Μια «εξυγίανση», να την πιείς στο ποτήρι!

Μια «εξυγίανση», να την πιείς στο ποτήρι!

Ακόμη και σήμερα 29 κατασκευαστές… VAR δεν μπορούν να βγάλουν απόφαση για το αν είναι κανονικό το γκολ ή οφσάιντ στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ κι έτσι περιμένουμε τον Τσίπρα να τελειώσει την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, για να μάθουμε τουλάχιστον τι αποφάσισε πρωτοδίκως η πειθαρχική επιτροπή…

Είναι τρομερό να ζούμε την εποχή της εξυγίανσης και να φοβόμαστε να ακουμπήσουμε οτιδήποτε έχει σχέση με δαύτην χωρίς χειρουργικά γάντια, μάσκα και κλίβανο αποστείρωσης για τα ρούχα… Και να φανταστεί κανείς, ότι πριν από δυο – τρία χρόνια το μέλλον φάνταζε ονειρικό.

Στα λόγια βέβαια. Και στις υποσχέσεις. Το μέτωπο που είχε στηθεί έμοιαζε αποφασισμένο να σπάσει το απόστημα του χώρου και να επαναφέρει τις χαμένες Κυριακές των φιλάθλων αυτού του τόπου. Ανταγωνισμός, ισονομία, υγεία, κάθαρση, διαφάνεια, τα πάντα όλα.

Οι εκλογές ανέδειξαν τον «δικό μας» Βαγγέλη Γραμμένο ως πρόεδρο, οι «σπόνσορες» της νίκης – τουλάχιστον αυτοί που απέμειναν ως το τέλος – μοίρασαν δημοκρατικά τον ποδοσφαιρικό κόσμο όπως κάποτε οι ηγέτες των τεσσάρων μεγάλων δυνάμεων είχαν μοιράσει τον κόσμο στη Γιάλτα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από κοντά και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αρωγός όπου χρειάστηκε της προσπάθειας, κάνοντας μάλιστα ουκ ολίγες φορές τα στραβά μάτια σε εξόφθαλμες παρατυπίες. Εντάξει λες, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αν είναι να φτιάξουν το ποδόσφαιρο, ας συνωμοτήσουμε κι εμείς στα μουλωχτά.

Ωστόσο σε χρόνο ρεκόρ και παρά την εικονική πραγματικότητα που παρουσίαζαν τα διάφορα σάιτ που κυκλοφορούν με τον μανδύα της αντικειμενικότητας, αλλά παράλληλα διαφημίζουν οπαδικές εφημερίδες και προωθούν συγκεκριμένα «δικά μας» συμφέροντα, φτάσαμε στο εξής σημείο:

Ο υφυπουργός Αθλητισμού διακόπτει το πρωτάθλημα, καθώς σε δύο συνεχόμενα ντέρμπι στην Τούμπα ούτε ο διαιτητής δεν κατάφερε να ανακηρύξει νικητή. Το πρώτο δεν ξεκίνησε επειδή κάποιος από την εξέδρα των επισήμων του ΠΑΟΚ ξάπλωσε φαρδύ-πλατύ στο ταρτάν τον προπονητή του Ολυμπιακού, ενώ το δεύτερο δεν τελείωσε επειδή ο διαιτητής έδειξε οφσάιντ, δέχτηκε την επίθεση από τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, ενώ παραδίπλα έκοβε βόλτες ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας οπλοφορώντας παρέα με μερικούς «χτιστούς». Και δεν πρόλαβε καν να τους πει ότι τελικά το μέτρησε το γκολ.

Οι εικόνες τόσο από το χτύπημα στον Γκαρσία όσο και από το κουμπούρι του Ιβάν έκαναν τον γύρο του κόσμου… διαφημίζοντας το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων… 150 ετών στα πέρατα της Γης. Και το πρωτάθλημα διακόπηκε. Ηρθε η ΦΙΦΑ ήρθε κι η ΟΥΕΦΑ, τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε κι όλα είναι έτοιμα να ξανακυλήσει η μπάλα στο χορτάρι.

Σα να μην πέρασε μια μέρα

Τι άλλαξε στο ενδιάμεσο; Μην αγχώνεστε! Αν φύγατε γαμήλιο ταξίδι πριν από δυο εβδομάδες στην μακρινή Πολυνησία και δεν είχατε καμία πληροφόρηση, μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.

Η βαθμολογία, έμεινε ακριβώς όπως την αφήσατε. Δηλαδή ο Ολυμπιακός που έχασε τρεις βαθμούς για τα επεισόδια του αγώνα με την ΑΕΚ, ο οποίος τελείωσε κανονικά, έμεινε με αυτό το μείον τρία. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά στον οποίο είχαν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί για το ματς που ουδέποτε ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό, τους πήρε πίσω στο εφετείο τα χαράματα του… γάμου σας, εεε… του ντέρμπι με την ΑΕΚ εννοούσα. Οσο για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ; Όπως το αφήσατε κι αυτό.

Κάτι σαν σίκουελ του περυσινού τελικού στο Βόλο, όπου μετά από μερικές ώρες ατελείωτου ξύλου και μαχαιρωμάτων στις εξέδρες κάποιος κέρδισε με γκολ οφσάιντ. Στο τελευταίο επεισόδιο μπορεί να μην είχε (τόσο) ξύλο, ούτε μαχαίρια, αλλά αντιθέτως εμφανίστηκαν πιστόλια, μπράβοι και «παραδοσιακές» πια αψιμαχίες.

Οι… παραγωγοί της εξυγίανσης μάλιστα, έστειλαν τον ίδιο διαιτητή και στο σίκουελ, ενώ αυτή τη φορά έδωσαν και τρομακτικό σασπένς στο γκολ για το οποίο ακόμη και σήμερα 29 κατασκευαστές VAR δεν μπορούν να βγάλουν απόφαση. Και αυτοί που δε μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα, εξακολουθούν να μιλούν για εξυγίανση, για ισονομία, για υγιή ανταγωνισμό.

Ο Τσίπρας φεύγει, οι αποφάσεις έρχονται

Την ίδια στιγμή η Θεσσαλονίκη που δεν έχει νερό όλη μέρα και αναμένεται το δράμα της πόλης να συνεχιστεί και την Πέμπτη, υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να μιλήσει για την ανάπτυξη που έρχεται. Φυσικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη νέα Τούμπα και ότι τα σχέδια είναι υπό έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία.

Δεδομένου του υψηλότατου πρωθυπουργικού ποσοστού στην πραγματοποίηση των εξαγγελιών, ο κόσμος του ΠΑΟΚ μάλλον θα πρέπει να ανησυχεί. Ο Σαββίδης πάντως, απ’ όσο μάθαμε σήμερα με μερικές εβδομάδες καθυστέρηση έχει ήδη επισκεφτεί το αρχηγείο της αστυνομίας. Προφανώς η επίσκεψη ήταν για να καλύψει τα νώτα του σε περίπτωση που ο Τσίπρας φανεί αναξιόπιστος και όχι για να επιληφθεί της επιλεκτικής όρασης που παρουσιάζουν οι αρχές στα θέματα που άπτονται της ομάδας του Δικεφάλου του Βορρά.

Εκτός από νέο γήπεδο στον ΠΑΟΚ, και το μετρό φυσικά, ο Τσίπρας μπορεί να υποσχεθεί ότι θα φέρει και το νερό πίσω στην πόλη. Και μόλις αναχωρήσει, το ποδόσφαιρό μας θα επιστρέψει στην κανονικότητά του. Το νερό θα επιστρέψει, θα ποτιστεί το γήπεδο της Τούμπας, θα ανακοινωθεί και η έρημη η απόφαση για την τύχη του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Γιατί μετά θα έχουμε τον επαναληπτικό στην έδρα του Σκουτέρη, του εφετείου δηλαδή και ακολούθως το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Βαγγέλης Γραμμένος reloaded

Α, και μιας και είπαμε ΕΠΟ, τον θυμάστε τον πρόεδρό της τον «δικό μας» Βαγγέλη Γραμμένο; Όπως ο Τριβέλλας έβγαινε χαράματα στα τηλεοπτικά πάνελ που είχαν στηθεί για το περίφημο σκάνδαλο Κιάπε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και είχε βαφτιστεί «πυτζάμας», έτσι κι ο νέος κι άφθαρτος σημερινός πρόεδρος της ομοσπονδίας ετοιμάζεται να βγει στο γυαλί στη δεύτερη δημόσια εμφάνισή του (με αντίλογο) μετά τη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στο «δικό μας» Μακεδονία Παλάς. Κάτι είναι κι αυτό, σχεδόν τέσσερις μήνες πέρασαν. Δεν έγινε και τίποτα στο μεταξύ φαντάζομαι…

Η διαιτησία «έχει βελτιωθεί» όπως δήλωσε τότε, «η κοινή γνώμη θέλει να φύγει η εθνική από το Καραϊσκάκη» όπως επίσης δήλωνε τότε, ενώ φαντάζομαι θα έχει πολλά να μας πει για το «πλάνο ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου», τις επιτροπές που συγκροτήθηκαν και μίλησαν με όλους τους εμπλεκόμενους, όπως επίσης έλεγε τον Νοέμβριο. Παράλληλα πιστεύω ότι θα ενημερώσει και τη φίλαθλη κοινή γνώμη για τις προσλήψεις που έγιναν επί των ημερών του, κάτι που θα έπραττε εντός των ημερών (του Νοεμβρίου του 2017) αλλά προφανώς θα ξεχάστηκε. Τόσες πρωτοχρονιάτικες πίτες έκοβε ανά την επικράτεια, που καιρός για επισκέψεις στο λογιστήριο.

Ποιοι θέλουν να διαλύσουν το ποδόσφαιρο;

Εχει κι ο Γραμμένος τα βάσανά του, έχει κι ο υφυπουργός της εξυγίανσης Γιώργος Βασιλειάδης τα δικά του. Από τη μία το παραμύθι φούρναρης που πούλησε σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ με την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, από την άλλη έχει βάλει απέναντί του όλες (πλην μίας, της «δικής μας») ομάδες για τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Επιπλέον η ΦΙΦΑ ετοιμάζεται να βγάλει κίτρινη ή κόκκινη κάρτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι ομάδες που δεν έχουν βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο ετοιμάζονται να τινάξουν το πρωτάθλημα της εξυγίανσης στον αέρα.

Βέβαια εδώ έχουμε ένα άλλο θέμα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρωτάθλημα – θυμίζω το καλύτερο των τελευταίων 230 ετών – θέλουν να το τινάξουν αρκετοί στον αέρα.

  • Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δε θέλουν να μας βλέπουν, όσο το σύστημα επιτρέπει να περνούν ατιμώρητες πράξεις που σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα με κανονικό ποδόσφαιρο θα τελεσιδικούσαν εντός ολίγων ημερών.
  • Ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος δε θέλει να μας βλέπει γενικώς, αφού κρύβεται σε κάποιο λαγούμι και εμφανίζεται ανά τετράμηνο με προεκλογικές υποσχέσεις ξεχνώντας προφανώς ότι είναι από τον περασμένο Αύγουστο πρόεδρος της ΕΠΟ.
  • Ο υφυπουργός Αθλητισμού, ακολούθησε την παράδοση που δημιούργησε ο προκάτοχός του Σταύρος Κοντονής κι έβαλε κι αυτός λουκέτο στο πρωτάθλημα, εξαγγέλλοντας μια σειρά από «μπαρούφες», οι οποίες ακόμη κι αν μετατραπούν σε νόμους θα ισχύσουν από του χρόνου στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί το περίφημο ηλεκτρονικό εισιτήριο και η κάρτα φιλάθλου που ήταν ο καημός του Κοντονή, απ’ όσο γνωρίζω ακόμη δεν πήρε μπρος και αμφιβάλλω αν θα πάρει ποτέ.
  • Οι ομάδες τραβούν η καθεμιά τον δρόμο της. Όσες βρήκαν τηλεοπτική στέγη μπορούν να ελπίζουν ότι έχουν μέλλον. Οι υπόλοιπες μάλλον θα τραβήξουν την πρίζα.
  • Η Σούπερ Λίγκα ζει στο ρυθμό του Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να βγει στη «σέντρα» καθώς ο Ολυμπιακός έθεσε το θέμα της παράνομης πρόσληψής του. Με ή χωρίς Γκαγκάτση πάντως, η Σούπερ Λίγκα χωρίς κεντρική διαχείριση και με έναν κεντρικό χορηγό που δεν αποκλείεται να φύγει αν ο Σαββίδης κάνει πράξη τις απειλές που δημοσιοποίησε ο υιός ο Instagrammer, μάλλον δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Όπως θα έλεγε κι ο Οδυσσέας Ελύτης αν κλωτσούσε το τόπι στα χρόνια της εξυγίανσης: «Αν αποσυνθέσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο τέλος θα δεις να σου απομένει ένας παράγοντας, ένα κουμπούρι και μια επιτροπή εφέσεων. Που σημαίνει: με άλλα τόσα το ξαναφτιάχνεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ