Tα 10 μεγάλα μπασκετικά ραντεβού του 2022

Tα 10 μεγάλα μπασκετικά ραντεβού του 2022

Το 2022 έκανε την είσοδο του εδώ και λίγες ώρες, και αναμένεται να προσφέρει αρκετές μπασκετικές συγκινήσεις. Από τα κορυφαία ηπειρωτικά τουρνουά της Ευρώπης μέχρι το φανταχτερό All-Star Game του NBA, τα πλέι οφ και το ντραφτ, το νέο έτος δεν θα αφήσει παραπονεμένο κανένα λάτρη του αθλήματος.

Το 2021 εδώ και λίγες ώρες έδωσε την «σκυτάλη» στο 2022. Ένα έτος το οποίο υπήρξε κάτω από την σκιά της πανδημίας του κορωνοίου, ο οποίος συνεχίζει να πλήττει σχεδόν όλον τον πλανήτη.

Φυσικά ο χώρος του αθλητισμού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, με τον κορωνοϊό να δημιουργεί πολλά προβλήματα και αναβολές σε όλα τα αθλήματα, ανάμεσα τους και το μπάσκετ.

Ωστόσο εδώ και λίγες ώρες το 2022 έχει κάνει την εισοδό του και το καλεντάρι στον μαγικό κόσμο της… σπυριάρας περιλαμβάνει πλούσια μπασκετικά γεγονότα. Από τα κορυφαία ηπειρωτικά τουρνουά της Ευρώπης μέχρι το φανταχτερό All-Star Game του NBA, τα πλέι οφ και το ντραφτ, το νέο έτος δεν θα αφήσει παραπονεμένο κανένα λάτρη του αθλήματος.

Final – Four Euroleague (27 – 29 Μαΐου) 

Το Final Four της EuroLeague επιστρέφει στη Γερμανία για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, αυτή την φορά όμως στο Βερολίνο. Τελευταία φορά που η τελική φάση της διοργάνωσης διεξήχθη στην Γερμανική πρωτεύουσα ήταν το 2016, όταν τότε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε επικρατήσει στον τελικό της Φενέρμπαχτσε, κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης.

Αν και βρισκόμαστε ακόμη στα μισά της σεζόν, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις ομάδες οι οποίες βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα να βρεθούν στο Βερολίνο στα τέλη του Μάη. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακός, έχουν ξεχωρίσει με την μέχρι τώρα παρουσία τους, ωστόσο η λίστα περιέχει και άλλες ομάδες.

Είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για τις τέσσερις ομάδες που θα τα καταφέρουν, αλλά το μόνου μπορούμε σίγουεα είναι να ελπίζουμε να δούμε τους οπαδούς να επιστρέφουν στη μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Basketball Champions League Final Four (13 – 15 Μαΐου) 

Το 2022 στο Basketball Champions League θα ξεκινήσει με τη φάση των 16, όπου οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δείξουν την αξία τους και να κυνηγήσουν ένα εισιτήριο για τη μεγάλη διοργάνωση του Μαΐου. Μέχρι στιγμής, ορισμένα φαβορί έχουν αποκλειστεί (ΑΕΚ, Νίμπουρκ), και τα αουτσάιντερ βρίσκονται σε άνοδο (Κλουζ Ναπόκα, Φάλκο Σομπάθελι). Θα μπορέσει η Μπόυργος να διατηρήσει τα σκήπτρα η θα έχουυμε νέο πρωταθλητή;

Play Off NBA (16 Απριλίου – 19 Ιουνίου) 

Μπορεί ο δικός μας Giannis και οι Μιλγουόκι Μπακς να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή του NBA; Θα αντέξουν να μείνουν μέχρι το τέλος διεκδικτητές του τίτλου οι Μπρούκλιν Νετς χωρίς τον Καίρι Ιρβίνγκ στην σύνθεση τους; Αυτές, καθώς και πολλές άλλες ερωτήσεις απασχολούν όλους τους οπαδούς του NBA καθώς φτάνουμε στο μέσο της κανονικής περιόδου. Τα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ αναμένεται να είναι άκρως θεαματικά με πολλές ομάδες να διεκδικούν την επιστροφή τους στον θρόνο.

NBA All-Star Game (20 Φεβρουαρίου) 

Η τρέχουσα κατάσταση με τον Covid -19 είχε βάλει σε κίνδυνο την διεξαγωγή του All – Star Game για την φετινή χρονιά, με το ερώτημα να είναι αν και κατά πόσον θα ήταν εφικτό να βρεθούν φίλαθλοι στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν αυτό το υπερθέαμα. Ωστόσο, το παιχνίδι All-Star είναι πάντα ένα ευχάριστο διάλειμμα στη μέση της σεζόν τόσο για τους παίκτες όσο και για τους οπαδούς του NBA σε όλο τον κόσμο. Η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει και είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε ποιες δύο ομάδες θα σχηματιστούν φέτος για να αγωνιστούν στο Κλίβελαντ.

Eurobasket (1 – 18 Σεπτεμβρίου) 

Η μεγάλη διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου επιστρέφει με ένα χρόνο καθυστέρηση, καθώς το 2021 ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Τσεχία, η Γεωργία, η Γερμανία και η Ιταλία θα είναι οι οικοδεσπότες της μεγάλης διοργάνωσης, με τον τελικό να διεξάγεται στο Mercedez-Benz Arena του Βερολίνου.

Η πρωταθλήτρια του 2017 Σλοβενία ​​και ο Λούκα Ντόντσιτς θα αγωνιστούν σε έναν ισχυρό όμιλο Β με τις παραδοσιακές δυνάμεις Γαλλία και Λιθουανία, καθώς και τη γηπεδούχο Γερμανία, ελπίζοντας να επαναλάβουν την πράξη τους και να ανέβουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Τέλος θα είναι επίσης μια ευκαιρία για λύτρωση για τα έθνη που δεν πήγαν πολύ μακριά στην διοργάνωση του 2017, με την εθνική μας ομάδα να συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά.

MVP NBA 

Για δύο συνεχόμενα χρόνια, ο τιμητικός τίτλος του MVP της κανονικής περιόδου έφτασε στην ευρωπαϊκή «επικράτεια», πρώτα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (2019) και στη συνέχεια με τον Νίκολα Γιόκιτς (2021). Με την εξέλιξη που έχουν οι Ευρωπαίοι παίκτες στον κόσμο του ΝΒΑ, δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε έναν άλλον Ευρωπαίο εκπρόσωπο να κερδίζει το βραβείο για το 2022. Τόσο ο Γιάννης όσο και ο Γιόκιτς είναι δυνατοί διαγωνιζόμενοι προς το παρόν, αν και μέσα στη σεζόν τα όνοματα των υποψηφίων ολοένα και αυξάνονται,

Ντραφτ ΝΒΑ 2022 (23 Ιουνίου) 

Οι Γιαννίκ Nζοσά (Ουνικάχα) και Nίκολα Γιόβιτς(Mέγκα Λέκς) βρίσκονται στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών επιλογών για το 2022, που προβάλλονται ως επιλογές του πρώτου γύρου από τους ειδικούς του draft. Μένει να δούμε ποιοι άλλοι παίκτες θα δηλώσουν για το ντραφτ τους επόμενους μήνες, με τις ελπίδες να γυρίσουν να ξεκινήσουν μια λαμπρή καριέρα στον κόσμο του NBA.

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (22 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου) 

Η κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ γυναικών επιστρέφει, αυτή τη φορά στην Αυστραλία! Οι νυν πρωταθλητές ΗΠΑ θα επιδιώξουν τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο τους, ενώ η γηπεδούχος Αυστραλία θα αναζητήσει εκδίκηση για τον τελικό του 2018. Μερικά πράγματα έχουν αλλάξει από την τελευταία τους συνάντηση.

Η Τσερίλ Ριβέ έχει οριστεί ως επικεφαλής προπονητής της Ομάδας των ΗΠΑ τόσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 (εφόσον προκριθούν), ενώ 16 έθνη περιμένουν τα Προκριματικά του Φεβρουαρίου για να πάρουν το «χρυσό» εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών της FIBA ​​(20 – 28 Φεβρουαρίου, 27 Ιουνίου – 5 Ιουλίου) 

Μιλώντας για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα παράθυρα Φεβρουαρίου και Ιουνίου λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Οι εθνικές ομάδες θα έχουν αρκετά στριμωγμένο πρόγραμμα το 2022, μιας και υπάρχει το Ευρωμπάσκετ το οποίο τελειώνει μετά τον Σεπτέμβριο, ενώ υπάρχουν και α Κύπελλα Αμερικής και Ασίας της FIBA που διεξάγονται αυτόν τον μήνα.

Τελικός EuroCup (Θα ανακοινωθεί)

Η σεζόν 2021-22 του EuroCup είναι αναμφισβήτητα η πιο δυνατή των τελευταίων ετών, με αρκετούς διεκδικητές του τίτλου να κοιτάζουν μια θέση στην EuroLeague για τη σεζόν 2022-23.

Λοκομοτίβ, Παρτιζάν, Βαλένθια, Γιοβεντούτ, Γκραν Κανάρια, Βίρτους Μπολόνια έχουν όλοι τα μάτια τους στο έπαθλο και αυτός ο τελικός του EuroCup αναμένεται να είναι συναρπαστικός. Πόσω μάλλον αν οι σκέψεις που υπάρχουν και για αγώνα τρίτης θέσης μπουν σε ισχύ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ