Ο κόσμος του μπάσκετ αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Ιβκοβιτς – «Δάσκαλος, ηγέτης, άρχοντας – Αντίο…» (pics)

Ο κόσμος του μπάσκετ αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Ιβκοβιτς – «Δάσκαλος, ηγέτης, άρχοντας – Αντίο…» (pics)

Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ για τον θάνατο του σπουδαίου Ντούσαν Ιβκοβιτς – Οι ανακοινώσεις των ομάδων και τα συγκινητικά μηνύματα όσων συνεργάστηκαν μαζί του.

Σοκ σε όλο τον πλανήτη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ντούσαν Ιβκοβιτς, με τον «δάσκαλο» του παγκοσμίου μπάσκετ να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών. Ο σπουδαίος Σέρβος προπονητής, που… σάρωσε τα πάντα στο διάβα του και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στον παγκόσμιο αθλητισμό, απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (16/9), βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Ιβκοβιτς άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά και στο ελληνικό, καθώς διατέλεσε προπονητής σε ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, με τον «Ντούντα» να οδηγεί τους Πειραιώτες σε δύο Ευρωλίγκες (1997, 2012), δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.

Επίσης οδήγησε την ΑΕΚ σε ένα Κύπελλο Σαπόρτα και δύο Κύπελλα Ελλάδας, αλλά και τον ΠΑΟΚ σε ένα πρωτάθλημα, με τον «Ντούντα» να δημιουργεί μερικές από τις καλύτερες ομάδες που είδαμε ποτέ στο ελληνικό μπάσκετ.

Ενας πραγματικός θρύλος για το παγκόσμιο μπάσκετ, με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να βρίσκεται πλέον στη γειτονιά των αγγέλων και όσους συνεργάστηκαν μαζί του να τον αποχαιρετούν με συγκινητικές δηλώσεις, αλλά και αναρτήσεις – μηνύματα στα social media.

«Έφυγε ο μεγαλύτερος όλων», ανέφερε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στην ανάρτησή της, ενώ με τον δικό τους τρόπο αποχαιρέτησαν τον Σέρβο και οι παλαίμαχοι της πειραϊκής ομάδας. «Εφυγε ένας άρχοντας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι «ερυθρόλευκοι» βετεράνοι.

«Ντούντα σε ευχαριστούμε, ήσουν ο κορυφαίος στην ιστορία του συλλόγου», ανέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο μήνυμά της, ενώ ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός τόνισε ότι «οι εικόνες στη Ρώμη και στην Πόλη, πάντα θα μας συντροφεύουν».

Με μια συγκινητική δήλωση αποχαιρέτησε τον Ιβκοβιτς και ο «θρύλος» των Πειραιωτών, Ντέιβιντ Ρίβερς, ο οποίος συνυπήρξε με τον Σέρβο στην πολύ σπουδαία ομάδα που είχαν δημιουργήσει οι Ερυθρόλευκοι στα τέλη της δεκαετίας του ’90. «Θα μου λείψει ο αγαπημένος μου κόουτς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός.

«Α ρε Ντούντα ΔΑΣΚΑΛΕ, ΗΓΕΤΗ, ΑΡΧΟΝΤΑ…», έγραψε συντετριμμένος στα social media ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ το δικό του αντίο στον Σέρβο είπε και ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος ήταν στην ομάδα του Ολυμπιακού, που κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2012.

«Τεράστια απώλεια για το παγκόσμιο μπάσκετ», τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενώ στον θάνατο του Ιβκοβιτς αναφέρθηκε και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι άπαντες είναι συγκλονισμένοι από τον χαμό του Σέρβου.

Ανακοινώσεις για τον θάνατο του «σοφού» του παγκοσμίου μπάσκετ εξέδωσαν οι ΚΑΕ ΑΕΚ, ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΣΕΠΚ και ΠΣΑΚ. «Ανατριχίλα, δέος, στεναχώρια. Αιώνια ευγνωμοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ενωση, ενώ από την πλευρά της η ομάδα της Θεσσαλονίκης τόνισε: «Ο δάσκαλος, ο σοφός. Καλό ταξίδι Ντούντα…».

Ο Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή του επισήμανε ότι ο Ιβκοβιτς «υπήρξε εκ των κορυφαίων δασκάλων του αθλήματος». «Ο Ίβκοβιτς άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο μπάσκετ», ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ, ενώ ο ΣΕΠΚ υπογράμμισε ότι «η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον παγκόσμιο αθλητισμό». «Η προσφορά του στην πρόοδο του αθλήματος είναι παγκόσμια», έγραψε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΟΚ, με τον ΠΣΑΚ να λέει το δικό του αντίο στον Σέρβο: «Καλή αντάμωση δάσκαλε».

Δηλώσεις για τον θάνατο του Ιβκοβιτς έκανε και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι άπαντες είναι συγκλονισμένοι και ευχαρίστησε τον συμπατριώτη του για όσα πρόσφερε στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Ο σπουδαίος Σέρβος προπονητής, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, αποκάλυψε την αιτία που επιδείνωσε ραγδαία την υγεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Το δικό του αντίο στον Ίβκοβιτς είπε και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συνυπήρξε με τον Σέρβο στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ και μαζί πανηγύρισαν ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο Σαπόρτα, αλλά και δύο Κύπελλα Ελλάδος. «Μεγαλύτερη επιρροή από κάθε άλλον στο ευρωπαϊκό μπάσκετ», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, ενώ αναρτήσεις για τον Σέρβο έκαναν πολλές ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ.

«Βαθύτατη θλίψη και συγκίνησή για την τεράστια απώλεια», ανέφερε ο Ηρακλής στην ανακοίνωσή του, ενώ ο Αρης πρόσθεσε: «Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει». Ανάρτηση στα social media έκανε επίσης ο Μιχάλης Κακιούζης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ντούντα μου, σε ευχαριστώ για όσα με δίδαξες», ενώ ο Παναγιώτης Φασούλας ανέφερε: «Ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους προπονητές της ιστορίας».

Η απώλεια του Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η κηδεία του Σέρβου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στον οικογενειακό τάφο των Ίβκοβιτς στο κοιμητήριο του Νέου Βελιγραδίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ