Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται: Ο Γραμμένος μηνιάτικο πάνω από τα 22.000 € του Περέιρα, «σύνταξη» για Βασιλακόπουλο

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται: Ο Γραμμένος μηνιάτικο πάνω από τα 22.000 € του Περέιρα, «σύνταξη» για Βασιλακόπουλο

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του υφυπουργού Αη Γιώργη Βασιλειάδη, επιτρέπει (επιτέλους...) στους εκτελεστικούς προέδρους των Ομοσπονδιών να παίρνουν μηνιάτικο.

Φίλε αναγνώστη, κλίνε το γόνυ στον μεγάλο πολιτικό άνδρα που επέτυχε τη μεγάλη νίκη για λογαριασμό των πεφωτισμένων προέδρων των ομοσπονδιών. Και πλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το μίνιμουμ για την προσφορά τους στον αθλητισμό: Να αμείβονται ως αρμόζει στο θεάρεστο έργο που επιτελούν, στην άμεμπτη και άδολη συνεισφορά τους στην εθνική ανάταση μέσω των σπορ. Διότι αυτός είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ενας υφυπουργός με καρδιά, αισθήματα και πάνω από όλα, ένας πολιτικός που απεχθάνεται τις «διευκολύνσεις» και ρουσφετάκια.

Τι έκανε, λοιπόν, ο καλός υπουργός; Το αυτονόητο. Εδωσε τη δυνατότητα στους προέδρους των Ομοσπονδιών, να έχουν μισθό. Να κάνουν δουλειά επί πληρωμή. Καθώς όπως αναφέρεται στο άρθρο 29, παρ. 2 του νέου νομοσχεδίου που έστειλε στη Βουλή, όσοι πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών είναι εκτελεστικοί, θα μπορούν να βγάλουν μισθό για τους εαυτούς τους. Μηνιάτικο.

Αναλυτικά, το νομοσχέδιο αναφέρει τα εξής: «2. Στην παρ. 3 του Αρθρου 22 του ν. 2725/1999 προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής: «Στον εκτελεστικό Πρόεδρο δ.σ. εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας που καλλιεργεί άθλημα για το οποίο διεξάγονται αγώνες επαγγελματικής κατηγορίας, καταβάλλεται, πλέον των εξόδων της παρ. 4 του άρθρου 4, και εύλογη αμοιβή, αν αυτή μπορεί να καλυφθεί από τα ίδια έσοδα της ομοσπονδίας. Το ακριβές ύψος της αμοιβής καθορίζεται με απόφαση της γενικής συνέλευσης»».

 

Με λίγα λόγια, καλέ μου αναγνώστη, ο Βαγγέλης ο Γραμμένος και ο «φάρος» Βασιλακόπουλος, θα μπορούν, πλέον, να πληρώνονται από την ΕΠΟ και την ΕΟΚ, αντίστοιχα. Επιτέλους. Το έργο τους θα αναγνωριστεί και οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο. Να σταματήσουν και οι ίδιοι να «αιμορραγούν» οικονομικά, βρε αδερφέ. Να βγάλουν ένα τίμιο μηνιάτικο των 15-20-25.000 ευρώ, να μπορούν να εξασφαλίζουν τα βασικά έστω. Καθώς έως τώρα έβαζαν και από την τσέπη τους. #ΝΟΤ

Για να μιλήσουμε σοβαρά, όμως. Ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο κολοφώνας της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να πάρει μια γενναία απόφαση όταν περάσει (δόξα τω θεώ, άγιε Γιώργη Βασιλειάδη) το νομοσχέδιο. Μια απόφαση που είναι ουσιαστική και επιβάλλεται για να μπορέσει να διοικήσει την ΕΠΟ με σοβαρότητα, πυγμή και αξιοπρέπεια. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, λοιπόν, να πάρει μισθό μεγαλύτερο από όλους τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Ο εξυγιαντής πρόεδρος θα πρέπει να λάβει περισσότερα χρήματα από τον πιο καλοπληρωμένο «εργαζόμενο» της ΕΠΟ. Που δεν είναι, βεβαίως, ο Αγγελος Αναστασιάδης. Αλλά ο μέγας, τεράστιος, ανυπέρβλητος, μοναδικός, ανεπανάληπτος σωτήρας της ελληνικής διαιτησίας, Βίτορ Μέλο Περέιρα. Ο Πορτογάλος γίγαντας πρόεδρος της ΚΕΔ, που έφτιαξε τους κόρακες, τους αναβάθμισε και εκτόξευσε το επίπεδό τους σε δυσθεώρητα ύψη. Δεν μπορεί, λοιπόν, να παίρνει ο Βίτορ από την Πορτογαλία κοντά 22.000 τον μήνα (ήτοι πάνω από 260.000 € τον χρόνο) και να μην παίρνει ένα ευρώ παραπάνω ο Ευάγγελος. Δεν γίνεται. Ένα 25άρι τον μήνα (τουλάχιστον) πρέπει να το πάρει. Κι ας είναι και μικτά.

Για αυτό, λοιπόν, όταν έρθει η ώρα να περάσει από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ ο μισθός του Γραμμένου (και του Βασιλακόπουλου), θα πρέπει όλοι να δώσουμε δυναμικό παρόν έξω από την αίθουσα που θα διεξαχθεί (σ.σ. όπως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, στο συλλαλητήριο που -δεν-έκαναν για τη Μακεδονία), ώστε να πάρει ο πρόεδρος τον μισθό που του πρέπει. Και εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με ποσό κάτω των 25.000 των μήνα. Τελεία και παύλα.

ΥΓ. Τι αναφέρει η «παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 2725/1999», που αναφέρει παραπάνω ο κ. Βασιλειάδης; Τα εξής: «Η ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. είναι τιμητική και άμισθη. Στα μέλη του Δ.Σ., όταν μετακινούνται εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους για προσφορά οποιασδήποτε υπηρεσίας στο σωματείο, επιτρέπεται να καταβάλλονται έξοδα κίνησης, διαμονής και διατροφής». Με λίγα λόγια, πέρα από τα «έξοδα» που προβλέπονταν έως τώρα και τα οποία προφανώς τους έφταναν, εάν κρίνουμε από ό,τι γίνεται έως σήμερα, τώρα οι Γραμμένοι, Βασιλακόπουλοι και λοιποί πρόεδροι, θα παίρνουν και το κατιτίς τους για να έχουν να περνάει ακόμη καλύτερα. Υπουργάρα…

ΥΓ2. Μια καλή ιδέα έχει ο «Παράγκας» και την παραθέτει στον άγιο Γιώργη Βασιλειάδη. Να περάσει τροπολογία, όπου θα μπορούν οι πρόεδρο των Ομοσπονδιών, να πάρουν αναδρομικά «τα μισθά» που έχουν χάσει. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μπορεί να έχει τίποτε υποχρεώσεις. Να πάρει ο άνθρωπος κάτι για τη σύνταξή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ