Στον… σκληρό ο Νίκολιτς

Στον… σκληρό ο Νίκολιτς

Ο προπονητής της Βίντι έκανε… κλικ σε ισχυρό άνδρα μεγάλης ΠΑΕ και το όνομα του αποθηκεύτηκε στην μνήμη του.

Είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά είδαμε αντίπαλο προπονητή να κάνει ρουά ματ σε δυο συνεχόμενα ματς στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το μεγάλο ατού του Ρουμάνου τεχνικού του ΠΑΟΚ είναι το διάβασμα του αντιπάλου και το κατάλληλο στήσιμο της ομάδας του για να φτάσει στη νίκη.

Πρώτη φορά είδαμε κάποιον να πιάνει αδιάβαστο τον Λουτσέσκου και όχι μόνο μια φορά αλλά δυο συνεχόμενες. Και δεν μιλάμε για την Τσέλσι ή ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ αλλά για την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, η οποία συγκριτικά με το υλικό του ΠΑΟΚ στερείται σε ποιότητα.

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από ισχυρό άνδρα πρωταγωνίστριας ΠΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος. Την δεδομένη στιγμή δεν υφίσταται θέμα τεχνικού αλλά το όνομα του Μάρκο Νίκολιτς έκανε κλικ και δεν αποκλείεται στο μέλλον, να υπάρξει φλερτ.

Εσείς κρατήστε το στο μυαλό σας, ότι το όνομα του 39χρονου Σέρβου τεχνικού θα κυκλοφορήσει στα μέρη μας, λίαν συντόμως. Το συμβόλαιο του με την Βίντι λήγει το καλοκαίρι και αναμένεται να απασχολήσει την ελληνική αγορά εφόσον δεν ανανεώσει πρόωρα την συνεργασία του.

Θυμηθείτε ότι στα ματς κόντρα στην ΑΕΚ στο Champions League, η Ενωση κατάφερε να κερδίσει με 2-1 στην Βουδαπέστη, με την Βίντι όμως από πολύ νωρίς να μένει με δέκα ποδοσφαιριστές. Στην Αθήνα το ματς ήρθε ισόπαλο 1-1 με τους Ούγγρους να απειλούν στο φινάλε. Και σε αυτά τα ματς ο Νίκολιτς δεν τα είχε πάει άσχημα δεδομένων των συνθηκών και των προϋπολογισμών.

Ο 39χρονος σήμερα έγινε ο νεότερος προπονητής στην ιστορία του σερβικού πρωταθλήματος που σημείωσε νίκη στην λίγκα. Αυτό συνέβη όταν σε ηλικία 29 ετών έκατσε στον πάγκο τη Ραντ και την κοουτσάρισε στη νίκη κόντρα στην Βοϊβοντίνα με 1-0. Την σεζόν 2010-11 οδήγησε την Ραντ στην συμμετοχή στην προκριματική φάση του Europa League. Το 2013 έφτασε με την Βοϊβοντίνα μέχρι την φάση των πλέι οφ του Europa League αλλά αποκλείστηκε από την Σέριφ. Το 2014-15 κατάφερε να προκριθεί με την Παρτιζάν στην φάση των ομίλων του Europa League και το 2017 πανηγύρισε το νταμπλ στην Σερβία μαζί της. Πέρσι κέρδισε το πρωτάθλημα στην Ουγγαρία με την Βίντι και φέτος αφού αποκλείστηκε από την ΑΕΚ στα πλέι οφ του Champions League συνεχίζει στο Europa League.

Βέβαια ο Σέρβος έχει στο βιογραφικό του και μια άσχημη στιγμή όταν στις 10 Απριλίου του 2016 ως προπονητής της Ολίμπια Λιουμπλιάνας ξέσπασε… ρατσιστικά. Βλέποντας τον Ελέκε να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις την άσημη Ζαβρτς και αντί να παίρνει την μπάλα για να τρέξει στην σέντρα, έχασε χρόνο πανηγυρίζοντας λες και πέτυχε γκολ σε τελικό Champions  League, τον αποκάλεσε «Ηλίθιο μαύρο». Αμέσως μετά ζήτησε συγνώμη από τον παίκτη, τον κόσμο και την διοίκηση για την συμπεριφορά του. Όμως η λίγκα τον τιμώρησε με επτά αγωνιστικές αποκλεισμό και η ομάδα, του έλυσε άμεσα το συμβόλαιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ