Δημήτρης Λημνιός: Ο Λουτσέσκου φτιάχνει «Βιεϊρίνια» για δεξιά!

Δημήτρης Λημνιός: Ο Λουτσέσκου φτιάχνει «Βιεϊρίνια» για δεξιά!

To10.gr αποκαλύπτει την απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου να μετατραπεί (και) σε δεξιός μπακ ο Δημήτρης Λημνιός. Το πλάνο «αλά Βιεϊρίνια», τα προσόντα και ο... Μάτος.

Μία από τις αποφάσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου, που άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ την τελευταία διετία, ήταν η έμπνευσή του να μονιμοποιήσει σε θέση αριστερού μπακ τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Μια μετατόπιση που ανέβασε επίπεδο τον Δικέφαλο του Βορρά, με τον αρχηγό του, να κάνει τρομερές εμφανίσεις ως ακραίος αμυντικός με… ανάποδο πόδι. Ο Δημήτρης Λημνιός, είναι το νέο πρότζεκτ…

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η επόμενη… αλχημεία του Λουτσέσκου έχει να κάνει με την αλλαγή θέσης ενός ακόμη ακραίου επιθετικού. Ο λόγος για τον Δημήτρη Λημνιό. Ο 21χρονος διεθνής εξτρέμ, είναι δυνατός, γρήγορος, τακτικά εξαιρετικός και γενικά αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες του Λουτσέσκου (36 συμμετοχές φέτος, ).

Αλλά επειδή ο ΠΑΟΚ θέλει να ανεβάσει την ποιότητα στους εξτρέμ του, με 1-2 προσθήκες πρώτης γραμμής, ο Λημνιός είναι πιθανό να μην «χωράει» στην 11άδα ή ακόμη και στην αποστολή. Ωστόσο, επειδή θεωρείται κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι και ένας από τους παίκτες που ο Ρουμάνος τεχνικός πιστεύει ότι πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα, φαίνεται ότι βρήκε λύση για τον χωρέσει και να του… αναβαθμίσει την καριέρα.

Ετσι ο Λουτσέσκου φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το «δόγμα Βιεϊρίνια». Μετατοπίζοντάς τον Λημνιό και σε θέση δεξιού μπακ. Μια θέση στην οποία υπάρχει μόνο ο 33χρονος πια Λέο Μάτος (σ.σ. αν και ήδη to10.gr έχει αποκαλύψει γιατί δεν θέλει να χάνει ούτε συμμετοχή ο Βραζιλιάνος), άρα ο 21χρονος Ελληνας ποδοσφαιριστής θα βρει χώρο και χρόνο τη νέα σεζόν. Μάλιστα, ο παίκτης φέρεται να έχει ήδη ενημερωθεί από τον προπονητή του για το πλάνο του, κάτι που δείχνει ότι δεν αποκλείεται από την έναρξη της νέας σεζόν να δούμε την αλλαγή θέσης να υλοποιείται.

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι ο Λουτσέσκου θεωρεί τον Λημνιό έναν από τους καλύτερους αθλητές που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και έναν πιστό στρατιώτη της τακτικής. Έναν παίκτη που ακολουθεί πιστά το πλάνο του προπονητή και δεν παρεκκλίνει ποτέ από τις εντολές. Κρίνει, λοιπόν, ότι μπορεί να αποτελέσει σπουδαία επιλογή ως μπακ χαφ ή ως παίκτης που θα καλύπτει όλη την πλευρά ως full back στο 3-5-2, καθώς έχει ανεξάντλητες δυνάμεις, αλλά και καλή τεχνική για παίκτη που θα έρχεται από την άμυνα.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι όταν πέρυσι to10.gr είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του Λουτσέσκου να κάνει αριστερό μπακ τον Βιεϊρίνια, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν ότι θα το κάνει πράξη. Τώρα, ο Ρουμάνος έχει βαλθεί να αλλάξει την καριέρα και του Λημνιού. Και αυτό που μένει να φανεί είναι εάν ο Ελληνας παίκτης θα έχει την ίδια επιτυχημένη προσαρμογή με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ