Αποκάλυψη: Χοντρό ψέμα Περέιρα σε FIFA/UEFA, Αυγενάκη και παρανομία με βοηθό του ντέρμπι

Αποκάλυψη: Χοντρό ψέμα Περέιρα σε FIFA/UEFA, Αυγενάκη και παρανομία με βοηθό του ντέρμπι

To10.gr αποκαλύπτει τα απίθανα ψέματα του Περέιρα σε FIFA/UEFA, Αυγενάκη, αλλά και το πρωτοφανές σκάνδαλο με τον β' βοηθό που δεν είχε δικαίωμα να σφυρίξει στο ντέρμπι!

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα είναι περιβόλι. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της ελληνικής διαιτησίας να βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός ανθρώπου που έχει το θράσος και το… θάρρος, να ψεύδεται αδιακρίτως, μπροστά στους προϊσταμένους του από τη FIFA και την UEFA, μπροστά στις ίδιες τις ομάδες, αλλά και μπροστά στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Με την 4η αγωνιστική της Super League, να αναδεικνύει όλες τις πτυχές του… ταλέντου του αστείρευτου αυτού παράγοντα της ελληνικής διαιτησίας.

Σε τι είπε ψέματα ο Περέιρα; Στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη υπό τον Λευτέρη Αυγενάκη, όταν οι ομάδες τον στρίμωξαν και του ζήτησαν να εξηγήσει γιατί δεν έβαλε ξένο διαιτητή στο ΠΑΟΚ-Αρης, παρότι αυτό είχε δεσμευτεί, χρησιμοποίησε εν γνώσει του ψευδείς δικαιολογίες, θέλοντας να κουκουλώσει την ντροπή.

Τι είπε; «Πέρυσι μπορούσα να διαλέγω διαιτητές από 40 χώρες. Από φέτος, όμως, λόγω της χρήσης του VAR, μπορώ να πάρω διαιτητές μόνο από 16 χώρες της Ευρώπη που γνωρίζουν το σύστημα. Και εκτός αυτού, πέρυσι έπρεπε να φέρνω μόνο τέσσερις διαιτητές, ενώ φέτος πρέπει να φέρνω έξι, για να γίνεται χρήση και του VAR».

Ο απίθανος Περέιρα είπε απροκάλυπτα ψέματα μπροστά στους ανωτέρους του. Μπροστά στον υφυπουργό. Μπροστά στις ομάδες, αλλά και στον… Γραμμένο, που τον παρακολουθούσε με θαυμασμό και συγκίνηση. Συνειδητά ψέματα. Και μάλιστα μία ημέρα μετά τους ορισμούς της 4ης αγωνιστικής, όταν και ο ίδιος είχε επιλέξει ξένους διαιτητές μόνο για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Πόσοι ξένοι διαιτητές και βοηθοί υποτίθεται ότι θα έπρεπε να δώσουν το παρών στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ; Σύμφωνα με τον Περέιρα, έξι. Ο Στέγκεμαν, οι δύο βοηθοί του, ο 4ος, αλλά και οι δύο διαιτητές που θα χρησιμοποιούσαν το VAR. Πόσοι ξένοι διαιτητές βρέθηκαν στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός; Μα φυσικά μόνο τρεις. Ο Sascha Stegeman και οι βοηθοί του Mike Pickel και Frederick Assmuth. Ποιοι ήταν οι υπόλοιποι τρεις της 6άδας;

Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), υπεύθυνος VAR ο Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) και AVAR ο Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών). Ενώ παρατηρητής διαιτησίας ήταν η αυτού εξοχότητα, Βίτορ Μέλο Περέιρα. Ο αρχιδιαιτητής. Ο άνθρωπος που ήρθε για να εξυγιάνει τη διαιτησία. Και το έκανε με απροκάλυπτα ψέματα.

Εάν δεν καταλάβατε, μία ημέρα μετά τους ορισμούς, ο Περέιρα είπε ΨΕΜΑΤΑ μπροστά στη FIFA, την UEFA, τον πρόεδρο της ΕΠΟ (εδώ γελάμε, αλλά ήταν εκεί και πρέπει να το τονίσουμε), τον πρόεδρο της Super League, τους εκπροσώπους των 14 ομάδων, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Μίλησε για 6 ξένους διαιτητές, όταν ο ίδιος χρησιμοποίησε μόλις 3 στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας και κανέναν στην Τούμπα. Ξεγυμνώθηκε μπροστά στον υπεύθυνο VAR της FIFA, Μάικ φαν ντε Ροστ. Και κυρίως φάνηκε η ανικανότητά του να δώσει τις λύσεις για τις οποίες προσελήφθη και χρυσοπληρώνεται.

ΕΦΕΡΕ ΒΟΗΘΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ!

Βεβαίως, ο Περέιρα δεν έκανε μόνο αυτό. Διότι ακόμη και η τριάδα διαιτητών που ήρθε στην Ελλάδα και διεύθυνε την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, ήταν ανεπαρκής. Ακυρη. Ο λόγος; Τις τελευταίες ώρες είδε το φως της δημοσιότητας -και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία ασκεί τα καθήκοντά του ο Περέιρα- η απίθανη ιστορία του β’ βοηθού του Sascha Stegeman. Του Frederick Assmuth. Ο οποίος δεν είχε δικαίωμα να αποτελεί μέλος της διαιτητικής ομάδας του ντέρμπι, καθώς δεν είναι διεθνής.

Ο 42χρονος Assmuth, λοιπόν, δεν έχει σήμερα FIFA. Εχει μόνο σήμα της Μπουντεσλίγκα. Για την ακρίβεια, δεν ήταν ποτέ στην καριέρα του διεθνής. Ποτέ δεν είχε σήμα FIFA. Αρα, δεν είχε δικαίωμα να διαιτητεύσει διεθνές παιχνίδι. Βάσει κανονισμών, δεν είχε καμία δουλειά να συμπεριληφθεί στη διαιτητική… εξάδα (ξένων, κατά τον Περέιρα), που ήταν τριάδα, αλλά τελικά οι νόμιμοι ήταν μόνο… δύο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια καραμπινάτη παρανομία. Ένα θέμα που σε μια κανονική χώρα, σε ένα κανονικό περιβάλλον θα έπρεπε να έχει ήδη προκαλέσει την παραίτηση του Περέιρα.

Διότι εδώ συμβαίνουν δύο τινά. Είτε είναι αδαής και άσχετος, άρα ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση. Είτε το έκανε εν γνώσει του, παρανόμησε, είπε ψέματα στους ανωτέρους και έκανε άκυρους ορισμούς. Κάτι που εφόσον ισχύει, σημαίνει ότι εκτός από ακατάλληλος και επικίνδυνος, είναι και ελεγκτέος. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Assmuth αγωνίστηκε χωρίς σήμα Bundesliga ή FIFA (που δεν έχει) στη φανέλα του, δείχνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε δόλος. Και για αυτό κάποιος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ