Το κάρμα, ο Χάτζι και ο πιστολέρο Ιβάν

Το κάρμα, ο Χάτζι και ο πιστολέρο Ιβάν

Ο «Μαραντόνα των Καρπαθίων» θυμήθηκε το πιστόλι του Ιβάν, τώρα που η ΕΠΟ δίνει τη μάχη της για να απαλλάξει τον διοικητικό ηγέτη του ΠΑΟΚ από την ποινή του.

Στα χρόνια της υποτιθέμενης «εξυγίανσης» που έχει καταλήξει με τους χαλίφηδες και τα γιουσουφάκια τους να πλακώνονται για την εξουσία και του περίφημο 50-50, που στην πραγματικότητα μεταφράζεται ως «50 υπέρ μας και 50 κατά σας», μας έχουν δοθεί άπειρες στιγμές διασκέδασης. Από σήμερα ζούμε ακόμη μια τέτοια.

Στο χωριό μου έλεγαν ότι οι λαλακίες πληρώνονται. Εις εσπερίαν το λένε εξίσου λαϊκά: Karma is a bitch. Ένα από τα πλέον αστεία πρωταθλήματα είναι αυτό του 2017-18, το οποίο μπορεί να το καταλάβει κανείς από τον τρόπο που το «περιγράφουν» οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι – σχολιογράφοι των ομάδων που το διεκδίκησαν. Της ΑΕΚ που το κατέκτησε και του ΠΑΟΚ που το έχασε. Οι υπόλοιποι απλώς συνειδητοποιήσαμε τι ακριβώς σημαίνει «εξυγίανση».

Το πρωτάθλημα που σημαδεύτηκε με δικαστικές αποφάσεις που βγήκαν ξημερώματα Κυριακής, με απίστευτα κρούσματα βίας και με μια εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου. Τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη ζωσμένο με το περίστροφο να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που ο διαιτητής και ο επόπτης προσπαθούσαν να ισορροπήσουν και να βγάλουν άκρη με μια οριακή φάση χωρίς να έχουν τη δυνατότητα του VAR. Σήμερα έχοντας δει τη χρήση του VAR σε κορυφαίες διοργανώσεις, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι ακόμη και VAR να είχαν, άκρη δε θα έβγαζαν.

Η ουσία είναι ότι ο Σαββίδης μπούκαρε στο γήπεδο με το περίστροφο στη ζώνη και οι φωτογραφίες του έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Fast forward περίπου 14 μήνες μετά το γεγονός. Η ΕΠΟ του «δικού μας» – κατά τον Ιβάν Σαββίδη – Βαγγέλη Γραμμένου είναι έτοιμη να μειώσει την ποινή τριετούς αποκλεισμού που είχε επιβληθεί στο αφεντικό και πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Συμπτωματικά ετοιμάζεται να το κάνει την Πέμπτη. Φωτογραφικά. Αλλάζοντας στο άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα την «ποινή» που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Το «3-5 χρόνια» θα γίνει «1 χρόνος» και με αναδρομική ισχύ θα ανοίξει επιτέλους τις πύλες των γηπέδων για τον Χαλίφη του Βορρά.

Εν τω μεταξύ η εθνική Ρουμανίας Κ21 προκρίνεται στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ο τεχνικός του νταμπλούχου πια ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου με τον γνώριμο προκλητικό τρόπο του επιχειρεί να μειώσει την επιτυχία των συμπατριωτών του:

«Μπα, αυτή η γενιά δεν πρόκειται να σώσει το ποδόσφαιρο της Ρουμανίας. Είναι μια φωτοβολίδα, μια στιγμή. Από τη στιγμή που δεν έχουμε καλή ομάδα ανδρών, είναι λογικό να είμαστε πολύ δεμένη με αυτή την ομάδα.

Αλλά η Κ21 δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο της χώρας. Αυτοί οι παίκτες θα πάρουν τον δρόμο τους, θα πάνε στις ομάδες τους και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μπορούν να παίξουν όλοι στην εθνική ανδρών και να φέρουν αντίστοιχα αποτελέσματα; Όχι. Το πολύ κάποιοι εξ αυτών να αποτελέσουν τον κορμό της εθνικής ανδρών και να επιτύχουν κάποια στιγμή κάποια πρόκριση. Ναι αυτό μπορεί να συμβεί».

Όπως ήταν αναμενόμενο οι προκλητικές δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεσήκωσαν θύελλα συζητήσεων στη Ρουμανία. Το δυστύχημα – ή το κάρμα που λέγαμε – είναι ότι στην κουβέντα δε θα μπορούσε να μην εμπλακεί ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη όλων των εποχών και σίγουρα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Ρουμανίας.

Ο Γκιόργκι Χάτζι, είναι ο άνθρωπος ο οποίος όταν έβγαλε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αποφάσισε να προσφέρει ουσιαστικά στον τόπο του. Είναι ο άνθρωπος που με τα δικά του χρήματα έφτιαξε μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Γηραιάς Ηπείρου, ακαδημίες που αυτή τη στιγμή έχουν 11 ποδοσφαιριστές στην Κ21 της Ρουμανίας. Αυτής της εθνικής Ρουμανίας που έπιασε στο στόμα του ο Λουτσέσκου.

Και όπως ήταν αναμενόμενο ο Χάτζι δεν χαρίστηκε σε κανέναν και στις δηλώσεις του επανέλαβε ουκ ολίγες φορές το περιστατικό με τον Ιβάν Σαββίδη να μπαίνει οπλοφορώντας στο γήπεδο. «Δεν ξέρει τι είναι να δουλεύεις με μικρά παιδιά. Είναι στον ΠΑΟΚ με τα πιστόλια του» είπε ο Χάτζι και σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του σημείωσε: «Δεν είναι συνηθισμένος σε γενιές ποδοσφαιριστών, είναι συνηθισμένος σε ανθρώπους που οπλοφορούν».

Παράλληλα, προτού αναφερθεί ακόμη δύο φορές σε πιστόλια και οπλοφόρους του ΠΑΟΚ, ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου της Ρουμανίας φρόντισε να αποθεώσει τον πατέρα του Ραζβάν Λουτσέσκου, τον Μιρτσέα: «Ο πατέρας του ξέρει πολύ καλά πως είναι να δουλεύεις με μικρά παιδιά και πώς να φτιάχνεις γενιές πρωταθλητών. Ξέρει τι θα πει γενιά, τι θα πει ομάδα ποδοσφαιριστών που εκπροσωπούν τη χώρα για μια δεκαετία. Ο πατέρας του έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο, έχει κερδίσει πρωταθλήματα και αυτό είναι δύσκολο».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που έχει περάσει «άβρεχτος» (λέγε με και «εξυγίανση») στην Ελλάδα με τις απίθανες δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, φαίνεται ότι βρίσκει τον… δάσκαλό του στην πατρίδα του.

Την ίδια στιγμή η δήθεν «εξυγίανση» της ΕΠΟ που μοιράζει στα πρόθυμα παπαγαλάκια της την «είδηση» ότι αναμένεται να πέσει η ποινή του Σαββίδη, μόλις δέχτηκε ακόμη μια διεθνή σφαλιάρα.

Όχι ότι τους νοιάζει βέβαια, αλλά στον αγώνα κατά της «βίας» που υποτίθεται ότι κάνουν έχει την πλάκα του να μειώνουν την ποινή του πρώτου παράγοντα στην ιστορία που μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο με περίστροφο στη ζώνη διακόπτοντας το ματς και την ίδια στιγμή ένας από τους ζωντανούς θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να επαναφέρει το θέμα στη διεθνή επικαιρότητα.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η αντίδραση του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο Ιβάν λέει σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά του Χάτζι. Γιατί όμως; Γιατί ο Χάτζι είπε για το πιστόλι ή γιατί το έκανε σε λάθος timing; Ποιος ξέρει. Άβυσσος η ψυχή του χαλίφη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ