Αποσύρεται οριστικά από την εθνική Ισπανίας ο Μίροτιτς

Αποσύρεται οριστικά από την εθνική Ισπανίας ο Μίροτιτς

Ο Νίκολα Μίροτιτς ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα της Ισπανίας μετά από αρκετά χρόνια απουσίας.

Το κεφάλαιο εθνική Ισπανίας έκλεισε οριστικά για τον Νίκολα Μίροτιτς. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στη «Φούριας Ρόχας», μέσα από συνέντευξή του στο Mundo Deportivo.

«Δεν το νομίζω να επιστρέψω γιατί δεν έχω παίξει μαζί τους για πολλά χρόνια. Έχω επικεντρωθεί πολύ στο να δώσω τα πάντα στον σύλλογο στον οποίο είμαι. Μετά το καλοκαίρι, έχω πολλά προσωπικά πράγματα, την οικογένεια, τις επιχειρήσεις μου. Και είμαι σε μια ηλικία, ειδικά μετά τον τραυματισμό και όλα αυτά, στην οποία δεν με βλέπω να επιστρέφω με την εθνική ομάδα».

Διαβάστε επίσης: Στο δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε αβοήθητος και αποκαμωμένος

Η τελική απόφαση ήρθε το περασμένο καλοκαίρι μετά από συνομιλία με τον πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, είπε ο φόργουορντ της Μπάρτσα. Έχοντας γεννηθεί σε ξένη χώρα (Μαυροβούνιο), ο Μίροτιτς θα έπρεπε να πάρει τη θέση του μοναδικού πολιτογραφημένου παίκτη στο ρόστερ αν αποφάσιζε να επιστρέψει.

«Μίλησα με τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα πριν αποκτηθεί ο Λορέντζο Μπράουν (ως νατουραλιζέ παίκτης) και με ρώτησε αν θα επέστρεφα ή όχι. Ήθελε να επιβεβαιώσει ότι δεν θα επιστρέψω και γι’ αυτό πήγαν για άλλον παίκτη», εξήγησε ο Μίροτιτς.

«Ήταν μεγάλη επιτυχία, όπως αποδείχθηκε. Κέρδισαν το Ευρωμπάσκετ, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι είναι η καλύτερη ομάδα και ότι ο τρόπος που προετοιμάζονται είναι απίστευτος. Είμαι ευγνώμων για όσα έχουν κάνει για μένα, για την ευκαιρία που είχα να παίξω δύο φορές με την ομάδα και να κατακτήσω έναν τίτλο Ευρωμπάσκετ και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ