Το σιωπητήριο της εξυγίανσης

Το σιωπητήριο της εξυγίανσης

Τα γάλατα έχουν αρχίσει να σφίγγουν εκεί στη Δάφνη που έχουν καταντήσει φερέφωνο του κιτρινιάρη. 

Δεν εξηγείται αλλιώς το κείμενο του «πιστολέρο» της δημοσιογραφίας, ο οποίος εσχάτως μετατρέπει σε πρώτη είδηση κάθε tweet από το «δημοσιογραφικό» του… πρότυπο, τον περίφημο Μάκη τον «ζούγκλα», τον πρωταθλητή στις καταδικαστικές αποφάσεις για δυσφήμιση.

Ο Λαλάκης, που κάποτε προσπαθούσε να κάνει καριέρα ως μπασκετικός δημοσιογράφος, βρήκε τον δρόμο του ως «πρασινοφρουρός» στα χρόνια των πολυμετοχικών.

Τότε που έρρεε το πράσινο χρήμα, ο Λαλάκης συνδύαζε χόμπι και επάγγελμα, ως «τιμωρός» οποιουδήποτε ερχόταν απέναντι στον Παναθηναϊκό ή/και στο αφεντικό του μιας και αυτά τα δύο δεν πήγαιναν πάντα μαζί…

Πλέον το ταλέντο του πληρωμένου πιστολιού της δημοσιογραφίας, του νέου και ανερχόμενου «ζούγκλα» της μιντιακής γειτονιάς (ο ορίτζιναλ οδεύει προς σύνταξη), το έχει προσλάβει ο χαλίφης του βορρά.

Όχι και άσχημα στα χρόνια της κρίσης να έχεις μισθό… τσάρου και δίπλα σου άφθονο… υπηρετικό προσωπικό με μνημονιακούς μισθούς και εργασιακές συνθήκες…

Με αυτά κι μ’ αυτά ο Λαλάκης εμφανίστηκε ως πρωτοπαλίκαρο της εξυγίανσης, βρίσκοντας διάφορα θύματα που του επέτρεψαν να ντυθεί με τον μανδύα του αδέσμευτου υπηρέτη της κάθαρσης του ποδοσφαίρου.

Βέβαια όλοι όσοι ήταν γύρω του, πολύ σύντομα κατάλαβαν ότι κάτω από την προβιά κρυβόταν ο… λύκος, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με πρωταγωνιστή τον Λαλάκη.

Τα κείμενα για την κάθαρση του ποδοσφαίρου και την εξυγίανση, εκατοντάδες.

Η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα ήταν καθημερινά στο απόσπασμα.

Άλλοτε με σωστά επιχειρήματα, άλλοτε με θεωρίες συνομωσίας.

Δεν έχει σημασία.

Ο αγώνας της προπαγάνδας ήταν καθημερινός.

Και τελικά ήρθε η ώρα της αλλαγής που έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Αλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξαν και τα κόζα στην ΕΠΟ.

Μοιράστηκαν εκατομμύρια ευχών, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα μάλιστα μοιράστηκαν και κάποια πραγματικά εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο πλέον όλα μπαίνουν κάτω από το χαλάκι.

Από τη στιγμή που τα αφεντικά του Λαλάκη ανέλαβαν την εξουσία, ο ίδιος απλά ανέλαβε τον ρόλο της προϊσταμένης του υπηρετικού προσωπικού και της «καθαριότητας».

Να μη χαλάσει το προφίλ του αφεντικού.

Και φτάσαμε στον απόλυτο πάτο.

Από τον τελικό της ντροπής στον Βόλο το 2016, όπου ακόμη σφάζονται στην πεζογέφυρα, στον περυσινό τελικό του ΟΑΚΑ όπου επί δύο ημέρες η Αθήνα θύμιζε… Βηρυτό εν μέσω βομβαρδισμών, ως την επίθεση σε γυναικόπαιδα σε αγώνα πόλο γυναικών, η χώρα έχει γίνει έρμαιο των χουλιγκάνων.

Να θυμίσουμε τη φωτοβολίδα ευθείας βολής που έσκασε σε εξέδρα με γυναικόπαιδα στον αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΟΚ;

Τι να πρωτοθυμίσουμε;

Όλα αυτά βέβαια, έχουν μείνει ατιμώρητα.

Η πολιτική ηγεσία αποδεικνύεται εξίσου ανίκανη να μοιράσει δυο γαϊδάρων άχυρα.

Τόσο το υπουργείο προστασίας του πολίτη όσο και το υφυπουργείο Αθλητισμού που εδώ και τρία χρόνια έχει μείνει μόνο στις βαρύγδουπες υποσχέσεις και στο να μοιράζει κρατικό χρήμα στους «δικούς μας».

Αλλά από έργα, μηδέν.

Βέβαια όλα αυτά θάβονται κάτω από το χαλάκι του σάιτ της εξυγίανσης που κάποτε κρατούσε τη σημαία της… επανάστασης.

Ο Λαλάκης και το επιτελείο των υποτακτικών του υπηρετικού προσωπικού του χαλίφη, δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το ποιος έδειρε τον Τζήλο.

Και κάπου εκεί σταματάει το σύγχρονο δημοσιογραφικό του ενδιαφέρον.

Δεν είναι λάθος να ενδιαφέρεται κάποιος να μάθει ποιος έδειρε τον Τζήλο και γιατί καθώς και να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον του δικαστηρίου οι όποιοι εμπλεκόμενοι, ωστόσο εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πλειάδα υποθέσεων βιασμού της κοινής λογικής και τα παιδιά κάνουν τους… κινέζους.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης διώκεται κακουργηματικά, ωστόσο παραμένει να εκτελεί χρέη διευθύνοντα συμβούλου στη Σούπερ Λίγκα και να μην κουνιέται φύλλο.

Και πώς να κουνηθεί δηλαδή, όταν ο υιός δίνει εντολές στον Λαλάκη;

Ετσι το μόνο που του απέμεινε είναι να ασχολούνται με τα ίδια και τα ίδια.

Με την ανακύκλωση του παρελθόντος.

Αλλά για το παρόν και για τα πραγματικά εγκλήματα που γίνονται εδώ και μια τριετία στο σάιτ της εξυγίανσης έχουν βαρέσει σιωπητήριο…

Βλέπετε όταν θα αρχίσουν να τρέχουν και οι τωρινές υποθέσεις, όπως και κάποιες άλλες όπως αυτή της εγκληματικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, τότε τα πράγματα θα γίνουν αρκετά ζόρικα για τους χαλίφηδες και το υπηρετικό προσωπικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ