Διοίκηση Βασιλακόπουλου ή διοίκηση Πρωτοδικείου;

Διοίκηση Βασιλακόπουλου ή διοίκηση Πρωτοδικείου;

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ έριξε το γάντι στον Λευτέρη Αυγενάκη, παίζοντας τα… ρέστα του στο χαρτί της διοίκησης Πρωτοδικείου. Σκληρή παρτίδα πόκερ.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έκανε την κίνησή του, παρατείνοντας αυθαίρετα τις εκλογές μέχρι τις 23 Μαΐου. Αυτή είναι μόνο η αρχή, γιατί είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει νέα παράταση, ώστε να φτάσει στις μέρες του Προολυμπιακού και να ζητήσει να παραταθεί η διοίκησή του μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Πού το πάει;

Από τη στιγμή που οι δύο υποψήφιοι (ο τρίτος έτσι κι αλλιώς πίνει νερό στο όνομά του) θέλησαν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους και να μην ανοίξουν μέτωπο, ο Βασιλακόπουλος θεωρεί ότι μοναδικός του αντίπαλος είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Θεωρεί, λοιπόν, πως όσο παρατείνει τη διάρκεια της διοίκησής του, μπορεί να ελπίζει είτε σε ανασχηματισμό, είτε ακόμα και σε αλλαγή κυβέρνησης, μέσω εκλογών. Ακόμα κι αυτό να μην συμβεί, θα έχει παίξει σκληρό πόκερ, δείχνοντας πως μέχρι την τελευταία παρτίδα, παίζοντας τα ρέστα του, παραμένει δυνατός παίκτης.

Όπως έκανε πάντα, κινήθηκε δίχως να ενημερώσει κανέναν. Το είπαν τα τρία μέλη του Δ.Σ. (Μαρκάκης, Σαββίδης, Νικολόπουλος), το είπαν οι τρεις του ΕΣΑΚΕ, που -έτσι κι αλλιώς- μαθαίνουν τα νέα από τα media, καθώς σπάνια αν όχι ποτέ, καλούνται στις συνεδριάσεις κι ας αποτελούν μέρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Η κίνηση στην ουσία είναι… μπλόφα, καθώς την πρώτη μέρα του Απρίλη (όπως γράψαμε και χθες) μπορεί κάποιο σωματείο να ρίξει τη διοίκηση και να περιέλθει η ΕΟΚ σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Ο Βασιλακόπουλος πιστεύει ότι κανείς εκ των υποψηφίων δεν θα βγει μπροστά και πως μόνο ο Αυγενάκης μπορεί να πάρει αυτή την απόφαση. Του πετάει το γάντι, καμώνεται ότι έχει καλό φύλλο και περιμένει να αντιδράσει.

Για την ώρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αλλά είναι βέβαιο πως αν δώσει χώρο στον πρόεδρο της ΕΟΚ, θα τον δει να μετακινεί τις εκλογές, σαν την… ονομαστική του εορτή. Κι όσο του δίνει χώρο να κινείται, τόσο θα μετέχει στην εκλογική διαδικασία, παρότι δεν μπορεί να πάρει μέρος.

Εδώ και δεκαετίες, οσάκις κάποιος επιχείρησε με… πολιτικό πολιτισμό και θέλοντας να σηκώσει το μικρότερο δυνατό νέφος σκόνης, κατατροπώθηκε από τον Βασιλακόπουλο, ο οποίος ξέρει καλά το παιχνίδι. Μπορεί με ευκολία να προβοκάρει τον αντίπαλο, να τον υποχρεώσει είτε να φανεί κακός στα μάτια όσων δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είτε να ηττηθεί. Οι περισσότεροι επιχείρησαν να κινηθούν by the book κι έσπασαν τα μούτρα τους, όσοι (ελάχιστοι) χτύπησαν τη γροθιά στο τραπέζι, τον υποχρέωσαν σε άτακτη υποχώρηση (ρωτήστε τον Σπύρο Γκόντα, τον Ανέστη Πανταζή κι άλλους).

Ως άνθρωπος, που εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τον αθλητισμό, θεωρώ ότι η διοίκηση Πρωτοδικείου είναι το χαμηλότερο σημείο στο βαρέλι, ξύνει τον πάτο κι εντέλει μολύνει (pollution). Ως άνθρωπος, που εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με το μπάσκετ, θεωρώ ότι η διοίκηση Πρωτοδικείου είναι λύση (solution).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ