Ο Χατζηπετρής και οι… κουμπάρες

Ο Χατζηπετρής και οι… κουμπάρες

ΕΠΟ και κυβέρνηση συνεχίζουν να παίζουν με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου που βρίσκεται και πάλι προ του GREXIT και της διεθνούς απομόνωσης

Τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια υποσχέσεις, μεγάλα λόγια και μόνο αποτυχίες και καταστροφές. Και στην ούγια γράφει πάντα το στίχο του Λουκιανού, «τι θα πει δε φταίμε εμείς, τι θα πει πως φταίγαν οι άλλοι, τι θα πει πως φταίνε αυτοί, τι θα πει ρε σεις, τι θα πει;».

Πάντα τέτοια εποχή ζούμε το απόλυτο ντεζαβού. Και πάντα να φταίει κάποιος άλλος. Δείτε απλά πώς παίζουν με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Ενα απλό tweet που αποτυπώνει όλο τον παραλογισμό.

https://twitter.com/SYRIZAEP/status/1108081950580006912

Αντίστοιχος είναι και ο παραλογισμός και το πολιτικό θέατρο που παίζουν οι ίδιοι πολιτικάντηδες αναφορικά με τον αθλητισμό. Πριν από τρία χρόνια ήταν ο τελικός του Χαράλαμπου Σταύρου Κοντονή, που έγινε με ένα μήνα καθυστέρηση μέχρι να οριστούν οι «κατάλληλοι» διαιτητές. Τελικός που έγινε κεκλεισμένων των θυρών! Κανονική… γιορτή του ποδοσφαίρου και της δήθεν εξυγίανσης. Ακολούθησαν κι άλλες αντίστοιχες επετειακές… γιορτές.

Σε αγώνες πρωταθλήματος που διακόπηκαν, σε αγώνες που δεν ξεκίνησαν, σε τελικούς σαν και αυτόν του Βόλου ή ακόμη και τον περυσινό του ΟΑΚΑ που έσπευσε ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος να τον χαρακτηρίσει γιορτή. Τέτοια γιορτή που προφανώς δεν αξίζει να επαναληφθεί, αφού εφέτος μπροστά στην πιθανότητα να επαναληφθεί όλοι τρέμουν και σκέφτονται να τον οργανώσουν στο εξωτερικό, ή ακόμη και στο φεγγάρι αν μπορούσαν!

Τα επεισόδια ήταν μονίμως στην ατζέντα. Σε μπάσκετ, σε ποδόσφαιρο, ακόμη και σε χάντμπολ και βόλεϊ γυναικών. Οπουδήποτε. Και πάντα ακολουθεί το ίδιο ποίημα αποποίησης ευθυνών. Οι ομάδες, όλες ανεξαιρέτως, παίζουν την κασέτα των «20-30-50-100 παλιόπαιδων που φταίνε για όλα». Η αστυνομία και η πολιτική ηγεσία της παίζει την ίδια κασέτα, η ΕΠΟ ζει στον δικό της κόσμο και φυσικά ο ακάματος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης διαρκώς υπόσχεται νέα μέτρα, νέους νόμους, νέες παρεμβάσεις. Προφανώς τον βολεύει η κατάσταση της αστάθειας σε όλα τα επίπεδα, καθώς (θέλει να) εμφανίζεται ως ο σωτήρας.

Μονίμως προβληματισμένος ο υφυπουργός, αλλά και αποφασισμένος ότι το σχέδιό του θα είναι το κατάλληλο. Χωρίς να καταλαβαίνει ότι η κυβέρνησή του οδήγησε το ποδόσφαιρο σε πλήρη ανυποληψία αρχικά με την προσωρινή διοικούσα επιτροπή και ακολούθως με τον «δικό μας» Βαγγέλη Γραμμένο σε ρόλο… σερβιτόρου των επιτετραμένων αρχών.

Η νέα «σφαλιάρα» ήρθε από την επιτροπή παρακολούθησης, καθώς οι άνθρωποι προφανώς συνειδητοποιούν ότι η κοροϊδία πάει… σύννεφο. Μόλις πέρυσι μετά τη μπούκα του Ιβάν Σαββίδη με το περίστροφο στη ζώνη και τη διακοπή ενός ακόμη ντέρμπι στην Τούμπα, ο Βασιλειάδης διέκοψε τα πρωταθλήματα μέχρι να ληφθούν μέτρα.

Ολοι συμφώνησαν στο… μιλητό και το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε. Η ΕΠΟ υποσχέθηκε να αυστηροποιήσει τον πειθαρχικό κώδικά της, οι ομάδες συμφώνησαν, όλοι χαρούμενοι συνέχισαν. Και φυσικά δεν έγινε τίποτα. Η ΕΠΟ όχι μόνο δεν αυστηροποίησε το κανονιστικό της πλαίσιο, αντιθέτως μάλιστα χαλάρωσε τους κανονισμούς.

Αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και πάλι απέναντι στο φάσμα του διεθνούς αποκλεισμού, καθώς η ανίκανη κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από την εξίσου ανίκανη και επικίνδυνη ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου, απλώς παίζουν τις… κουμπάρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ