Ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Το «έργο» που παίζεται αυτή την εποχή με τους ίδιους πρωταγωνιστές από τις πιο σκοτεινές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι άλλο από την επιχείρηση άλωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη | to10.gr

Πολύ εύστοχα έγραψε ο Βαγγέλης Μπραουδάκης αναφορικά με τις νέες εξυγιαντικές διαιτητικές ομορφιές, ότι η κούρσα του πρωταθλήματος έχει στιγματιστεί πολλάκις από τις ακατανόητες επιλογές της ΚΕΔ, «λες και γίνεται επίτηδες για να θερμανθεί κι άλλο η ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Λες κι εκούσια προστίθεται επιπλέον τοξικότητα στο ασφυχτικά γεμάτο τοξικό περιβάλλον». Καταλήγοντας σημειώνει με νόημα: «Συμπαθάτε με, αλλά εκείνους που αποφασίζουν δεν τους έχω για κουτούς. Επιπόλαιους ή ανίκανους. Ικανότατοι είναι…»

Κάνοντας μια απλή καταγραφή των συμβάντων την τελευταία τριετία που το ελληνικό ποδόσφαιρο «τρέχει» στους ρυθμούς της… εξυγίανσης, μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις ότι υπάρχει ένα σχέδιο συνολικής «άλωσης» του χώρου.

Στην αρχή έγιναν κάποιοι συμβιβασμοί. Υπήρξαν και κάποιες «αναγκαστικές» επιλογές. Ωστόσο πλέον ζούμε την εποχή των εκκαθαρίσεων. Και οι μάχες για την επάνδρωση της νέας τάξης πραγμάτων είναι σφοδρές, ακόμη κι αν πρόκειται για στελέχη στα… χαμηλά πατώματα.

Η ΕΠΟ «καθάρισε» στεγνά τον Τσαχειλίδη από την ανεξάρτητη υποτίθεται ΚΕΔ. Τι έκανε ο Τσαχειλίδης; Τους ορισμούς της Γ’ Εθνικής. Ηταν δηλαδή υπεύθυνος για το «φυτώριο», τις «ακαδημίες» των διαιτητών. Από εκεί που θα… ψωνίσει αύριο – μεθαύριο τα νέα ταλέντα ο Περέιρα ή ο κάθε Περέιρα που θα κάνει (ή θα νομίζει ότι κάνει) το κουμάντο στην ΚΕΔ.

Ο Περέιρα ήδη δέχεται τα πυρά των πάντων για τους ορισμούς που γίνονται στα ματς της Σούπερ Λίγκας. Για να είμαστε ακριβείς, όχι τόσο για τους ορισμούς, όσο για το αποτέλεσμά τους. Για τις τραγικές διαιτησίες. Το ίδιο και ο Τριτσώνης που είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευσή τους. Και εντάξει να φωνάζουν αυτοί που δέχονται τα πυρά αυτών των εγκληματικών διαιτητικών αποφάσεων κάθε εβδομάδα. Φτάσαμε στο σημείο να φωνάζουν και τα παπαγαλάκια της… εξυγίανσης, τα άτυπα γραφεία Τύπου της ΕΠΟ, τα πληρωμένα δημοσιογραφικά πιστόλια!

Μήπως είναι λίγο θεατρικό το όλο σκηνικό; Μήπως είναι κομμάτι του συνολικού σχεδίου ολικής άλωσης του «μαγαζιού» που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο;

Γιατί, συμπαθάτε με, αλλά δε βλέπω και κάτι άλλο στον ορίζοντα! Φωνάζουμε – όλοι μαζί πια – για να φύγει ο «κακός» Περέιρα. Και ποιος θα έρθει, ξέρουμε; Ποιοι θα επιλέξουν τον οποιονδήποτε διάδοχό του, ξέρουμε;

Απλά είναι τα πράγματα. Καμία ΚΕΔ δεν είναι ανεξάρτητη, εκτός κι αν κάνουν την επανάστασή τους ο Περέιρα, ο Μάριν και ο Λίντμπεργκ. Αν τους ενδιαφέρει η εν Ελλάδι υστεροφημία τους. Αν τέλος πάντων έχουν μια κάποια επαγγελματική ευσυνειδησία και πουν «ως εδώ και μη παρέκει».

Αν όμως, τα πράγματα οδηγηθούν εκεί όπου όλοι βλέπουμε ότι οδηγούνται από αυτούς που κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο, είναι θέμα χρόνου η εκπαραθύρωσή τους και η αλλαγή τους με πρόσωπα που θα επιλέξουν οι «άρχοντες» της ΕΠΟ. Αυτοί που έχουν εκλεγεί δημοκρατικά από τις κατά τόπους ΕΠΣ.

Ελέγχεις τις ΕΠΣ, ελέγχεις και την ΕΠΟ. Ελέγχεις την ΕΠΟ, ελέγχεις και την ΚΕΔ. Ελέγχεις την ΚΕΔ, ελέγχεις τα «φυτώρια» των διαιτητών και επιλέγεις τους «εκλεκτούς». Επιπλέον θα ελέγχεις και τους «εκλεκτούς» που θα αναλάβουν και το VAR. Εκεί να δείτε μαγικές στιγμές που θα ζήσουμε. Για να μην το κουράζουμε, ελέγχεις τους «εκλεκτούς» και ελέγχεις το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η συνταγή είναι βγαλμένη από τις πιο μαύρες και σκοτεινές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου και από τη στιγμή που οι πρωταγωνιστές εκείνων των εποχών έχουν επανέλθει, δεν μπορεί παρά να περιμένουμε την εξέλιξη του… έργου. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη που έλεγαν και οι χειμερινοί… σινεμάδες όταν έσφιγγαν οι ζέστες κι έκλειναν για καλοκαιρινές διακοπές

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο