Η παράξενη ανακοίνωση της ΕΠΟ για την επίθεση στον Δικαστή, και οι απορίες…

Η παράξενη ανακοίνωση της ΕΠΟ για την επίθεση στον Δικαστή, και οι απορίες…

Έπειτα από ένα «μαφιόζικο χτύπημα» στη Δικαιοσύνη η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέλεξε να επιτεθεί στα ΜΜΕ που έφεραν την υπόθεση στο προσκήνιο

Το αυτονόητο έπραξε η ΕΠΟ τα ξημερώματα. Έστω και αργά εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει το «μαφιόζικο» χτύπημα σε βάρος Αθλητικού Δικαστή, από αγνώστους.

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει την αποδοκιμασία και τον αποτροπιασμό της για την καταγγελθείσα επίθεση στο όχημα μέλους του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ» αναφέρει. Και θα ήταν εξαιρετικό αν σταματούσε εκεί με την σοβαρότητα που επιβάλλει η περίσταση.

Αν ολοκλήρωνε εκφράζοντας την αποδοκιμασία της, για μια υπόθεση που προφανώς γνώριζε νωρίτερα από τη μια το πρωί. Πιθανότατα νωρίτερα και από τα ΜΜΕ τα οποία την έφεραν στο προσκήνιο μέσω του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Η διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όμως -έστω και αντιδρώντας με χαρακτηριστική καθυστέρηση- επέλεξε στην ανακοίνωση της να «στολίσει» τα MME. Και μάλιστα με τρόπο που προκαλεί απορίες.

«Εν όψει της ολοκλήρωσης της αστυνομικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει επίσης την έκπληξή της για την προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να συνδέσουν τη συγκεκριμένη επίθεση τόσο με υποθέσεις που πρόκειται να εξεταστούν στο ΔΔΠ όσο και με το Ελληνικό Ποδόσφαιρο συνολικά» προσθέτει στην ανακοίνωση της. Και εδώ καταλαβαίνει ο καθένας πως ούτε λίγο, ούτε πολύ εμμέσως κατηγορεί τα Μίντια. Ότι «εκμεταλλεύονται» το βαρύ αυτό περιστατικό, την επίθεση σε έναν τακτικό Δικαστή, προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Ομολογουμένως είναι να απορεί κανείς με την ΕΠΟ και τους ανθρώπους που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκείνη που καταλήγει στην ανακοίνωση της καταδικάζοντας όχι μόνο τις μεθόδους «μαφίας» αλλά τελικά και την… δημοσιογραφία: «Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας μεθόδους μαφίας εις βάρος δικαστικών λειτουργών, αλλά και την τεχνητή προσπάθεια εμπλοκής του ποδοσφαίρου σε παρακρατικές μεθόδους. Η Αστυνομία θα φωτίσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης μετά την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατά συνέπεια όσοι επενδύουν επικοινωνιακά στην αποσταθεροποίηση των θεσμών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μέσω αυτών των γεγονότων ας περιμένουν γιατί θα εκτεθούν και πάλι» λέει.

Προφανώς στο πάρκο Γουδή είτε δεν έχουν καταλάβει, είτε παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Ο Δικαστής που έκανε την καταγγελία της επίθεσης από αγνώστους, σύμφωνα με το ΡΕΠΟΡΤΑΖ, πέρασε ώρες χθες στην ΓΑΔΑ δίνοντας κατάθεση για την υπόθεση. Και από την κατάθεση αυτή, η υπόθεση πέρασε στα χέρια του Τμήματος Αθλητικής Βίας. Του σώματος δηλαδή που ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Η κατάθεση του Δικαστή είναι που προκάλεσε αυτή την εξέλιξη και όχι τα ΜΜΕ. Εκείνα απλώς ερμήνευσαν αυτό που η ΕΠΟ δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει.

Ο συγκεκριμένος Δικαστής που συμμετέχει στα Πειθαρχικά όργανα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μόλις προχθές κρατούσε στα χέρια του μια υπόθεση «αναψηλάφησης» μείζονος σημασίας για την ΕΠΟ. Μια υπόθεση που επί της ουσίας απειλεί με «έκπτωση» από τα αξιώματα τους μια σειρά από πρωτοκλασάτα στελέχη της Ομοσπονδίας.

Χθες άγνωστοι έξω από το σπίτι του έκαναν «σμπαράλια» το αυτοκίνητο του.

Μετά την κατάθεση του; Το Τμήμα Αθλητικής Βίας ανέλαβε την εξιχνίαση.

Μακάρι η επίθεση στον Δικαστή να μην έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Τα ως τώρα δεδομένα όμως προφανώς και δείχνουν ότι οι υποψίες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΕΠΟ λοιπόν επέλεξε όλα τα παραπάνω να τα αφήσει στην άκρη. Και εμμέσως να επιτεθεί στα Μέσα που ανέδειξαν την επίθεση.

Η ΕΠΟ που πριν από δύο μήνες αποχαιρέτησε τον πρόεδρο της Θοδωρή Ζαγοράκη που παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές για παρεμβάσεις στο έργο του.

Η ΕΠΟ που λίγους μήνες πριν είδε μαζικά τους προηγούμενους τακτικούς Δικαστές να αποχωρούν από τους κόλπους της, εν μέσω απειλών και ανώνυμων επιστολών που πιθανότατα και αυτές σε κάποιο συρτάρι του Τμήματος Αθλητικής Βίας παραμένουν.

Η ΕΠΟ που στις δύο τελευταίες εκλογικές διαδικασίες (όπου επικράτησε η συγκεκριμένη διοίκηση) έγινε αιτία για μια σειρά από καταγγελίες για προπηλακισμούς και επιθέσεις στις ΕΠΣ ανά την Επικράτεια.

Αυτή η ΕΠΟ τα βάζει με τα ΜΜΕ που «βιάστηκαν» να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Θα μπορούσε κάποιος να το αντιμετωπίσει με χιούμορ. Η κατάσταση όμως είναι πολύ σοβαρή, ώστε κάποιοι να πιστεύουν ότι μπορούν γενικώς να «κουνάνε το δάχτυλο».

Ας μείνουμε λοιπόν στο αυτονόητο: Στην ελπίδα ότι η επίθεση στον δικαστή θα διαλευκανθεί. Για να δούμε ποιοι «θα εκτεθούν και πάλι»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ