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη!

Αυτό όντως θα έχει πλάκα, καθώς δείχνει το πόσο χαμηλά έχει πέσει το επίπεδο των κατά τα άλλα «επενδυτών» της μπάλας, οι οποίοι παίζουν πια ανοιχτά το παιχνίδι της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά τα εκατομμύρια που έχει μοιράσει μέσω της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των μέχρι πρότινος άστεγων…

Στον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ έπεσαν λοιπόν, μερικές… ψιλές για τα μάτια του υφυπουργού και τις εντολές που φέρεται να έστελνε στο κινητό του προέδρου, η ομάδα του οποίου βρήκε τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ… Μήνυμα που έτυχε να δει ο πρόεδρος που καθόταν δίπλα του και ο οποίος το μετέφερε στον… παραδίπλα. Και έγινε ο κακός χαμός.

Οι υπόλοιποι, ένιωσαν να πρωταγωνιστούν στη μυθική ταινία «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο» καθώς ήταν σε φάση… «πρόσεχα την Πολυχρονοπούλου που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου» …

Την ώρα που ο Βασιλειάδης φέρεται να ασχολείται ακόμη και με το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας επιχειρώντας να εντείνει την πίεση προς την ΕΠΟ, ο συνεταιρισμός προχώρησε σε ακόμη μια πρωτοφανή κίνηση ακυρώνοντας την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει για το θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος.

Οπως είναι γνωστό από τη στιγμή που η Σούπερ Λιγκ και η Φούτμπολ Λιγκ δε συμφώνησαν για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στη χαμηλότερη κατηγορία και πόσες θα προβιβαστούν στην υψηλότερη, βάσει του καταστατικού της παρενέβη η ΕΠΟ, η οποία βρήκε τη “χρυσή” τομή. Αντί για το 3 να υποβιβαστούν – 1 να προβιβαστεί που ζητούσε η Σούπερ Λίγκα και το 4 να υποβιβαστούν – 2 να προβιβαστούν που ζητούσε η Φούτμπολ Λιγκ, επιλέχθηκε ο υποβιβασμός τριών ομάδων, ο προβιβασμός μιας, και μια θέση θα παιχτεί σε μπαράζ.

Η Σούπερ Λιγκ πήγε την υπόθεση στο διαιτητικό δικαστήριο, όπου όμως έχασε τη μάχη. Αλλά δεν το βάζει κάτω και σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση «αποφάσισε να εμμείνει στην ψηφισθείσα προκήρυξη (δηλαδή στον υποβιβασμό τριών ομάδων μόνο, χωρίς διεξαγωγή μπαράζ) και σε περίπτωση που αυτό δε γίνει δεκτό από την ΕΠΟ τότε θα επανεξετάσει τη θέση του συνολικά ως προς το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών».

Και ερχόμαστε στο ζουμί. Ο συνεταιρισμός λέει ότι θα επανεξετάσει τη θέση του αναφορικά με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης. Δηλαδή θα κρατήσουν την αναπνοή τους μέχρι να γίνουν μπλε.

Στην ουσία το μπαλάκι είναι πλέον στο γήπεδο της ΕΠΟ, η οποία βάσει του ΚΑΠ αν δεν λάβει την προκήρυξη του πρωταθλήματος εντός των επόμενων ημερών, μπορεί να «εξαφανίσει» τη Σούπερ Λιγκ. Να της πάρει τη διοργάνωση, αφού το άρθρο 3 (Κατηγορίες διοργανώσεων – Εποπτεία) του κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου αναφέρει ρητά στην παράγραφο 3: «όλα τα πρωταθλήματα διεξάγονται με την εποπτεία και τον έλεγχο της ΕΠΟ, η οποία δύναται να αναθέτει τη διοργάνωσή τους στις Ενώσεις – μέλη της».

Παράλληλα το καταστατικό της ομοσπονδίας αναφέρει ότι τα μέλη της – τέτοιο είναι και η Σούπερ Λιγκ – υποχρεούνται να συμμορφώνονται με το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA (άρθρο 10, παράγραφος 4β), ενώ επίσης αναγνωρίζουν το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (άρθρο 10, παράγραφος 4ε).

Αν βγει απ’ ευθείας στην κόντρα με την ΕΠΟ, η Σούπερ Λιγκ κινδυνεύει να χάσει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος! Αυτό βέβαια, είναι κάτι που σίγουρα γνωρίζει ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν – παρατύπως – διευθύνων σύμβουλος της λίγκας Βασίλης Γκαγκάτσης, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτό το ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στη Σούπερ Λιγκ και την ομοσπονδία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ