Δεν έβγαλε πιστόλι ο Μπέος, αλλά τι γύρευε στη Football League;

Δεν έβγαλε πιστόλι ο Μπέος, αλλά τι γύρευε στη Football League;

Στο ποδόσφαιρο της δήθεν εξυγίανσης η κουβέντα αντί να περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο, επανέρχεται μονότονα στα πιστόλια, στις βόμβες και στο ξύλο. Ο «περιβόητος» Δήμαρχος του Βόλου, ξέχασε να εξηγήσει, τι γίνεται στη Football League, μιας και δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται εκεί...

Βόμβες, ξύλο και πιστόλια. Καλωσήρθατε στο ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης. Για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί με στόχους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια έχουμε ασχοληθεί εκτενώς.

Το ίδιο και για το ανελέητο ξύλο που πέφτει εντός και εκτός γηπέδων μεταξύ των ποδοσφαιρικών στρατών που έχουν χτιστεί με τις… ευλογίες και την ευγενική χορηγία της εξυγίανσης.

Τελευταία όμως, η κατάσταση μοιάζει να έχει τραβήξει σε ακόμη πιο επικίνδυνα μονοπάτια. Πέρυσι είχαμε τη μπούκα στον αγωνιστικό χώρο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ζωσμένου με περίστροφο.

Εφέτος μπήκε στη ζωή μας ένα όπλο… φάντασμα με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έβγαλε όπλο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία της Φούτμπολ Λιγκ, όπου είχε έντονο διαπληκτισμό με τον πρόεδρο του Απόλλωνα Λάρισας Παναγιώτη Ματζανά.

Μάλιστα ο Μπέος, ο οποίος για… άγνωστους λόγους βρέθηκε στα γραφεία του συνεταιρισμού των ομάδων της Β’ Εθνικής, μιας και ο ίδιος επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του Βόλου, εξέδωσε και ανακοίνωση για το περιστατικό.

Στην ανακοίνωσή του ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ξεπέρασε τα όρια κάθε δημοσιογραφικής αλητείας και χυδαιότητας η σημερινή εναντίον μου επίθεση, με πρόδηλη στόχευση, που ενορχηστρώθηκε από γνωστά κέντρα, που θέλουν να παρέμβουν στα δημοτικά πράγματα του Βόλου και να επηρεάσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, και που υλοποιείται μέσω μια ιστοσελίδας φάντασμα, χωρίς στοιχεία ιδιοκτήτη, συντάκτη ή έστω υπεύθυνου διαχειριστή και με την πρόθυμη συνδρομή των ομοίων του ηθικού μου «εκτελεστή» σε περιφερειακά και περιθωριακά Μέσα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου και υποβάλλω μηνύσεις, με αυτόφωρη διαδικασία, όχι μόνο κατά αυτών που συνέταξαν και δημοσιοποίησαν αυτό το κατάπτυστο και ψευδέστατο κείμενο, ότι δήθεν «τράβηξα» όπλο σε συνεδρίαση ποδοσφαιρικού οργάνου, αλλά και όσων έσπευσαν να το αναπαράξουν, χωρίς να έχουν διασταυρώσει τη βασιμότητα των κατασκευασμένων «πληροφοριών».»

Ο δήμαρχος Βόλου στην ανακοίνωσή του αμέλησε προφανώς να αναφέρει τους λόγους που τον έφεραν στα γραφεία της Φούτμπολ Λιγκ, ωστόσο ξεκαθάρισε αναφερόμενος στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο ότι «σε κάθε περίπτωση και για όσους με γνωρίζουν, και είναι πολλοί ο Αχιλλέας Μπέος ουδέποτε είχε είτε νόμιμα , είτε παράνομα, όπλο, ακριβώς γιατί δεν το χρειάζεται, και τούτο έχει διαπιστωθεί κατ’ επανάληψη.»

Για όσους παρακολουθούμε την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, ουδεμία έκπληξη προκαλεί το νέο μπάχαλο. Με την προκλητική ανοχή και την αποδεδειγμένη ανικανότητα της κυβέρνησης, ο χώρος του ποδοσφαίρου γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με αυτόν, από ανθρώπους που στο βωμό του χρήματος μπορούν να πουλήσουν όχι μόνο την ψυχή τους, αλλά και την ίδια τους τη μάνα αν το κρίνουν απαραίτητο.

Βέβαια όλα αυτά περνούν κάτω από τα άλλοτε υπερευαίσθητα ραντάρ των μέσων που στηρίζουν αυτό το έκτρωμα που τα ίδια βάφτισαν ως «εξυγίανση».

Πλέον ο νόμος της ζούγκλας είναι αυτός που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, μιας και οι υπόλοιποι νόμοι έχουν γίνει κουρελόχαρτα από αυτούς που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τους υπηρετούν και να τους εφαρμόζουν.

ΥΓ. Κάθε εξήγηση του αγαπημένου υπουργού της εξυγίανσης, κ. Βασιλειάδη, για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα ήταν χρήσιμη για τα παραπάνω. Και ειδικά στο ερώτημα, «τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;». Κι εάν δεν καταλαβαίνει ο υπουργός, «τι δουλειά είχε ο Μπέος στη Football League»; Χρήσιμο επίσης θα ήταν να πάρει θέση και ο πρώην αγαπημένος υπουργός της εξυγίανσης, κ. Κοντονής για τα όσα ενδιαφέροντα γίνονται στο ποδόσφαιρό μας. Και τέλος πάντων, εάν δεν θέλουν υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί δημόσιοι λειτουργοί να πάρουν θέση και επιλέξουν να μείνουν κρυπτόμενοι πίσω από το δάχτυλό τους (όπως συχνά πράττουν) για τέτοια κρίσιμα ζητήματα, ας πει κάτι το Μαξίμου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τι γίνεται με αυτή την υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ