Αναδιάρθρωση: Ευτυχώς οι ομάδες έγιναν 14…

Αναδιάρθρωση: Ευτυχώς οι ομάδες έγιναν 14…

Η αναδιάρθρωση ήταν ένα προσωπικό πολιτικό στοίχημα του Βασιλειάδη. Και παραμένει…

Δεν ήταν και τόσο… δύσκολο τελικά, να περάσει η περίφημη αναδιάρθρωση. Έπρεπε ο Υφυπουργός απλά να «απειλήσει» με κλείσιμο της βρύσης της ΕΡΤ, για να πείσει τους «πολλούς» να κακοκαρδίσουν τον ΠΑΟΚ που είχε αναλάβει την «εργολαβία» να κρατήσει την Σούπερ Λιγκ με 16 ομάδες. To έκανε, και φαίνεται πως πέτυχε τον σκοπό του.

Πάμε λοιπόν από τη νέα σεζόν για κούρσα με 14. Και μέχρι τότε, για έναν πολύ ενδιαφέροντα επίλογο της φετινής διαδρομής καθώς στην «ουρά» και στα σενάρια υποβιβασμού εμπλέκονται πέντε-έξι διαφορετικές ομάδες, πλην του καταδικασμένου από καιρό Απόλλωνα. Από εδώ μέχρι το φινάλε αλλάζουν όλα. Διότι άπαντες είχαν πεισθεί πως αναδιάρθρωση δεν υπάρχει και προχωρούσαν σχεδόν αμέριμνοι.

Τώρα: Ο Λεβαδειακός, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ, ο Αστέρας, η Ξάνθη, ακόμη και η ΑΕΛ (που τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές φιλοξενεί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) νιώθουν την πίεση.

Το βασικό ερώτημα βεβαίως είναι άλλο, κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα. Θα είναι όντως καλύτερο το πρωτάθλημα με 14 ομάδες; Και αν τέλος πάντων έπρεπε όντως να μπούμε σε διαδικασία να βελτιώσουμε το προϊόν θα ξεκινούσαμε από τον αριθμό των ομάδων; Τα υπόλοιπα τα έχουμε λύσει. Με διαιτησίες Εξυγίανσης και πειθαρχικά όργανα τύπου Χριστόφορου Μάρκου (εκείνου ντε, που θέλει βόμβα στις κερκίδες για να διακοπεί ένα ματς) το πρόβλημα είναι αν στην αφετηρία θα ξεκινήσουν 14 ή 16;

Φυσικά δεν χρειάζονται απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Είναι πολύ βαθύτερα τα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Μακάρι να ήταν μόνο ο αριθμός των ομάδων.

Ένα προϊόν που επιζητά την αναβάθμιση δεν έχει διευθύνοντα σύμβουλο κάποιον με 5 χρόνια καταδίκη στην πλάτη του για απιστία σε βάρος του ποδοσφαίρου.

Δεν νιώθει… ένα με την ΕΠΟ της Εξυγίανσης.

Δεν επιτρέπει στους πολιτικούς να παρεμβαίνουν στο αντικείμενο και με κρατικά λεφτά να κάνουν ότι τους καπνίσει.

Δεν αποδέχεται ως συνοδοιπόρο τα αμέτρητα κρούσματα βίας στα γήπεδα.

Και τέλος πάντων δεν περιμένει άλλους να λύσουν τα δικά του προβλήματα.

Το κίνητρο της αναδιάρθρωσης δεν είναι ποδοσφαιρικό. Είναι στη βάση του πολιτικό. Από μόνη της λοιπόν αυτή η διαδικασία «ακυρώνεται» στα μάτια του παρατηρητή.

Στο μεταξύ του χρόνου μια από τις 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα είναι ο Βόλος. Του –επώνυμου φιλάθλου- Αχιλλέα που επιστρέφει και εκείνος με δόξα και τιμή στο κεντρικό ταμπλό.

Όπως επέστρεψε ο Βασίλης, όπως οι περισσότεροι νιώθουν ότι είναι εκεί ο Θωμάς, όπως δεδομένα βρίσκονται ο Γιαννάκης, ο Αλέξης και ο πρόεδρος Γραμμένος.

Η συγκεκριμένη ομάδα του Βόλου, κατάπιε δύο κατηγορίες σε χρόνο ρεκόρ. Και ανέβηκε σαν τρένο. Παρά ταύτα; Με το ζόρι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον περισσότερων από 100-200 φιλάθλων της πόλης της.

Με τη φόρα που έχει, μπορεί να κάνει μια ακόμη φοβερή και τρομερή σεζόν. Ο επώνυμος φίλαθλος Αχιλλέας άλλωστε σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, εξήγησε πως ο «σχεδιασμός» για την επόμενη σεζόν έχει ξεκινήσει. Δεδομένα όμως θα σπάσει όλα τα αρνητικά ρεκόρ εισιτηρίων της μεγάλης κατηγορίας. Μπορεί μια ομάδα με 200 εισιτήρια να βρίσκεται συνέταιρος στη κατηγορία των μεγάλων; Γιατί να μην μπορεί. Εδώ μπορεί ο Βασιλειάδης τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος να περνά αναδιάρθρωση. Σε τέτοιες λεπτομέρειες θα κολλήσουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ