Το «να συναντηθούν οι μεγάλοι με τον Τσίπρα» και «αυτός που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο»

Το «να συναντηθούν οι μεγάλοι με τον Τσίπρα» και «αυτός που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο»

Η πρόταση που έγινε στη Λίγκα για (κοινή) συνάντηση Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου, Σαββίδη με τον Αλέξη Τσίπρα και η ξεκάθρη απάντηση του Τάκη Αγραφιώτη. «Με αυτόν που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο με τους υπουργούς του και κάθε μέρα κάνει κι ένα... θαύμα;»

Στο συμβούλιο της Super League, πέραν τις απίθανης απόφασης για τη μη έκπτωση του κακουργηματικά καταδικασμένου Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το κύριο θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από εκείνο της περίφημης αναδιάρθρωσης. Ένα ζήτημα πολύ σοβαρό, που δεν υπάρχει ρεαλιστικός τρόπος να προχωρήσει και που είναι εξαιρετικά πιθανό, να τινάξει στον αέρα, ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφώνησαν, μεν, να δουν τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για να συζητήσουν με τον καθ’ ύλην αρμόδιο το θέμα της αναδιάρθρωσης, ωστόσο, ήδη από πλευράς υφυπουργείου προκύπτει απροθυμία για μια τέτοια συνάντηση. Δείγμα του ότι το πινγκ πονγκ ευθυνών συνεχίζεται μεταξύ Πολιτείας και Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Λίγκα).

Ένα παιχνίδι ανταλλαγής ευθυνών, στο οποίο η Πολιτεία είναι ξεκάθαρα έκθετη, καθώς δεν έχει τηρήσει τίποτε από όσα είχε υποσχεθεί. Με κύριο και βασικότερο το πλαίσιο δημιουργίας της Super League 2. Ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχει και το οποίο θα έπρεπε να έχει σχηματοποιηθεί, αλλά και… νομιμοποιηθεί, με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από τον Γ. Βασιλειάδη. Κάτι, βεβαίως, που δεν έχει γίνει. Και που ακόμη κι αν γίνει, πλέον, δεν υπάρχει ρεαλιστικός τρόπος να προλάβει να υπάρξει σοβαρή αναδιάρθρωση.

Πώς θα φτιαχθεί Super League 2, όταν τη αναδιάρθρωση δεν έχει πάει στη Βουλή; Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα (5 Μαΐου) το πρωτάθλημα της Super League τελειώνει. Και παρόλα αυτά, τίποτε δεν έχει καθοριστεί. Κάτι που αυτομάτως τινάζει το χρονοδιάγραμμα των ομάδων στον αέρα. Πότε θα γίνει ο προγραμματισμός τους για τη νέα σεζόν; Σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται; Τι συμβόλαιο θα έχουν όσοι μείνουν και όσοι πέσουν στη SL2. Θα πάρουν τα 1,4 εκατ. ευρώ που έχει υποσχεθεί η ΕΡΤ στους 3 ή 4 που θα υποβιβαστούν; Ο υπουργός ήταν αυτός που είχε δεσμευτεί πως εάν, για παράδειγμα, ο Λεβαδειακός (που έχει συμβόλαιο με τη Nova), υποβιβαστεί, θα πάρει το ποσό που προβλέπει η όποια συμφωνία του και η ΕΡΤ θα καλύψει το υπόλοιπο ποσό, έως το νούμερο να φτάσει το 1,4 εκατ. ευρώ.

Επειδή, λοιπόν, το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι δαιδαλώδες και δεν πρόκειται να βρεθεί λύση, καθώς άπαντες παίζουν τους Πόντιους Πιλάτους, με πρώτη την Πολιτεία, στη Λίγκα συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις. Κάποια στιγμή, λοιπόν, τέθηκε ως πρόταση να γίνει μία αντιπροσωπεία των «μεγάλων» του ποδοσφαίρου από τους ιδιοκτήτες τους (Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαββίδης, Αλαφούζος) και να πάει απευθείας στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και για να βρεθεί μια κεντρική λύση για όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η πρόταση έγινε δεκτή με θυμηδία από τους παριστάμενους, με τον Τάκη Αγραφιώτη, ωστόσο, να αντιδρά. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού φέρεται να απάντησε στην πρόταση, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σε ποιον Τσίπρα να πάνε; Στον ίδιο άνθρωπο που έχει επιλέξει δύο υφυπουργούς αθλητισμού, που τίναξαν το ποδόσφαιρο στον αέρα; Που διέλυσαν τα πάντα, με την εξυγίανση και όσα έχουν κάνει έως τώρα; Αυτούς που κάθε μέρα κάνουν και ένα θαύμα;». Με τις υπόλοιπες ομάδες να μην συζητούν επίσης ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Που ούτως ή άλλως θα φάνταζε ουτοπικό, με βάση το τοξικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο, με βασικό υπαίτιο την Κυβέρνηση, αλλά και τα φυντάνια της «Εξυγίανσης».

ΥΓ. Αυτό που φαντάζει ως δεδομένο, πλέον, είναι ότι και το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες. Εκείνο που δεν είναι δεδομένο, ωστόσο, είναι τι θα γίνει με τους υποβιβασμούς και τις ανόδους. Καθώς αυτό είναι ένα θέμα που θα περάσει και από την ΕΠΟ. Απαντες θέλουν το 2-2. Δύο να ανέβουν, δύο να πέσουν. Ωστόσο δεν αποκλείεται να ισχύσει ακόμη και 3-1. Τρεις να υποβιβαστούν και ο 13ος της Super League να δώσει μπαράζ με τον 4ο της Football League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ