Το απίστευτο σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ αναιρεί τους κανονισμούς!

Το απίστευτο σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ αναιρεί τους κανονισμούς!

Με δύο μήνες καθυστέρηση σήμερα έγινε γνωστό το σκεπτικό της απόφασης του ΑΣΕΑΔ για τις ενστάσεις του Ολυμπιακού το οποίο ωστόσο, εγείρει μια σειρά από ερωτήματα αφού έρχεται σε σύγκρουση με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, αναφορικά με το γεγονός ότι δεν κρατήθηκε το δελτίο της Όλγας Χατζηνικολάου, μετά την ένσταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός:

«… στην περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής αθλητή, ήτοι στην περίπτωση που αθλητής, αν και δεν δικαιούται συμμετοχής, για οποιαδήποτε αιτία κατέχει το δελτίο της Ε.Ο.Κ., και επομένως η συμμετοχή του σε αγώνα είναι αντικανονική (άρθρο 41 παρ. 9 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.), όπως εν προκειμένω διατείνεται το προσφεύγον σωματείο, δεν προβλέπεται από τον εν λόγω κανονισμό η παρακράτηση του δελτίου του.

Από ότι φαίνεται το Ανώτατο Δικαιοδοτικό Όργανο δεν έλαβε υπόψιν τον κανονισμό της ΕΟΚ (άρθου Αρ 41.παρ. 5 περ. α΄ και την περ. 9) στον οποίο προβλέπεται ρητά ότι:

«5. Τα δελτία επιστρέφονται στις ομάδες, μετά τη λήξη του αγώνα, εκτός των περιπτώσεων: α. υποβολής ένστασης για τη ταυτότητα ή την αντικανονική συμμετοχή αθλητή.»

«9.Ένσταση κακής συμμετοχής : Στην περίπτωση που αθλητής, αν και δεν δικαιούται συμμετοχής για οποιαδήποτε αιτία κατέχει το δελτίο της Ε.Ο.Κ., η συμμετοχή του σε αγώνα είναι αντικανονική, το δε αντίπαλο σωματείο δικαιούται να υποβάλει ένσταση κακής συμμετοχής του αθλητή.»

Εν συνεχεία και αναφορικά με την αντικανονική συμμετοχή, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ:

«…προκύπτει ότι για μεν τις μη Ελληνίδες αθλήτριες υπήρχε χρονικό όριο αντικατάστασής τους από το ενδιαφερόμενο σωματείο έως 05-03-2021, ενώ για την μεταγραφή μίας Ελληνίδας αθλήτριας δεν προβλέπεται αντίστοιχα κάποιο χρονικό όριο για την ένταξή της στην ενδιαφερόμενη ομάδα, όπως εν προκειμένω είναι το προσθέτως παρεμβαίνον σωματείο.»

Ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι ερυθρόλευκοι η συμμετοχή ήταν αντικανονική λόγω της εκπρόθεσμης έκδοσης του δελτίου της παίκτριας του Παναθηναϊκού, το οποίο εκδόθηκε στις 12.5.2021. Και εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αφού σύμφωνα με τον Κανονισμό Εγγραφών – Μεταγραφών της «Ε.Ο.Κ.» (άρθρο 4 παρ. Β, περ. 7):

«Επίσης αθλητής ερασιτέχνης η επαγγελματίας που δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ΄ενεργεία αθλητών των σωματείων και κατά την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν είχε καμία συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος η κυπέλλου θεωρείται σαν νέος αθλητής και κατά συνέπεια δικαιούται να εγγραφεί σε σωματείο έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Σε περίπτωση που η εγγραφή του συντελεσθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία ο αθλητής αποκτά δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.» (η προθεσμία παρατάθηκε λόγω covid-19 μέχρι 5.3.2021).

Παρ’ όλα αυτά , είναι πολύ σημαντικό ότι με τον τρόπο που κινήθηκε ο Ολυμπιακός, για πρώτη φορά το ΑΣΕΑΔ κρίνεται αρμόδιο για την εκδίκαση εφέσεων κατά αποφάσεων των οργάνων της ΕΟΚ. Μέχρι σήμερα η ΕΟΚ θεωρούσε ότι οι αποφάσεις της δεν προσβάλλονται στο ΑΣΕΑΔ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ