Ας εμβολιαστούμε όσο πιο πολλοί μπορούμε και ας ωφεληθούν και οι «ψεκασμένοι»

Ας εμβολιαστούμε όσο πιο πολλοί μπορούμε και ας ωφεληθούν και οι «ψεκασμένοι»

Το βασικό είναι να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα ο εμβολιασμός και να μπορέσει να βγει η κοινωνία από τα περιοριστικά μέτρα. Ας ωφεληθούν κι οι «ψεκασμένοι», δεν χάλασε ο κόσμος

Παρατηρώ τη συζήτηση για το εάν πρέπει να αποκτήσουν κάποια προνόμια ή παραπάνω «ελευθερίες» όσοι ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό.

Η συζήτηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της αναζήτησης κινήτρων για να επιταχυνθεί ο μαζικός εμβολιασμός, που είναι το βασικό όπλο που διαθέτουμε για να μπορέσουμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας και να βγούμε από τα περιοριστικά μέτρα με το τεράστιο ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος.

Κατανοώ τη λογική των κινήτρων, όπως και κατανοώ όλους εκείνους που στιγματίζουν όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, ιδίως όσους θα μπορούσαμε να κατατάξουμε στην κατηγορία του «ψεκασμένου».

Και είναι αλήθεια ότι τέτοιοι είναι κάμποσοι. Όμως, σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τα εμβόλια. Μπορεί να υπάρχει ένας φόβος σε κάποιους, όμως οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται τα οφέλη που υπάρχουν και για τους ίδιους και το κυριότερο για να περιοριστεί η πανδημία και να μπορέσουμε να βγούμε πραγματικά από τα περιοριστικά μέτρα και να πάρει ξανά εμπρός και η κοινωνία και η οικονομία.

Γι’ αυτό και πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να πάμε στη λογική ότι θα ανταμείβονται ή θα αποκτούν κάποια «προνόμια» όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο και τιμωρούνται όσοι επιμένουν να είναι «αρνητές».

Αυτό θα δημιουργήσει απλώς εντάσεις και διάφορες αμφισβητήσεις. Η «υποχρεωτικότητα» κάποιες φορές μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα και να γεννήσει αντανακλαστικά άρνησης ή αντίστασης.

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι με θετικό τρόπο να προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η πλειοψηφία να εμβολιαστεί.

Γιατί αυτό πρακτικά θα χτίσει «τείχος ανοσίας» απέναντι στην πανδημία και θα επιτρέψει με ασφάλεια την πλήρη επανεκκίνηση.

Αυτό είναι το καλύτερο κίνητρο και η καλύτερη επιβράβευση όλων εκείνων που έχουν αναγνωρίζουν τη σημασία του εμβολιασμού, την ατομική και κοινωνική ευθύνη που εκφράζει αλλά και την έμπρακτη αλληλεγγύη που επιδεικνύει προς τους ευπαθείς.

Θα είναι η επιβράβευση μιας κοινωνίας που έδωσε μια μεγάλη μάχη και σε διάφορες πλευρές την κέρδισε.

Και εάν τώρα ωφεληθούν από την επανεκκίνηση και μερικοί «ψεκασμένοι», δεν χάλασε κι ο κόσμος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ