ΕΡΤ: Δεν προχωρούν οι συμφωνίες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

ΕΡΤ: Δεν προχωρούν οι συμφωνίες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ως τον Πρωθυπουργό η «υπόθεση» της ΕΡΤ και των προκλητικών συμβολαίων για το ποδόσφαιρο, που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Τι σκοπεύει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παραιτήθηκε λοιπόν ο Γιάννης Δρόσος από την ΕΡΤ. Με συνοπτικές διαδικασίες. Ποιος ξέρει, ίσως διότι ενστερνίστηκε εκείνη τη σοφή λαϊκή ρήση που επιμένει πως «του φευγάτου η μάνα…». Από την άλλη βέβαια, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει στείλει την περίφημη υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαίρου τόσο στον Άρειο Πάγο, όσο και στο ΕΣΡ δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι πως ο έγκριτος νομικός δεν θα χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις για αυτές. Για την τελευταία «απόφαση» του ΣΥΡΙΖΑ στις ημέρες διακυβέρνησης του.

Την απόφαση των 90 εκατ ευρώ του Έλληνα φορολογούμενο που καλείται να πληρώσει για τρία χρόνια, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ (31,5 εκατ ευρώ), της ΑΕΚ (31,5 εκατ ευρώ), της Super League 2 (16,5 εκατ ευρώ), του ΟΦΗ (7,5 εκατ ευρώ) και της Football League (2,25 εκατ ευρώ για έναν χρόνο). Αυτά συν φυσικά τα 52 εκατ ευρώ που άνοιξαν τον περσινό λογαριασμό με τις επτά άστεγες ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Άρης, Λαμία, Απόλλωνας, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Ατρόμητος).

Ναι, η ελλειμματική ΕΡΤ ζητά από το ελληνικό δημόσιο και το Υπουργείο Οικονομικών να προσφέρει αυτό το ποσό. Να το ζητήσει από τον Έλληνα φορολογούμενο, και να το στείλει απευθείας στα ταμεία των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών που έκλεισαν αυτή τη θεσπέσια συμφωνία με τον Γιάννη Δρόσο. Τον τέως πρόεδρο της ΠΔΕ της ΕΠΟ που μετακόμισε στη δημόσια τηλεόραση, για να κάνει τα δικαιώματα κάποιων ποδοσφαιρικών ομάδων… δημόσιο αγαθό. Με χρήματα που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα της αγοράς. Δεν πήρε η ΕΡΤ κάποια «κεντρική τηλεοπτική διαχείριση» από την Super League. Δεν έθεσε κάποια κανονικά κριτήρια για τον τρόπο που θα διανεμηθούν τα χρήματα. Έκανε συμφωνίες ξεχωριστά. Και μάλιστα σύμφωνα με τον Δρόσο υπό μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν έκανε εκείνη προτάσεις στις ΠΑΕ, αλλά η ΠΑΕ στην Δημόσια Τηλεόραση.

Τέλος πάντων. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Τόσο που έχει θορυβήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που κατάλαβαν ότι το Ραδιομέγαρο έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα της κοινωνίας πάνω του, για τους λάθος λόγους. Σε μια υπόθεση που… μυρίζει σκάνδαλο! Που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Που προκαλεί εκείνον που βαρέθηκε να πληρώνει «χαράτσια» στην Ελλάδα της τεράστιας οικονομικής κρίσης. Έχει πάει το θέμα λοιπόν πολύ ψηλά. Μέχρι τον νέο Πρωθυπουργό. Αυτό λένε οι πηγές μου. Και αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές; Το Σάββατο -παραμονή των εκλογών- κάποια στιγμή στο τραπέζι που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ρεπόρτερ που καλύπτουν τη Νέα Δημοκρατία, η ιστορία αυτή έγινε αιτία μεγάλης συζήτησης. Τόσο μεγάλης, που κάποιοι έφυγαν με την βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύσει η συγκεκριμένη συμφωνία. Ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο νέος Πρωθυπουργός να εγκρίνει αυτή την συμφωνία.

Βασικός άξονας της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη η οικονομία. Και σημαντική η πάσα είδους «φορο-ελάφρυνση» όπως ήδη ανακοίνωσε ο νέος Υφυπουργός οικονομικών. Δεν γίνεται λοιπόν να πληρώνει ο φορολογούμενος την ΕΡΤ, για να τα δίνει με τη σειρά της σε ανώνυμες εταιρίες. Δεν γίνεται, και δεν θα γίνει!

Αυτά… Και μένει να δούμε αν όντως θα επιβεβαιωθούμε. Όπως συνέβη με αυτό που σου έγραψα το βράδυ της Πέμπτης και δεν με πίστευες!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ