Τζανακόπουλε, ούτε η φιλοδοξία ούτε τα «συντροφικά μαχαιρώματα» θα σε πάνε μπροστά

Τζανακόπουλε, ούτε η φιλοδοξία ούτε τα «συντροφικά μαχαιρώματα» θα σε πάνε μπροστά

Εκπροσώπησε τη νέα γενιά φιλόδοξων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όμως τώρα βρίσκεται σε δυσμένεια και αντιδρά υπονομεύοντας συντρόφους του, όπως την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας γενιάς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη νεολαία και τις σπουδές, πέρασε στο Μαξίμου και τελικά στο υπουργικό συμβούλιο και την κεντρική πολιτική.

Ενδιαμέσως ξεπέρασε πολύ γρήγορα τη στεναχώρια που δήλωνε δεξιά και αριστερά ότι του προκάλεσε η κωλοτούμπα του 2015 και έγινε βασικό «πιστόλι» του Τσίπρα.

Δεν έκρυψε ποτέ ούτε τη φιλοδοξία του, ούτε την αλαζονεία του.

Άλλωστε, ανήκει σε μια γενιά που κατά βάση θέλει να σταδιοδρομήσει στην πολιτική και όχι απλώς να αγωνιστεί ή να «προσφέρει στην παράταξη».

Μια γενιά στελεχών που δεν έχει πρόβλημα να αντιγράψει τις πρακτικές των διαδρόμων των συστημικών κομμάτων: την ατομική προβολή, την ανέλιξη, τα χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» ακόμη και σε συντρόφους.

Άλλωστε, η εξουσία είναι γλυκιά. Πολύ πιο γλυκιά από την ταλαιπωρία του συνδικαλιστή ή του ακτιβιστή.

Και ο Τζανακόπουλος πίστεψε ότι μπορεί να είναι στέλεχος. Να έχει γνώμη και άποψη. Να μπορεί να διαχειριστεί την κεντρική γραμμή του κόμματος. Να πάρει επάνω του την επικοινωνία.

Δείγματα γραφής έδειξε όταν χειρίστηκε με καταστροφικό τρόπο τις πυρκαγιές και ήταν εκ των βασικών υπευθύνων για μια αποτυχημένη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού.

Το ίδιο και όταν επέλεξε να είναι πρωτοπόρος στη στοχοποίηση των «κατασκευασμένων εχθρών» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως στις εκλογές την πάτησε.

Χρεώνεται το κακό αποτέλεσμα.

Χρεώνεται την εικόνα ενός κόμματος που δεν μπόρεσε να πείσει και που απέπνεε αλαζονεία της εξουσίας και απουσία αυτοκριτικής.

Χρεώνεται κακές συμβουλές στον ίδιο τον Τσίπρα.

Μόνο που ξέχασε ότι ο Τσίπρας, όπως και όλοι οι ηγέτες, στην πραγματικότητα δεν έχει φίλους, παρά μόνο συνεργάτες. Που κάποιες φορές είναι αναλώσιμοι.

Και έτσι ο Τζανακόπουλος έχασε τη θέση στο Επικρατείας και αυτή θα την αναλάβει η Έφη Αχτσιόγλου που θα έχει και το βάρος της δημόσιας παρουσίας.

Ο Τζανακόπουλος θα κυνηγήσει το σταυρό στην Α’ Αθήνας.

Και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, μια που εκεί θα είναι υποψήφια «βαριά ονόματα» του ΣΥΡΙΖΑ. Και ορισμένα αρκετά πιο συμπαθή όπως π.χ. ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Και τι έκανε ο Τζανακόπουλος για να βελτιώσει τις πιθανότητές του να εκλεγεί;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτός που έκανε τη διαρροή για την Τασία Χριστοδουλοπούλου, που την οδήγησε στο να δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Ουσιαστικά, για να βελτιώσει τις πιθανότητές του να εκλεγεί στην Α΄ Αθήνας απλώς προσπάθησε να βγάλει από τα ψηφοδέλτια μια συνυποψήφιά του που μπορεί να έκανε ατόπημα σε σχέση με την κόρη της, αλλά δεν παύει να είναι ένα στέλεχος με μεγάλη ιστορία στην αριστερά –και σίγουρα μεγαλύτερη από αυτή του Τζανακόπουλου.

Δηλαδή, το «συντροφικό μαχαίρωμα» ως… νέο ήθος της αριστεράς.

Όλα αυτά απλώς ολοκληρώνουν την εικόνα ενός κόμματος που έχει πάρει διαζύγιο με αξίες της αριστεράς όπως η σεμνότητα, η αυτοκριτική, η συντροφικότητα.

Μόνο που δεν αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά τα βλέπει η κοινωνία και δεν τα συγχωρεί.

Και την ώρα της κάλπης «μαυρίζει».

Γι’ αυτό Τζανακόπουλε, μήπως θα ήταν καλύτερα να γυρίσεις στο Λονδίνο και να ξαναπιάσεις εκείνο το διδακτορικό;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ