To μόνο που δεν μπορεί να αγοράσει ο Ιβάν,  όσα ερπετά και αν προσθέσει στη γυάλα του…

To μόνο που δεν μπορεί να αγοράσει ο Ιβάν, όσα ερπετά και αν προσθέσει στη γυάλα του…

Ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα. Μπορεί και το «νταμπλ». Όσα ΜΜΕ και να αποκτήσει όμως ο ιδιοκτήτης του, όσους Λαλάκηδες και να έχει στη δούλεψη του, δεν μπορεί να κατοχυρώσει τον Δικέφαλο ως «άξιο» για αυτό που του συμβαίνει.

Χωρίς το σκουφάκι τελικά. Και μεταξύ μας πολύ καλά έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Έχει ανάγκη το προφίλ του κάποιες ενέσεις σοβαρότητας και με τούτη τη χαρά Θεού στην Τούμπα ο Ρουμάνος δεν γίνονταν να εμφανιστεί λες και βρίσκεται σε κατάψυξη. Ακόμη και στην Κυριακή της Αποκριάς, δεν υπήρχε λόγος για μια τέτοια διαδικασία.

Άλλωστε το σκουφάκι το έχει για γούρι. Και οι συνθήκες του ματς με τον Ατρόμητο δεν δημιουργούσαν επ ουδενί την αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί τα παιχνίδια της τύχης για να φτάσει στο τρίποντο και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του «δικού του τίτλου». Μισοί οι Περιστεριώτες. Και όταν έδωσαν μια πρώτη απειλή; Εμφανίστηκε ο Αζέρος που παρίστανε τον διαιτητή και την καθάρισε τη μπουγάδα. Με συνοπτικές διαδικασίες. Μπράβο στον Μέλο Περέιρα για την επιλογή του. Αν μη τι άλλο ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής των 22.500 ευρώ έδειξε για πολλοστή φορά πως ξέρει να «διαλέγει». Ακόμη και τώρα που έχει το άγχος της ανανέωσης του συμβολαίου. Δεν ξέρω, πραγματικά θα ήταν κρίμα ο Ιβάν Σαββίδης να αφήσει τον άνθρωπο άνεργο. Ας πει μια καλή κουβέντα στον Βαγγέλη τον Γραμμένο και ας τον κρατήσουμε αυτόν τον φωστήρα. Γιατί να έρθει κάποιος άλλος να κάνει τα ίδια, αφού το παλικάρι το συνηθίσαμε. Άλλωστε και ο επόμενος τι διαφορά θα έχει, όταν η τράπουλα είναι… σημαδεμένη.

Θα το πάρει λοιπόν το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Ίσως και αήττητος. Μπορεί να κάνει και το νταμπλ. Άντε να τα καταφέρει με το καλό και να τελειώνουμε κάποια στιγμή με αυτή την ιστορία. Να κλείσει ένας κύκλος αναμονής 34 χρόνων και να πάμε παρακάτω. Αν και δύσκολα έχει παρακάτω έτσι όπως τα έχει κάνει αυτή η κουστωδία της Κυβέρνησης, της ΕΠΟ και των παλιοτόμαρων που βγήκαν από τη «ντουλάπα» για να ενισχύσουν αυτή την συντονισμένη προσπάθεια που έχει ξεφτιλίσει τα πάντα. Με χέρια και με πόδια.

Είναι βέβαιο πως περάσαμε πλέον και επίσημα στην εποχή του ΠΑΟΚ. Και δεν αποκλείεται να κρατήσει για καιρό, αν και οι εκλογές που έρχονται δυσκολεύουν λιγάκι την κατάσταση. Όπως και να έχει; Να το ευχαριστηθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Δεν τις περισσεύουν οι τίτλοι. Να περάσει κάποια στιγμή τον Άρη. Να μπορέσει να έρθει πιο κοντά με ότι συνεπάγεται στην 4η δύναμη της Ελλάδας. Να το χαρεί γενικώς, γιατί ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε και πέτυχε τα «αδύνατα» τα τελευταία χρόνια. Του κόστισε λιγάκι παραπάνω, τον καθυστέρησε η λανθασμένη συμμαχία με τον Τίγρη, αλλά το… νερό μπήκε στο αυλάκι.

Μόνο μια απαίτηση να μην έχουν. Να κάνει ο κόσμος πως δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Να πιστεύουν πως δουλεύουν όλη την κοινωνία, που χαμογελά με όσα γίνονται κάθε Κυριακή στα γήπεδα. Αυτό ο Ιβάν δεν μπορεί να το αγοράσει. Όσα ΜΜΕ και να έχει στην κατοχή του. Όσα γλοιώδη ερπετά σαν τον Λαλάκη και τους φίλους του επιχειρούν να κάνουν τη νύχτα μέρα, κοροϊδεύοντας πρώτα τον κόσμο του ΠΑΟΚ και έπειτα τους υπόλοιπους.

Έβλεπα πριν από λίγο το site της αλήθειας. Μια ανάρτηση του στιλ «τα χοντρά λάθη του Σιδηρόπουλου υπέρ του Ολυμπιακού» στο ματς που εξελίσσονταν με τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Μια απόπειρα όχι «συμψηφισμού» για τα αίσχη του noname Αζέρου στην Τούμπα, αλλά… αντεπίθεσης. Του στιλ ρε παιδί μου ότι ο Ολυμπιακός τον Σιδηρόπουλο με το «πες-πες» τον έβαλε στην τσέπη του. Σε ένα ματς που ο Σιδηρόπουλος που ούτως ή άλλως είναι απο τα καμάρια της Εξυγίανσης στον Ολυμπιακό δεν έδωσε ούτε τον πυρετό του. Με αποκορύφωμα την φάση του πέναλτι στην χερούκλα, του Βέλεθ. Έχουν κάνει και χειρότερα αυτοί οι κακομοίρηδες που με τη δημοσιογραφία δεν συναντήθηκαν ποτέ. Αυτός ο συρφετός αποτυχημένων που όταν ακόμη οι εφημερίδες ήταν στα καλά τους, τους είχαμε για να γελάμε.

Ο πρασινοφρουρός Λαλάκης του μπάσκετ, που έγινε στα σαρανταφεύγα ΠΑΟΚάρχης και κάνει τα καρντάσια να λυσσάνε έχοντας τα στη δούλεψη του. Θα μπορούσε σίγουρα και καλύτερα ο Ιβάν. Πληρώνει πολλά για τις υπηρεσίες που του παρέχονται. Αλλά και πάλι ο κόσμος στραβός δεν είναι. Τη μέρα-νύχτα δεν την έκανε κανείς. Ακόμη και αν έχει μια Κυβέρνηση στο ένα πόδι να του κάνει όλα τα χατίρια. Ακόμη και αν η Μακεδονία ξεκίνησε ολόκληρη και έμεινε… Νότια στη διαδρομή για τους Βόρειους. Ακόμη και αν ο Πρωθυπουργός Αλέξης ότι μπορούσε τέλος πάντων.

Ο ΠΑΟΚ έφτιαξε μια καλή ομάδα. Έκανε πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν ξέρει όμως τι θα συνέβαινε και φέτος αν υπήρχε στα αλήθεια εκείνη η παραμύθα του 50%-50%. Τόσο απλό είναι. Και τα υπόλοιπα με το καλό, όταν θα αναλάβει την υπόθεση της Εξυγίανσης κάποιος Εισαγγελέας. Γιατί να είστε βέβαιοι, πως έτσι θα τελειώσει αυτό το έργο. Αργά ή γρήγορα…

ΥΓ. Ούτε τώρα γέμισε η Τούμπα. Λαλάκη έχεις κάτι να πεις για αυτό;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ