Αυτοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον Μπαρτζώκα στην επιλογή του Μπραζντέικις (vids)

Αυτοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον Μπαρτζώκα στην επιλογή του Μπραζντέικις (vids)

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις προβάρει τα ερυθρόλευκα και to10 εντοπίζει τους λόγους για τους οποίους ο Λιθουανός άσος «κέρδισε» τον Γιώργο Μπαρτζώκα...

Το τελευταίο κομμάτι του φετινού ερυθρόλευκου παζλ ακούει στο όνομα Ίγκνας Μπραζντέικις. Με την προοπτική για την απόκτηση ενός NBaer να έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό από τον οργανισμό του Ολυμπιακού ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατέληξε στην περίπτωση του 24χρονου Λιθουανού γκαρντ, του οποίου το όνομα το είχε σημειώσει πολύ ψηλά στην λίστα του, εδώ και αρκετό καιρό.

Η περίπτωση του Λιθουανού βρέθηκε στην pole position, η απόφαση πάρθηκε, 500.000 μπήκαν στα ταμεία της λιθουανικής ομάδας και ο Μπραζντέικις πλέον προβάρει τα ερυθρόλευκα, όντας έτοιμος να γίνει κάτοικος Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου – Όλα τα δεδομένα για την 15η θέση

Πλέον ο Μπραζντέικις φτάνει σε ένα προορισμό στον οποίο θα μπορέσει να εκτοξεύσει για τα καλά τις μπασκετικές του συμμετοχές, καθιερώνοντας έτσι το όνομα του ακόμη περισσότερο στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Άλλωστε μπροστά του υπάρχει και το πιο τρανό παράδειγμα το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό του Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο, όντας πλέον ένας από τους κορυφαίους πλέι μέικερ στην Ευρώπη.

Με αφορμή λοιπόν την διαφαινόμενη μεταγραφή του Ίγκνας Μπραζντέικις στον Ολυμπιακό to10, εντοπίζει τους λόγους για τους οποίους ο Λιθουανός άσος «κέρδισε» τον Γιώργο Μπαρτζώκα…

  1. Έχει εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα. Ένα από τα βασικά στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.
  2. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο «3» όσο και στο «4» δίνοντας έτσι περισσότερες λύσεις στον προπονητή του.
  3. Μπορεί να ανταποκριθεί εξαιρετικά στην άμυνα με αλλαγές, μιας και το κορμί του του επιτρέπει να αμυνθεί απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους
  4. Το εξαιρετικό του σουτ από μακρινή απόσταση
  5. Παίζοντας στο «2» με το ύψος (2.01) του δίνει μέγεθος στην περιφέρεια, προκαλώντας έτσι συνεχώς μιτς – ματς τα οποία φθείρουν την αντίπαλη άμυνα.

Επιπλέον ο Ολυμπιακός προσθέτει στη φαρέτρα του ένα «όπλο» το οποίο έχει εμπειρία από τον μαγικό κόσμο της Euroleague, αλλά και που γνωρίζει που έρχεται και ποιες είναι οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Όλα τα παραπάνω έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον Λιθουανό να μοιάζει η περίπτωση με το μικρότερο ρίσκο. Πλέον τα πάντα μένει να φανούν στο παρκέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ