Την κοπανάνε στα δύσκολα ΕΠΟ και ΣΥΡΙΖΑ

Την κοπανάνε στα δύσκολα ΕΠΟ και ΣΥΡΙΖΑ

Η περίφημη «εξυγίανση» έχει πάει περίπατο και την ώρα του λογαριασμού ο ένας πάει τουαλέτα και ο άλλος για τσιγάρα, αφήνοντας πίσω τους το χάος…

Το Δελφινάριο ωχριά μπροστά στο φαινόμενο που λέγεται «εξυγίανση». Οι… παραστάσεις που δίνονται από όλους τους εμπλεκόμενους είναι καθημερινές και προσφέρουν άφθονο γέλιο στο φίλαθλο κοινό. Τουλάχιστον αυτή την προσφορά δεν πρέπει να τους την αρνηθούμε. Η χώρα μπορεί να περνάει τα ζόρια της, το ποδόσφαιρο να είναι ένα βήμα προ της διάλυσης, λεφτά υπάρχουν μόνο για να δίνονται από την ΕΡΤ σε – επιλεγμένες – ΠΑΕ, αλλά το γέλιο, είναι γέλιο!

Σταχυολογώντας την τοποθέτηση του «δικού μας» προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε σε τέσσερα κομβικά σημεία.

1. Στη διάλυση της Εθνικής ομάδας, που ούτε γήπεδο έχει, ούτε αποτελέσματα φέρνει. «Δε χάνεται η Εθνική, θα γίνει αυτό που πρέπει» αποστόμωσε τους επικριτές ο μέγας διδάσκαλος του ποδοσφαίρου Ευάγγελος.

2. Στους ξένους διαιτητές που έχουν καπελώσει τους Ελληνες. Ολους τους Ελληνες, καλούς και κακούς. Δεξιούς κι αριστερούς, βόρειους και νότιους. «Το ερώτημα είναι άλλο: Γιατί ήρθε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή στο ποδόσφαιρο; Γιατί παρέμεινε η Επιτροπή Παρακολούθησης; Δεν απαντήσαμε ποτέ στα γιατί. Εάν σκύψουμε με προβληματισμό, υπευθυνότητα και χωρίς αγκυλώσεις να δούμε τα γιατί, θα είναι εύκολες οι απαντήσεις του σήμερα».

Ωραία δεν τα λέει; Θα ήταν ακόμη πιο ωραία αν απαντούσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και όχι κάποιος άσχετος. Γιατί αυτή την απάντηση-αντερώτηση θα μπορούσε να την δώσει οποιοσδήποτε άσχετος με τον χώρο…

3. Για τα συνεχόμενα και αυξανόμενα κρούσματα βίας. «Κάνουμε προσπάθεια με την UEFA, τη FIFA. Προσπαθούμε. Η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να βρεθεί δίπλα μας. Να γίνουμε αστυνομικοί ή να αφήσουμε με έναν σχεδιασμό πρόχειρο περιστατικά βίας στις οργανωμένες ΠΑΕ;»

Είδατε πόσο ωραία τα λέει; Τι παραπάνω να κάνουν οι άνθρωποι; Το μπαλάκι στο κράτος και στις ΠΑΕ. Τόσο απλά.

4. Για τη διαφθορά και τα στημένα παιχνίδια, οι φάκελοι για τα οποία φτάνουν κατά δεκάδες στην ΕΠΟ και καταχωνιάζονται σε διάφορα συρτάρια; «Άφησα τελευταίο το θέμα των στημένων αγώνων. Ο αθλητισμός μαστίζεται από το φαινόμενο και η καταπολέμησή του δεν αφορά μόνον τη γνωστοποίηση των ύποπτων αγώνων από φορείς του εξωτερικού, αλλά συντονισμένη προσπάθεια και από τους φορείς της Πολιτείας. Η ΕΠΟ οργάνωσε ήδη διεθνές σεμινάριο για την εξειδίκευση των δικαστών, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν και κυρίως εμείς οι ίδιοι να έχουμε τη βούληση να προασπίσουμε το άθλημα. Η Ομοσπονδία κατάρτισε ήδη το στρατηγικό πλάνο για τη λήψη μέτρων κατά του φαινομένου, πήραμε την έγκριση από την UEFA και τώρα αναμένουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες από τον στρατηγικό εταίρο μας στο θέμα αυτό, το Κράτος»…

Ακόμη και σ’ αυτό το «καυτό» θέμα, η μπάλα πετάχτηκε για πολλοστή φορά στην εξέδρα. Για όλα φταίει το κράτος. Κράτος, το οποίο σημειωτέο ήταν καθόλη την ως τώρα θητεία του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου στο πλευρό του. Μαζί δεν πανηγύριζαν Βασιλειάδης και Γραμμένος για την περίφημη «εξυγίανση» και όλα τα υπόλοιπα… παραμύθια για μικρά παιδιά;

Από τον Άννα στον Καϊάφα

Αυτά τα ωραία λοιπόν είπε ο Ευάγγελος Γραμμένος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο «βασιλιάς» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η κορώνα της «κάθαρσης» και της «εξυγίανσης». Που επί δύο χρόνια όχι απλώς δεν έχει κάνει τίποτα, αλλά αντιθέτως έχει φροντίσει να καταστρέψει οτιδήποτε υπήρχε. Και ως επιβράβευση να τσιμπήσει και έναν μισθό που θα ξεπερνά τα 10.000 ευρώ μηνιαίως συν τα έξοδα παραστάσεων. Not bad, που λένε και στο χωριό…

Από την άλλη πλευρά ας θυμηθούμε λίγο, τι ξεφούρνιζε πριν από μερικές εβδομάδες ο γίγαντας της πολιτικής σκηνής Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο άνθρωπος που πέρυσι τέτοια εποχή υποσχόταν στις ΠΑΕ πενταετές (!) τηλεοπτικό συμβόλαιο, αρκεί να συμφωνούσαν με την αναδιάρθρωση και τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2, η οποία θα είχε επίσης εξασφαλισμένο πενταετές συμβόλαιο.

Ο ακάματος υφυπουργός Αθλητισμού λοιπόν, στα μέσα Μαΐου επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο με σκληρές δηλώσεις.

Με τον τελικό κυπέλλου που έγινε κεκλεισμένων των θυρών αλλά αμαυρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από επεισόδια, να είναι ακόμη «φρέσκος» στη μνήμη του κοινού, δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει αναφερόμενος στα θέματα βίας:

«Το ίδιο το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα της βίας. Η καραμέλα ότι η αστυνομία φταίει για τα πάντα, καταρρίφθηκε μετά τον τελικό Κυπέλλου του περασμένου Σαββάτου.

Για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουν και οι παράγοντες. Δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση να αλλάξουν. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά για να συντηρήσουν έναν «στρατό» που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό «στρατό». Όχι για να φτιάξουν ένα προϊόν για το οποίο θα κερδίζουν οικονομικά».

Ο Ευάγγελος Γραμμένος λοιπόν λέει ότι περιμένει την Πολιτεία και το κράτος για να λυθούν τα «καυτά» θέματα του ποδοσφαίρου και ο εκπρόσωπος του κράτους και της Πολιτείας Γιώργος Βασιλειάδης υποστηρίζει ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο δεν ενδιαφέρεται να ρυθμίσει τα του οίκου του.

Σε απλά ελληνικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η ΕΠΟ των «βόρειων και νότιων» και φυσικά ο στρατός από τα παπαγαλάκια και τις πληρωμένες πένες τους, πανηγύριζαν επί τρία χρόνια και διαφήμιζαν την περίφημη «εξυγίανση» που έφεραν στο ποδόσφαιρο. Όταν όμως ήρθε η ώρα του λογαριασμού ο ένας πήγε τουαλέτα και ο άλλος για τσιγάρα στο περίπτερο, αφήνοντας πίσω τους το χάος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ