Τα νούμερα λένε την αλήθεια: Ο Σλούκας πήγε στον Παναθηναϊκό για να κάνει τη διαφορά αλλά… (pic, vids)

Τα νούμερα λένε την αλήθεια: Ο Σλούκας πήγε στον Παναθηναϊκό για να κάνει τη διαφορά αλλά… (pic, vids)

Ο Κώστας Σλούκας με την μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό στόχευε να κάνει τη διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι, όμως τα νούμερα δεν τον δικαιώνουν.

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει και να αποδείξει τον ηγετικό του ρόλο, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται, καθώς τα νούμερά του αποδεικνύουν πτώση στην απόδοσή του σε σχέση με παλαιότερα.

Η ικανότητά του στη δημιουργία δεν αμφισβητείται, καθώς είναι ένας από τους λίγους παίκτες στην Ευρώπη που μπορεί να φτιάξει φάσεις εύκολα, με μεγαλύτερη του ικανότητα στο «πικ εν ρολ».

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η διαιτητική τριάδα για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Το ξεκίνημά του στην Euroleague, με τη φανέλα των Πρασίνων, δεν είναι όσο ιδανικό θα περίμενε ο ίδιος και αυτό φαίνεται από την κλίμακα ασίστ – λαθών, εκεί ακριβώς οπού εντοπίζεται και το μεγάλο πρόβλημα συνολικά του Παναθηναϊκού φέτος.

Ο Σλούκας έχει 1 στην αναλογία ασίστ – λαθών, με 4.3 ασίστ και 4.3 λάθη μέσο όρο ανά παιχνίδι, επίδοση πολύ χαμηλότερη από το μέσο όρο καριέρας του στη Euroleague, εκεί οπού έχει 4.3 ασίστ και μόλις 1.9 λάθη ανά αγώνα, με 1524 ασίστ και 691 λάθη συνολικά, σε 356 παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα ούτε το νούμερο 1 σε ασίστ φέτος στη Euroleague, ο Λορέντζο Μπράουν με 10.3 ασίστ, τα πάει καλά στη σχετική λίστα, με 2.1 στην αναλογία ασίστ – λαθών.

Ο Καμπάτσο από την άλλη πλευρά εντυπωσιάζει με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με μέσο όρο 8.5 ασίστ ανά παιχνίδι και 4.3 στην αναλογία ασίστ – λαθών, πίσω μόνο από τον Ταρίκ Μπλάτ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος διαλύει τη στατιστική, με 5.3 στην αναλογία ασίστ – λαθών, με 16 ασίστ και μόλις 3 λάθη στη φετινή σεζόν.

Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Τόμας Γουόκαπ συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά, να αποτελεί τον κύριο πόλο δημιουργίας από την «ερυθρόλευκη» περιφέρεια με 15 ασίστ συνολικά και 11 λάθη στα 4 παιχνίδια που έχει δώσει, με την κούραση να έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των λαθών του, αφού είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στη διοργάνωση, με 35:37 λεπτά ανά παιχνίδι.

Δείτε τη σχετική κατάταξη και το διάγραμμα στην αναλογία ασίστ – λαθών: 


Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ