Ποιος θα πληρώσει τα… σπασμένα των ξένων διαιτητών

Ποιος θα πληρώσει τα… σπασμένα των ξένων διαιτητών

Οι ομάδες ζητούν ξένους ρέφερι και στους άλλους αγώνες, πλην των ντέρμπι αλλά ξεχνούν ότι το ταμείο είναι μείον

Άνοιξε η όρεξη των ομάδων για ξένους διαιτητές στο πρωτάθλημα της Super League και τους ζητούν και σε άλλα παιχνίδια, εκτός από τα ντέρμπι.

Θα μείνουν όμως, με την όρεξη αφού το ταμείο είναι μείον στη Super League που δεν μπορεί να καλύψει το κόστος.

Η συμφωνία που έχει κάνει ο Συνεταιρισμός με την ΕΠΟ, προβλέπει 5.000 ευρώ ανά παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος για ορισμό Ελλήνων διαιτητών, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται εκτός από τις αμοιβές του ρέφερι, των δύο βοηθών του 4ου και του παρατηρητή, και οι μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια, ο Μέλο Περέιρα ζήτησε να οριστούν ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και η ΕΠΟ δεν του χάλασε το χατίρι. Ανέλαβε αυτή το κόστος για τα παιχνίδια που ο Πορτογάλος  πρόεδρος της ΚΕΔ φέρει ρέφερι από το εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι το κόστος είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τα 5.000. Άλλο άλλωστε, είναι το κόστος για μετακίνηση εντός της Ελλάδας και άλλο να φέρεις διαιτητή π.χ. από τη Φινλανδία, με κράτηση στα αεροπορικά εισιτήρια που θα γίνεται λίγες ημέρες πριν από τους αγώνες, κάτι που σημαίνει ακριβές τιμές.

Οι ομάδες όμως… γλυκάθηκαν, μετά τις διαιτησίες των Γκεστράνιους και  Σαν Φενταγί και θέλουν διαιτητές και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Ο Άρης άνοιξε το χορό, η ΑΕΛ τάχθηκε στο πλευρό του και θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες. Όλοι τους όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, το οικονομικό δηλαδή και την ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία αν τεθεί τέτοιο θέμα, το πιο πιθανό είναι να δηλώσει οικονομική αδυναμία. Έχει βλέπεται να δίνει τα 20.000 στον Μέλο Περέιρα και τα 7.000 τον μήνα στον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΕΠΟ, Ιάκωβο Φιλιππούση, που να βρεθούν λεφτά για ξένους διαιτητές.

Αν η Super League λοιπόν, θελήσει ξένους ρέφερι  και στους αγώνες των υπόλοιπων ομάδων, πλην των μεγάλων, θα κληθεί αυτή να πληρώσει το κόστος, οπότε κάπου εδώ τελειώνει η κουβέντα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ