Τι φοβούνται Γραμμένος και ΕΠΟ και «κρύβουν» τα έγγραφα για τα 350.000 € του Γιαννάκη;

Τι φοβούνται Γραμμένος και ΕΠΟ και «κρύβουν» τα έγγραφα για τα 350.000 € του Γιαννάκη;

Αίσθηση προκαλεί η επιμονή της ΕΠΟ να μην δίνει στη Λίγκα και στα μέλη της Ε.Ε. τα έγγραφα βάσει των οποίων πήρε απόφαση να αποζημιώσει με 350.000 € τον πρώην υπάλληλό της και μυστικό παράγοντα της ΑΕΚ.

Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ είχαμε μεσοβδόμαδα και όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες… συναθροίσεις, προέκυψαν μια σειρά από σημαντικά θέματα. Θέματα τα οποία, είτε δεν έμαθε είτε δεν αξιολόγησε σωστά η ποδοσφαιρική πιάτσα. Ένα από αυτά, λοιπόν, αφορούσε στο αίτημα του Τάκη Αγραφιώτη να του δοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, η αγωγή και όποιο άλλο δικόγραφο είχε η ΕΠΟ από την περιβόητη υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο.

Το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, έθεσε επίσημα με έγγραφο, το αίτημά του για να λάβει τα σχετικά χαρτιά, με σκοπό να μελετηθούν, καθώς η υπόθεση δεν αφορά μόνο στην ΕΠΟ, αλλά αγγίζει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, ακόμη κι όταν ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ επέμεινε να υποστηρίζει πως οι χειρισμοί της νομικής υπηρεσίας ήταν προς το συμφέρον της Ομοσπονδίας και ότι έτσι κρίθηκε από τους νομικούς της, ο Τάκης Αγραφιώτης επέμεινε να ζητά τα επίσημα έγγραφα. Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ζήτησε από τον νομικό εκπρόσωπο της ΕΠΟ να κάνει εισήγηση επί του θέματος. Με τον τελευταίο να διατείνεται πως «…δεν μπορούμε να τα δώσουμε αυτά, είναι προσωπικά δεδομένα».

Μάλιστα, μετά από αυτό το θέμα τέθηκε προς ψήφιση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με όλους να ψηφίζουν υπέρ του να μην δοθούν τα έγγραφα που ζήτησε ο Αγραφιώτης. Ολοι, εκτός από τον Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος αυτή τη φορά επέλεξε να πει «απών» και όχι να πει αρχικά «ναι» και μετά να αλλάξει την τοποθέτησή του σε «απών», όπως είχε κάνει όταν η Ε.Ε. είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της αποζημίωσης του Γιαννάκη Παπαδόπουλου.

Βεβαίως, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, την οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο η Ε.Ε. της ΕΠΟ προσπαθεί να «θάψει». Και το κάνει με τρόπο επιδεικτικό.

Αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα τα… προσωπικά δεδομένα για να μην δοθούν  αυτά τα χαρτιά. Χαρτιά, όμως, που δεν δόθηκαν ούτε στη Super Legaue, που τα έχει ζητήσει επίσημα και επανειλημμένα εδώ και μήνες. Αίτημα που έχει πέσει στα… σκουπίδια, καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε να κρύψει επί της ουσίας γιατί ψήφισε να αποζημιώσει με 350.000 € τον πρώην υπάλληλό της Ομοσπονδίας και νυν διοικητικό παράγοντα τη ΑΕΚ, που είχε απολυθεί για το σκάνδαλο «Κοριόπολις».

Όπως γίνεται αντιληπτό, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή υπόθεση. Η ΕΠΟ δείχνει να φοβάται να δώσει προς μελέτη τα απαραίτητα έγγραφα μιας πολύ περίεργης και θολής υπόθεσης, στους έχοντες έννομο συμφέρον να γνωρίζουν τις οικονομικές δοσοληψίες της Ομοσπονδίας. Και αυτό δημιουργεί σκιές. Βαριές σκιές, που όσο κι αν προσπαθούν να τις απομακρύνουν (και να αποκρύψουν) οι γνωστοί συμμορίτες της ενημέρωσης, παραμένουν και δεν αποκλείεται, εν τέλει, να οδηγήσουν σε εξηγήσεις τους υπευθύνους.

Εξάλλου, επαναλαμβάνουμε, ο Αλέξης Κούγιας, που όλο και κάτι ξέρει από νομικά, είναι απόλυτος, πως η συγκεκριμένη υπόθεση… ζέχνει από όπου κι αν την πιάσεις. Και δεν έχει διάθεση να την αφήσει έτσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ