Κούγιας σε Γκαγκάτση για τα 350.000 € της ΕΠΟ στον Γιαννάκη: «Θα πάτε μέσα για απιστία…»!

Κούγιας σε Γκαγκάτση για τα 350.000 € της ΕΠΟ στον Γιαννάκη: «Θα πάτε μέσα για απιστία…»!

Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας ζήτησε τα πρακτικά της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τη σκανδαλώδη έγκριση αποζημίωσης ύψους 350.000 € στον Γιαννάκη Παπαδόπουλο. Τι είπε στους εκπροσώπους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και γιατί.

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ασταμάτητος. Μπορεί οποιοσδήποτε να του προσάψει ό,τι θέλει. Μπορεί να τον χαρακτηρίσει όπως θέλει και φυσικά να στηρίξει μετά αρμοδίως τους ισχυρισμούς του. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά και καταρτισμένα νομικά μυαλά της χώρας. Ενας νομικός οδοστρωτήρας, που στην επιστήμη του, είναι ασυναγώνιστος. Και κυρίως, βαθύς γνώστης.

Ο Κούγιας, λοιπόν, στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας της Παρασκευής (01/03), πέρα από τα θέματα της αναδιάρθρωσης, πέρα από τα οικονομικά ζητήματα του συνεταιρισμού, επεφύλασσε και μία… δυσάρεστη έκπληξη για τους εκπροσώπους της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και γενικώς όσους ψήφισαν υπέρ του εξωδικαστικού συμβιβασμού της ΕΠΟ με τον Γιάννη Παπαδόπουλο!

Ζήτησε, λοιπόν, να του παραδοθούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, για να τα μελετήσει και να πράξει τα δέοντα, αναφορικά με τη σκανδαλώδη απόφαση για αποζημίωση του σκιώδους παράγοντα της ΑΕΚ και πρώην υπαλλήλου της Ομοσπονδίας. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ και εκ των εκπροσώπων της Λίγκας στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση και τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη (σ.σ. απουσίαζε ο Μηνάς Λυσάνδρου, που είχε παραστεί στον Ε.Ε. της ΕΠΟ), τους ρώτησε εάν ψήφισαν υπέρ της αποζημίωσης του Παπαδόπουλου. Όταν αυτοί απάντησαν καταφατικά, ο κ. Κούγιας ήταν απόλυτος: «Θα πάτε μέσα και εσείς για απιστία. Αυτά τα λεφτά είναι δικά μας, πώς τα δίνουν έτσι; Θα πάνε μέσα για κατάχρηση όσοι υπέγραψαν τέτοιο αίσχος».

Από την πλευρά τους οι δύο παράγοντες και ειδικά ο Μ. Γκαγκάτσης, που ψήφισε υπέρ, υποστήριξε ότι «αυτή ήταν η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ», με τον Αλέξη Κούγια να είναι ανένδοτος και να επαναλαμβάνει πως «αυτά δεν υπάρχουν, θα πάτε μέσα για απιστία». Συνέχισε, μάλιστα, εξηγώντας πως μπορεί να είχε γίνει αγωγή από τον ενδιαφερόμενο, αλλά αυτή δεν είχε συζητηθεί στην Ε.Ε. της ΕΠΟ. Επίσης, η Ομοσπονδία δεν είχε καμία δικαστική απόφαση στα χέρια της για να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Επιπλέον, επειδή γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους νομικής φύσεως ζητήματα, σημείωσε πως αυτό που έχει συμβεί είναι πάρα πολύ σοβαρό και πως θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους.

ΥΓ. Η υπόθεση με τα τροφεία των ποδοσφαιριστών είναι πολύ, πάρα πολύ σοβαρή. Και το γεγονός ότι η ΕΠΟ συνεχίζει να μην τη θέτει προς συζήτηση στην Εκτελεστική της Επιτροπή, είναι περίεργο. Διότι μιλάμε για μία υπόθεση εκατομμυρίων, σε ένα θέμα ξεκάθαρο. Ο κανονισμός της FIFA είναι σαφής και η ΕΠΟ πρέπει να προσαρμόσει/τροποποιήσει τον δικό της κανονισμό. Ειδάλλως υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Προσεχώς περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα…

ΥΓ2. Για την ιστορία, στο συμβούλιο της Λίγκας, στην κουβέντα για την αναδιάρθρωση, μόνο μία ομάδα τάχθηκε σθεναρά υπέρ της μείωσης των ομάδων σε 14 και αυτή ήταν ο Αστέρας Τρίπολης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ