Στα ευρωπαϊκά… σαλόνια ο Ιωνικός έπειτα από 36 χρόνια!

Στα ευρωπαϊκά… σαλόνια ο Ιωνικός έπειτα από 36 χρόνια!

Στο FIBA Europe Cup θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν ο Ιωνικός BC ο οποίος επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ιωνικός BC εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους ομίλους του FIBA Europe Cup για τη σεζόν 2021-22. Η ξέφρενη πορεία της ομάδας της Νίκαιας τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεχίζεται δυναμικά και εκτός συνόρων.

Με την 8η θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα της περσινής σεζόν, ο Ιωνικός κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της FIBA, γεγονός που σηματοδοτεί την επιστροφή της ομάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια ύστερα από 36 χρόνια.

Τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή λίγκα ήταν τη μακρινή σεζόν 1984-85, όταν είχε παίξει στο Κύπελλο Κόρατς.

Η επιστροφή αυτή δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην πρόοδο που έχει δείξει ο Ιωνικός υπό τις διοικητικές οδηγίες του Βαγγέλη Τσάπα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το 2017 οι «γαλανόλευκοι» βρίσκονταν στην Β’ Εθνική όμως με μια σταθερή και ανοδική πορεία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, κατάφεραν να επανέλθουν στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ και πλέον έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνή διοργάνωση.

Ταυτόχρονα, μετά την περσινή ανακαίνιση, το Κλειστό της Νίκαιας, ο «Πλάτωνας» πληρεί όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τον Ιωνικό στην φετινή ευρωπαϊκή του εξόρμηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ