Νομιμότητα στα λόγια, ξύλο, βόμβες και πιστόλια στην πράξη

Νομιμότητα στα λόγια, ξύλο, βόμβες και πιστόλια στην πράξη

Η δήθεν Αριστερά κι η δήθεν εξυγίανση έχουν χάσει τον ιδεολογικό αγώνα και επιδίδονται χωρίς ντροπή σε ακροδεξιές πρακτικές. Πώς από το «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» φτάσαμε στο «θα σας ταράξουμε στο ξύλο». Μια ιστορία πολιτικοποδοσφαιρικού καμουφλάζ.

Από το «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» ως το «θα σας ταράξουμε στο ξύλο», ένα τσιγάρο δρόμος.  Μετά από μια ολόκληρη τετραετία με τους Συριζανέλ στο τιμόνι της κυβέρνησης, μπορούμε με βεβαιότητα πια να πούμε ότι η παρέα του Αλέξη έχει τόση σχέση με την αριστερά όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Που τη θυμηθήκαμε την αριστερά, την κανονική αριστερά;

Από τη φράση ενός προοδευτικού πολιτικού του παρελθόντος που αποδεικνύεται πάντα επίκαιρη, το «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» του αείμνηστου Ηλία Ηλιού. Μια φράση που ανέσυρε πολλάκις και ο σημερινός πρωθυπουργός δημιουργώντας τραγελαφικούς συνειρμούς σύγκρισης.

Αυτή η κυβέρνηση της «αριστεράς» μετέτρεψε την μοναδική ευκαιρία εξουσίας στην πιο απογοητευτική πολιτική παρωδία που βίωσε η χώρα. Η Αριστερά δεν αποδείχτηκε ένα πουκάμισο αδειανό, όσο ένα πουκάμισο μολυσμένο, ένα κουρέλι που με ύβρεις, διαστρεβλώσεις, αλητείες, εκβιασμούς και δολοπλοκίες εξακολουθεί να προσπαθεί να περάσει ως… μεταξωτό. Ωστόσο, το νέο ήθος και ύφος της εξουσίας θα φέρουν πλέον την σφραγίδα του Τσίπρα, του Πολάκη, του Βασιλειάδη και των όμοιων τους!

Για να επανέλθουμε στο θέμα. Ο Ηλίας Ηλιού, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΔΑ (Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά) συναντήθηκε το 1962 με τον Κωνσταντίνο Τσάτσο τότε υπουργό Προεδρίας της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για να διαμαρτυρηθεί για την αλόγιστη χρήση βίας στους χώρους των Πανεπιστημίων, αλλά και στους δρόμους από τραμπούκους, ασφαλίτες και μέλη παρακρατικών οργανώσεων.

Ο Τσάτσος, ο οποίος ήταν επίσης μια ξεχωριστή πνευματική προσωπικότητα, διανοούμενος μεγάλου βεληνεκούς με κοσμοπολίτικη παιδεία όπως και ο φίλος και συνομιλητής του, φέρεται να είπε στον Ηλιού ότι «εσείς οι μαρξιστές έχετε οριστικά κερδίσει τον ιδεολογικό αγώνα, κατέχετε τον χώρο του πανεπιστημίου και του πολιτισμού. Έχετε αλώσει τη νεολαία. Ηλία, δεν έχουμε άλλο τρόπο. Και δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Θα σας ταράξουμε στο ξύλο» για να απαντήσει ο ευφυής Ηλίας Ηλιού το ιστορικό «κι εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» παραπέμποντας στο περίφημο άρθρο 114 του Συντάγματος και εννοώντας πιστή υπακοή στους νόμους του κράτους και αποφυγή κάθε μορφή βίας πέρα από την αυστηρά επιβαλλόμενη εκ των συνθηκών ανάγκη προσωπικής άμυνας.

Σήμερα ζούμε σε μια εποχή όπου η δήθεν Αριστερά είναι στην κυβέρνηση και παράλληλα πήρε την προ 55 ετών ιστορική φράση του Ηλία Ηλιού και την μετέτρεψε σε κουρέλι, καθώς το «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», επί του πρακτέου σημαίνει «θα σας ταράξουμε στο ξύλο»!

Και αυτό το βλέπουμε πια παντού και πάντα με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης των Συριζανέλ, του Βασιλειάδη και των υπολοίπων του θιάσου που δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν κάνουν τίποτα και φυσικά της ΕΠΟ της δήθεν «εξυγίανσης».

Το αφήγημά τους ήταν κοινό. Τόσο οι Συριζανέλ όσο και ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος και οι υπόλοιποι της «εξυγίανσης» ανέβηκαν στην εξουσία πουλώντας ένα παραμύθι. Ενα παραμύθι που εξακολουθούν να αφηγούνται τα μέσα που εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Βέβαια από το «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», η παρέα που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου έχει μοιράσει εκατομμύρια ευρώ για να κερδίσει τις εκλογές της ΕΠΟ, έφτασε στο σημείο να κάνει πράξη το «θα σας ταράξουμε στο ξύλο».

Και δε μιλάμε βέβαια για τα γήπεδα και τα πέριξ αυτών, όπου η βία έχει επιστρέψει για τα καλά, αλλά για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βλέπουμε και καταγράφουμε τι γίνεται στις εκλογές των περιφερειακών ενώσεων, όπου οι απειλές, οι μπράβοι, οι παρείσακτοι  , αποτελούν μόνιμο φαινόμενο. Αυτά που παραλείπουν να αναφέρουν τα μέσα της «εξυγίανσης», αυτά που παραλείπουν να σχολιάσουν οι αλλού και για άλλα θέματα λαλίστατοι υπουργοί.

Βλέπουμε και καταγράφουμε τις γίνεται από τους «φίλους» της εξυγίανσης, τους ανθρώπους που επανέκαμψαν και επανήλθαν δριμύτεροι στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανθρωποι όπως ο Βασίλης Γκαγκάτσης που κουβαλάει στην πλάτη του αρκετές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου στη Σούπερ Λίγκα και να είναι παράλληλα μυστικοσύμβουλος και ομοτράπεζος συνομιλητής του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Ανθρωποι όπως ο Θωμάς Μητρόπουλος και οι άλλοτε κατηγορούμενοι Γιαννης Παπαδόπουλος και Αχιλλέας Μπέος.

Μάλιστα ο δήμαρχος Βόλου χωρίς ουσιαστικά να έχει καμία δουλειά βρέθηκε στα γραφεία της Φούτμπολ Λιγκ, όπου του άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες σε αυτόν και τη συνοδεία του, πλακώθηκε με τον πρόεδρο του Απόλλωνα Λάρισας και ακολούθως εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει βγάλει όπλο στο συγκεκριμένο επεισόδιο!

Επεισόδιο και ανακοίνωση που φυσικά πέρασε απαρατήρητο από τους άλλοτε ευαισθητούληδες υπηρέτες συγκεκριμένων αφεντάδων.

Και αυτά συμβαίνουν μόνο στο ποδόσφαιρο! Αν δείτε προσεχτικά, θα παρατηρήσετε ότι η αντίστοιχη πρακτική εφαρμόζεται σε ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας και της καθημερινότητας.

Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται τόσο ο Τσάτσος, όσο και ο Ηλιού. Οι Συριζανέλ, η «δική μας» ΕΠΟ και η δήθεν εξυγίανση στο σύνολό της έχει χάσει τον ιδεολογικό αγώνα, έχει χάσει κάθε έρισμα στον κόσμο του ποδοσφαίρου ο οποίος μέρα με τη μέρα διαπιστώνει τη σκληρή πραγματικότητα. Υποσχέθηκαν εξυγίανση και ουσιαστικά δημιούργησαν μια νέα παράγκα με τα υλικά του βρώμικου παρελθόντος.

Οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν – χωρίς να έχουν ιδέα από το ιστορικό υπόβαθρο της φράσης – «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», ουσιαστικά είναι εκείνοι που παρέα με τους σύγχρονους παρακρατικούς ταράσσουν στο ξύλο όλη την κοινωνία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ