Λούκα Ντόντσιτς: Ένας 22χρονος εθνικός ήρωας! (vids)

Λούκα Ντόντσιτς: Ένας 22χρονος εθνικός ήρωας! (vids)

Σε ηλικία μόλις 22 ετών, ο Λούκα Ντόντσιτς αποτελεί έναν εθνικό ήρωα έχοντας οδηγήσει τη Σλοβενία στις μεγαλύτερες στιγμές της εθνικής μπασκετικής ιστορίας της.

Η εθνική μπάσκετ της Σλοβενίας βρίσκεται σε τελική φάση ολυμπιακού τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία της ως ανεξάρτητη χώρα και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον έναν και μοναδικό, Λούκα Ντόντσιτς. Το παιδί θαύμα του σλοβενικού, του ευρωπαϊκού, του παγκοσμίου μπάσκετ έκανε ό,τι ήθελε σε αυτό το προολυμπιακό τουρνουά και οδήγησε την Σλοβενία στο εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Τόκιο επικρατώντας σε έναν βατό όμιλο με Ανγκόλα (68-118) και Πολωνία (112-77), νικώντας επίσης εύκολα στον ημιτελικό τη Βενεζουέλα (98-70) ενώ στον τελικό υπέταξε την οικοδέσποινα Λιθουανία μέσα στο σπίτι της, στη Žalgirio Arena με το σκορ 85-96.

MVP των Σλοβένων αλλά και ολόκληρου του τουρνουά του Κάουνας, αναδείχθηκε ο «Luka Magic» αριθμώντας σε αυτά τα τέσσερα ματς 21.3 πόντους με 67.7% στα δίποντα, 39.1% στα τρίποντα, 64% στις βολές, 8 ριμπάουντ, 11.3 ασίστ, 1.5 κλεψίματα, 2.3 λάθη και 20.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κι όλα αυτά σε μόλις 25.5 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ντόντσιτς ήταν υπερπολύτιμος, συνεπής αλλά και εντυπωσιακός σε αυτή την προολυμπιακή προσπάθεια της Σλοβενίας με αποκορύφωμα την ηγετική εμφάνισή του κόντρα στον τελικό με τη Λιθουανία των Γιόνας Βαλανσιούνας και Ντομάτας Σαμπόνις. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τον τρόπο που ξέρει πολύ καλά να κάνει, με ένα τριπλ-νταμπλ της τάξης των 31 πόντων (12/18 διπ., 1/5 τριπ., 4/5 βολ.), των 11 ριμπάουντ και των 13 ασίστ. Αξιοποίησε ιδανικά τους συμπαίκτες του, ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του και μάλιστα σε στιγμές που έδειχνε πως δε χρειαζόταν να ανεβάσει κατακόρυφα στροφές, παρά μόνο όταν το έκρινε αναγκαίο. Ήξερε πως να κοντρολάρει τον εαυτό του, την ομάδα του αλλά και το ρυθμό του αγώνα.

Όμως, πάνω από όλα ήξερε πως θα δώσει το παρόν για τη χώρα του προκειμένου να προσφέρει τις υπεραπαραίτητες υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, σε ένα καλοκαίρι που κάλλιστα θα μπορούσε να ξεκουραστεί έπειτα από μια απαιτητική σεζόν με τους Ντάλας Μάβερικς άσχετα αν 0ι Τεξανοί αποκλείστηκαν πρόωρα από τα φετινά Playoffs του NBA. Ο Ντόντσιτς δεν έχει τέτοια νοοτροπία. Από τα χρόνια του ως έφηβος όταν και ανέβασε τη Σλοβενία στην κορυφή της Ευρώπης, ήθελε, θέλει και πάντα θα θέλει να είναι εκεί για την πατρίδα του στην οποία έχει χαρίσει απίστευτες αθλητικές στιγμές χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνιας, στιγμές που αναμένεται να συνεχιστούν σε μερικές εβδομάδες από τώρα όταν οι Σλοβένοι αγωνιστούν στο σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Δύο εκατομμύρια συμπατριώτες του Λούκα Ντόντσιτς ανυπομονούν για τη στιγμή που ο εθνικός τους ήρωας θα τους οδηγήσει ξανά όσο πιο μακριά γίνεται και παράλληλα δεκάδες ακόμα εκατομμύρια φίλοι του αθλήματος περιμένουν πως και πως να απολαύσουν τον δικό τους μπασκετικό ήρωα, το «χρυσό» παιδί του παγκοσμίου μπάσκετ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ