Ο ταμίας Παππάς και η αμνησία στις υποθέσεις Σαββίδη

Ο ταμίας Παππάς και η αμνησία στις υποθέσεις Σαββίδη

Για τον Ιβάν τα έδωσε όλα, ο Υπουργός Διαστήματος. Ο Ιβάν όμως πλέον δεν μπορεί να του δώσει κάτι. Και ας ελπίζει ο… Νικόλας.

Σε δύσκολη κατάσταση. Περικυκλωμένος και όπως φαίνεται εκείνος που θα πληρώσει τοις μετρητοίς, όταν θα έρθει η ώρα που η εποχή ΣΥΡΙΖΑ, θα μπει στο συρτάρι της Ιστορίας. Τότε που για σκάνδαλα τύπου Πετσίτη δεν θα μπορεί να σταματήσει τίποτα την Δικαιοσύνη, από το να πράξει τα δέοντα.

Καμιά δουλειά βέβαια δεν είναι ντροπή. Και του φίλτατου Νίκου Παππά, του έλαχε σε τούτη την Κυβέρνηση να είναι ο ταμίας. Υπήρξαν και άλλοι στο παρελθόν. Προφανώς θα υπάρξουν και άλλοι στο μέλλον. Είθισται όμως οι ταμίες να έχουν μια «σχέση» με τον λογαριασμό. Και δεν είναι όλοι… Τσουκάτος.

Έχει μπλέξει άσχημα ο Υπουργός Διαστήματος. Και το χειρότερο; Έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πως οι συνοδοιπόροι, και… συμπολεμιστές αρχίζουν να παίρνουν τις απαραίτητες αποστάσεις μιας και του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ. Με… την ψιλή κουρεύεται η εποχή της «αφθονίας» του. Και ο Αλέξης, και ο Τζανακόπουλος και οι υπόλοιποι επιχειρούν να αναπτύξουν ένα πεδίο ασφάλειας. Μακριά από τον άλλοτε πανίσχυρο Νο2. Εκείνον που αν βάλεις το όνομα του πλάι σε εκείνο του Πετσίτη, σου δίνει η google 12.300 αποτελέσματα.

Και ξέρετε εκείνη τη συνήθεια που έχουν τα γραπτά: Μένουν. Και δημιουργούν δεδικασμένα δύσκολα.

Προσπαθεί λοιπόν. Κάνει ότι μπορεί. Ψάχνει έναν τρόπο. Από τη μια να κρύψει την αδυναμία του σε κοινή θέα. Από την άλλη, να βρει συμμάχους. Ή έστω ακροατήριο. Με όποιο τρόπο. Με όποιο κόστος. Ακόμη και σπάζοντας τα κοντέρ: Της γραφικότητας για πολλούς. Της… αμετροέπειας για άλλους.

Και τι πάει με όλα σαν τη coca cola στην ρητορική του –ευρύτερου- ΣΥΡΙΖΑ; Με ποιο λαϊκίστικο τρόπο, στα όρια της χυδαιότητας μπορεί να προσελκύσει το όποιο ενδιαφέρον; Με εκείνο που κάνουν καριέρα στα γεράματα πιστόλια τύπου Ζούγκλα, και ανορθόγραφοι σαν τον Βαξεβάνη!

Με τον ίδιο τρόπο που ψάχνει να πολιτευθεί ο εσχάτως «αριστερός» Πέτρος Κόκκαλης. Πιάνοντας στο στόμα του τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έχει βάλει την κασέτα της αλητείας και επαναλαμβάνει την ίδια ατάκα. «Χρηματοδότης της ΝΔ ο διωκόμενος για το Noor 1, Μαρινάκης».

«Έχει μπει στην πρωτοπορία να βοηθήσει ένα κόμμα που είναι ηθικά απαξιωμένο, που έχει στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να καταδικάζονται για παιδεραστία, τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να παίρνει προσωπικά δάνεια για τον Κήρυκα Χανίων, να χρηματοδοτείται ο οικογενειακός προϋπολογισμός του μέσω της συζύγου του, με offshore που δεν τη δήλωσε στο πόθεν έσχες του. Και έρχεται ο χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας για να δημιουργήσει τέτοιου είδους ζητήματα» λέει.

Προφανώς γιατί τον Πετσίτη τον είχε ο Μαρινάκης στην αυλή του. Εκείνος τον έβαλε στο… moneyball του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος τον έβαλε στο ίδιο σχολείο με τον Παππά στην Καισαριανή. Εκείνος τους έκανε κολλητούς. Εκείνος τον πήρε σερβιτόρο και τον έκανε «πλυντήριο» για κάθε επιχειρηματία στην Ελλάδα που είχε μπελάδες, και έψαχνε τρόπο να βρει άκρη με την Κυβέρνηση για καθαρίσει. Την Κυβέρνηση, του Παππά.

Το φοβερό βεβαίως είναι άλλο. Καμιά πενηνταριά συνεντεύξεις ο Υπουργός, δε λέει ότι δεν ισχύει το νταραβέρι με τον Πετσίτη. Δεν έχει κάποιο τρόπο να αποδείξει την «τιμιότητα» του. Λέει, ότι το θέμα το δημιούργησε και το συντηρεί ο Μαρινάκης!

Θα έχει ενδιαφέρον αν θα επιμείνει σε αυτή τη λογική, όταν θα έρθει η ώρα του δικαστηρίου.

«Θα βγεις βουλευτή Νικολάκη, μπας και τη γλιτώσεις;» θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος εύστοχος παρατηρητής της κατάστασης τον Υπουργό Παππά. Και θα μιλούσε στην καρδιά του λαϊκού αυτού παιδιού από την Καισαριανή. Θα υπήρχε επιτέλους κάποιος που θα τον καταλάβαινε. Τώρα που τον πρόδωσαν όλοι.

Για να βγει βουλευτής θα πρέπει να ενισχύσει ο κομματικός μηχανισμός, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γεμίζει… ταξί στην Βουλή. Ο μηχανισμός όμως τρώει ως και τα δικά του παιδιά από την ΕΡΤ. Αυτόν θα κρατήσει στη μόστρα;

Άλλος πρέπει να δώσει τη λύση.

Ίσως ο καλός φίλος της Κυβέρνησης. Ο Ιβάν. Και ο Νικολάκης για τον Ιβάν θυσία έχει γίνει. Και για όσα έκανε και για όσα δεν… έκανε. Τον ακούσατε ποτέ να λέει κάτι για τα «φορτία» που κάποια στιγμή πιάστηκαν ανά την Επικράτεια; Είπε κάτι για εκείνο το ξαδερφάκι του Λουτσέσκου που άκουσε το αμάξι του να κάνει «μπαμ»; Για τις «συνομιλίες» που με διευθύνσεις και ονόματα υπέδειξαν και τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς; Για τα παράπονα των Αμερικάνων ότι ένας άνθρωπος των Ρώσων μπαινοβγαίνει στου Μαξίμου;

Σιωπή. Γαργάρα που λένε και στην Καισαριανή. Μόνο για τον Μαρινάκη.

Ναι, θα μπορούσε ο Ιβάν να είναι μια λύση. Να βοηθήσει. Ακόμη και να τον… ψηφίσει.

Ο Νικολάκης όμως φαίνεται πως μες την ταραχή του, δεν κατάλαβε πως και ο Ιβάν, ΝΔ θα ψηφίσει.

Γιατί εκείνος ήταν και παραμένει με την Κυβέρνηση. Και την νυν και την επόμενη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ