Μέγκαν Γκούσταφσον: Μία σταρ από το WNBA δίνει λάμψη στον Ολυμπιακό! (vids)

Μέγκαν Γκούσταφσον: Μία σταρ από το WNBA δίνει λάμψη στον Ολυμπιακό! (vids)

Η... εξωγήινη Μέγκαν Γκούσταφσον κάνει πράγματα και θαύματα στον Ολυμπιακό έχοντας δικαιώσει απόλυτα τους πρωταθλητές για τη μεταγραφική «βόμβα» που πυροδότησαν το καλοκαίρι!

30 πόντους και 14 ριμπάουντ κόντρα στον ΠΑΟΚ. 29 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, δύο μπλοκ, 41 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης κόντρα στη Σέπσι και απολύτως δίκαια MVP. Η Μέγκαν Γκούσταφσον απλά είναι… από άλλον πλανήτη!

Ήταν 2 Αυγούστου όταν ο Ολυμπιακός πυροδοτούσε τη «βόμβα» του καλοκαιριού στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ: «Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Μέγκαν Γκούσταφσον. Η Αμερικανίδα σέντερ (ημ. γέννησης 13/12/1996, ύψος 1,91μ.,) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου», έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη. Και δύο μήνες μετά αποδεικνύεται πως αυτή η μεταγραφή ήταν… λίρα εκατό για τον Θρύλο!

Ήδη σε δύο ματς η Γκούσταφσον έχει πετύχει 61 (!) πόντους και έχει μαζέψει 27 (!) ριμπάουντ, δείχνοντας με το «καλημέρα» ότι ήρθε στην Ελλάδα για να… εκτοξεύσει τον Ολυμπιακό και να τον κάνει πρωταγωνιστή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

«Ασφαλώς χρειάζεσαι κάποιο διάστημα για να βρεις τα πατήματά σου, κυρίως μέχρι να μάθεις τα συστήματα», είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες αποκλειστικά στο «10» και τον Στέργιο Σπυρόπουλο. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν χρειάστηκε ούτε… λεπτό η Αμερικανίδα για να βρει τα πατήματά της. Αμέσως έδειξε την αξία της και τις άγριες διαθέσεις της!

Ένα βιογραφικό γεμάτο WNBA και ευρωπαϊκές παραστάσεις!

Η Μέγκαν Γκούσταφσον συνδυάζει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο (WNBA) και συμμετοχές στην Ευρώπη, ενώ είναι μόλις 25 χρόνων! Και όχι απλά συμμετοχές. Σε 13 αγώνες πέρσι στους ομίλους της Euroleague μέτρησε 18.2 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ κατά μέσο όρο, μένοντας στο παρκέ για 32 αγωνιστικά λεπτά ανά παιχνίδι. Αυτό είναι ένα σημαντικό δείγμα γραφής και απόδειξη για το πόσο αναμένεται η Αμερικανίδα να βοηθήσει φέτος τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ποιο είναι το πιο ξεχωριστό στοιχείο όμως; Μιλάμε για μία σέντερ η οποία πέρσι είχε 29,4% στο τρίποντο. Σπάνια αυτή η ικανότητα για ψηλή στο μακρινό σουτ!

Η ύψους 1,91μ. σέντερ είναι απόφοιτη του Κολεγίου της Αϊόβα. Το 2019, επιλέχθηκε από τους Ντάλας Γουίνγκς στο Νο.17 του Draft και μετά από 24 συμμετοχές στο WNBA, μετακόμισε την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη, για λογαριασμό της DSE Budapest.

Το 2020-21, επέστρεψε στο WNBA και τους Ντάλας Γουίνγκς, αλλά από τα μέσα της σεζόν αγωνίστηκε στην Πολωνία και την Ενέα Χορζόφ. To 2021-22, η Γκούσταφσον έπαιξε στην πολωνική Άρκα Γκντίνια, αλλά στα μέσα της σεζόν γύρισε ξανά στις ΗΠΑ, παίζοντας με τους Ουάσιγκτον Μίστικς στο WNBA. Πριν από τον Ολυμπιακό, η Γκούσταφσον ήταν μέλος των φιναλίστ του περσινού WNBA, τους Φίνιξ Μέρκιουρι.

Συνοπτικά οι προηγούμενες ομάδες της Γκούσταφσον και μερικά βίντεο από τα κατορθώματά της από τον κόσμο του WNBA:

2015-19: Κολέγιο Αϊόβα (ΗΠΑ)

2019-20: Ντάλας Γουίνγκς (ΗΠΑ)

2020: DSE Budapest (Ουγγαρία)

2020-21: Ντάλας Γουίνγκς (ΗΠΑ)

2021: Ενέα Χορζόφ (Πολωνία)

2021-22: Άρκα Γκντίνια (Πολωνία)

2022: Ουάσιγκτον Μίστικς

2022: Φίνξ Μέρκιουρι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ