Χρυσός χορηγός Εξυγίανσης με 70 χιλιάρικα

Χρυσός χορηγός Εξυγίανσης με 70 χιλιάρικα

Μεγάλη πόρτα θα διαβεί κάποιος απο το πάρκο Γουδή. Μην ψάξει όμως για... κουδούνι.

Η είδηση αποτελεί από μόνη της μια σημαντική εξέλιξη. Η ΕΠΟ ανανέωσε για μια διετία ( 01.08.2020 – 31.07.2022) τη σύμβαση χορηγίας με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας VODAFONE.

Μεγάλη η τιμή σε ηθικό επίπεδο. Μιλάμε για μια από τις κορυφαίες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στον πλανήτη με την οποία ο καθένας θα επιθυμούσε να έχει στενές σχέσεις οικονομικής (δια χορηγίας) συναλλαγής και να επαίρεται για την επιτυχία του αυτή.

Η υπόθεση αρχίζει και γκριζάρει λίγο όταν αποκαλύπτεται το ετήσιο τίμημα αυτής της σύμβασης χρυσής χορηγίας. Δηλαδή Διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ ανά έτος, άρα τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) ευρώ στη διετία πλέον ΦΠΑ για να είναι χρυσός χορηγός όλων των εθνικών ομάδων. Δηλαδή ο μεγαλύτερος χορηγός της ΕΠΟ στους καιρούς της εξυγίανσης, που «καθάρισαν» το ποδόσφαιρο και μαζί με αυτό και τις εθνικές ομάδες του… Φύσσα και των λοιπών «υπάκουων» παιδιών.

Το ποσό για το σύνολο των εθνικών ομάδων και για όλες τις σχετικές αγωνιστικές και άλλες δραστηριότητες της ΕΠΟ είναι μειωμένο κατά 50%, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη διετία. Αν εκτιμηθεί πόσο υπολείπεται σε σχέση με την περίοδο του «κακού» Γκιρτζίκη θα πνιγεί το πάρκο από το κλάμα…

Τα προβλήματα ξεκινάνε από την ώρα που η χορηγία αυτή απαιτεί ένα κόστος για να υλοποιηθεί και το κόστος αυτό βαρύνει την Ε.Π.Ο. Σε τι ποσοστό αποτιμάται η υλοποίηση, η εξυπηρέτηση της χορηγίας στη διετία; Γύρω στο 10% – 15% του συνολικού ποσού, άρα μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ περίπου, τα οποία η Ε.Π.Ο. θα «διαθέσει», αποτιμώντας σχετικές υπηρεσίες προβολής τις οποίες η ίδια θα πληρώσει, για να προβάλλει, όπως έχει συμφωνηθεί, τη VODAFONE στα δύο χρόνια που έρχονται. Άρα μιλάμε για 350.000 ευρώ τη διετία τελικά.

Και πάλι δεν μένει τόσο καθαρό. Από το ποσό αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί κι ένα άλλο, μεγαλύτερο ίσως, που προκύπτει από τη σύμβαση μεταξύ της ΕΠΟ και της εταιρείας για την εταιρική χρήση κινητών τηλεφώνων από τα στελέχη της Ομοσπονδίας, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τους ξένους παρατρεχάμενους, την ΚΕΔ/ΕΠΟ και τους διάφορους κολλητούς.

Λέγεται, ίσως είναι υπερβολή, αλλά μένει να αποδειχθεί, πως ο αριθμός των διασυνδεδεμένων κινητών τηλεφώνων είναι τριψήφιος, καθώς με τη διαδικασία εξυπηρετούνται από την ΕΠΟ όλοι όσοι στηρίζουν στις γερές πλάτες τους το έργο της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και δικαιούνται μιας ανταμοιβής για την πλάτη του βάζουν.

Σε τι ποσό υπολογίζεται το μηνιαίο κόστος των τηλεφώνων αυτών από την ΕΠΟ και τα στελέχη κάθε είδους; Βάσιμοι υπολογισμοί το ανεβάζουν κατ’ ελάχιστο στις εφτά χιλιάδες (7.000) έως οχτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ σε μηνιαία βάση, άρα ο λόγος γίνεται για ένα ποσό της τάξης των 80.000 το χρόνο. Αλλά καλύτερα τα ξέρει αυτά το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Παναγιώτης Διακοφώτης, που είναι της δουλειάς. Και αν έχεις πρόβλημα στην ΕΠΟ με την εταιρική σύνδεση σου λένε «Βρες τον Πάνο» και θα στο λύσει. Ελπίζουμε να παίρνει κανένα Bonus για όλα αυτά, τόσο τζίρο κάνει η ΕΠΟ, θέλω να πιστεύω του το αναγνωρίζουν.

Στην ουσία, από την ετήσια αξία της χορηγίας που, όπως κατατέθηκε, ανέρχεται στα 200.000 ευρώ παραπάνω από τα μισά επιστρέφουν στην εταιρεία, είτε ως κόστος χρήσης των εταιρικών τηλεφώνων, είτε ως κόστος υλοποίησης της συμφωνίας. Δηλαδή χρυσός χορηγός των εθνικών ομάδων με μόλις 70.000 ευρώ το χρόνο!!!!

Ποιος «καταριέται» τη σύμβαση αυτή; Σύμφωνα με τον αστικό μύθο ένα μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ που έχει το προνόμιο να συνομιλεί και με τις δύο πλευρές και, όπως οι κακές γλώσσες λένε, προβάλλοντας τα στήθη του για να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι συμφωνίες. Στην ανάγκη μπορεί να υπογράφει κι ο ίδιος, που λέει και το τραγούδι.

Με πόνο ψυχής και χωρίς κανένα κέρδος κέρατα προσφέρει αφιλοκερδώς υπηρεσίες, τόσο στην εταιρεία όσο και στην Ομοσπονδία «για την ψυχή του πατέρα του», «για να συγχωρεθούν τα πεθαμένα του βρε αδερφέ»…

Μεγάλη υπόθεση για κάθε Ομοσπονδία να έχει στις τάξεις της ένα τόσο «Καραμουρτζούνη» σύμβουλο, που ζει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για να εξυπηρετεί τους παράγοντες του.

Τι άλλο λένε οι κακές γλώσσες; Σύντομα ο σύμβουλος θα δει στο όνειρο ότι περνάει μια μεγάλη πόρτα και τον περιμένει πίσω της ένας με ένα κουδούνι που το χτυπάει για να γίνεται ησυχία στην αίθουσα…

ΥΓ. Η άλλη σύμβαση, αυτή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ε.Π.Ο. ( κοντά στις 550.000 ευρώ, δηλαδή όσο παίρνει η ΕΠΟ για 3 χρόνια από τον μεγαλύτερο χορηγό της) χάθηκε στη μετάφραση. Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε, για την Αθήνα τράβηξε και κάπου στη διαδρομή κάτι ξύπνιοι πήραν χαμπάρι ότι έχει ψωμί το έργο, σταμάτησαν κάθε διαδικασία και ξεκίνησε το ξεπουπούλιασμα. «Θα την ξαναδούν» αυτή σε δυο –τρεις μέρες πάλι… Να συμφωνήσουν πρώτα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ