«Μόνιμη έδρα της Εθνικής», ξενοδοχείο… ημιδιαμονής

«Μόνιμη έδρα της Εθνικής», ξενοδοχείο… ημιδιαμονής

Οι παλινωδίες της ΕΠΟ με την έδρα της Εθνικής, οι «βλαχοδήμαρχοι» που δεν μπορούσαν να σουλατσάρουν στο Καραϊσκάκη, το «άκυρο» της Τούμπας, το Μπερνα-Μπέου και τα (μίνιμουμ) 700.000 για το Παγκρήτιο.

Το χρήμα ρέει στην ΕΠΟ. Τσουβάλια τα ευρώπουλα στην Ομοσπονδία Γραμμένου και Εξυγίανσης γωνία. Αν μη τι άλλο, αυτό το έχουμε καταλάβει. Και από κάτι φοβερές λίστες που έχουν κυκλοφορήσει με τις χρυσές συμφωνίες των διάφορων golden boys, αλλά και από τις ενέργειες που κάνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας. Τι κι αν τα νούμερα δεν… βγαίνουν. Τι κι αν τα έσοδα κυνηγιούνται με το… πιστόλι. Η ΕΠΟ αποφάσισε να δείξει για ακόμη μία φορά την απλοχεριά της, αλλά και την… ανεξάρτητη φύση της.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, λοιπόν, η Ομοσπονδία αποφάσισε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία η παράταξη της «εξυγίανσης», ότι η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να φύγει από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Όχι, βεβαίως, γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Αλλωστε το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα είναι, οπότε δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.

Το πρόβλημα είχε να κάνει με το γεγονός ότι είναι έδρα του Ολυμπιακού και πολλοί των «μεγαλοπαραγόντων» της ΕΠΟ δεν θα ένιωθαν, δεν θα κινούνταν άνετα. Για δικούς τους λόγους, που δεν αφορούν κανέναν βεβαίως. Αλλά και επειδή ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα του ποιος κάνει κουμάντο στην Ομοσπονδία. Καθώς η αποχώρηση από το φαληρικό γήπεδο ήταν η… δεύτερη κίνηση, μετά τη… θριαμβευτική μάζωξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στο Μακεδονία Παλάς (σ.σ. αν είχε γίνει στο Hilton π.χ., μπορεί να είχε στηθεί καμιά δικογραφία, αλλά αυτά είναι από άλλο έργο…).

Κάπως έτσι επιλέχθηκε να γίνει έδρα η Τούμπα. Για να ικανοποιηθεί η εξυγίανση, αλλά και ο Ιβάν, που τόσα έκανε για να ανέβει ο «δικός του» άνθρωπος στην καρέκλα. Αλλά εκεί προέκυψε άλλο ζήτημα. Που δεν μπόρεσαν να το ελέγξουν. Η ανακοίνωση της Θύρας 4. Απολύτως απειλητική για την ΕΠΟ, τον ΠΑΟΚ και όποιον σκεφτεί να πάει την Εθνική στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης δεν πήρε θέση και η ΕΠΟ κατάλαβε ότι ξεχνιέται και η Τούμπα. Καθώς δεν έπρεπε να δοθεί πάτημα σε πιθανά επεισόδια ή… συνθήματα, να αμαυρωθεί η «φοβερή» δουλειά της Ομοσπονδίας και κυρίως το κύρος του «μεγάλου».

Κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε η αναζήτηση για την επόμενη… ημιμόνιμη έδρα της Εθνικής. Κάτι σαν τα ξενοδοχεία «ημιδιαμονής», που είχε αναφέρει σε μια παλιά ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός, μετά από το ιστορικής σημασίας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αυτό. Το ΟΑΚΑ είναι αχανές, δεν γεμίζει ούτε με τσάμπα εισιτήρια και δεν το θέλει, ούτε ο Αναστασιάδης ούτε οι διεθνείς. Το… Μπερνα-Μπέου του Βόλου είναι ακατάλληλο και θυμίζει… μαχαιριές. Το Παμπελοποννησιακό δεν πληροί σχεδόν καμία βασική προϋπόθεση (με βασικότερη την έλλειψη διεθνούς αεροδρομίου στην περιοχή).

Και κάπως έτσι η ΕΠΟ κατέληξε στο Παγκρήτιο, που θα είναι η έδρα της Εθνικής για τα επόμενα 4 χρόνια. Στάδιο, που για να θυμίσει ξανά ότι κάποτε εκεί παιζόταν ποδόσφαιρο, χρειάζονται έργα μίνιμουμ 700.000 €. Εργα που θα τα αναλάβουν από κοινού ΕΠΟ, Δήμος και Περιφέρεια. Με τα περισσότερα χρήματα, ωστόσο, να μπαίνουν από την Ομοσπονδία. Η οποία, εν τέλει, θα ξοδέψει ένα τσουβάλι λεφτά, επειδή δεν ήθελε να παίξει στο Καραϊσκάκη. Είπαμε, λεφτά υπάρχουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ