Ολυμπιακός: Το μήνυμα του Μπαρτζώκα στον Αταμάν και το… δάγκωμα της «κόμπρας»

Ολυμπιακός: Το μήνυμα του Μπαρτζώκα στον Αταμάν και το… δάγκωμα της «κόμπρας»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε... ματ στον Εργκίν Αταμάν, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης τα έβαζε από παντού και ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν για τον τελικό του Super Cup. Σε ένα παιχνίδι που είχε μια εντελώς διαφορετική εξέλιξη από αυτή που περίμενε το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και μπόρεσαν να «πνίξουν» τους Πράσινους βάζοντας τις βάσεις για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα με το οποίο μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, ως ομάδα που ξέρει ο ένας τον άλλον, και έφτασε στο τρόπαιο. Από την άλλη το «τριφύλλι» έδειξε πως θέλει ακόμα δουλειά, αφού οι παίκτες χρειάζονται ακόμα χρόνο για να κάνουν αυτό που έχει στο μυαλό του ο Εργκίν Αταμάν.

Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού και ο χειρισμός του Μπαρτζώκα

Πριν καν το τζάμπολ του ματς, ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα της περσινής σεζόν. Μιας ομάδα που παρά την απώλειας δύο υπερπολύτιμων παικτών είχε τον ίδιο σταθερό κορμό και την ίδια φιλοσοφία. Απέναντι σε μια ομάδα που είναι εντελώς καινούργια. Νέα πρόσωπα, νέος προπονητής και νέος τρόπος παιχνιδιού.

Αυτό που κατάφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν να κάνει… ματ στον Εργκίν Αταμάν. Όχι όμως καθαρά αγωνιστικό. Αφού θα ήταν άδικη μια σύγκριση με τον Τούρκο που έχει ελάχιστο χρόνο. Έκανε ματ όσον αφορά την ψυχολογία. Οι παίκτες των Ερυθρόλευκων έδειξαν από πρώτο δευτερόλεπτο πως είχαν μπει με το… μαχαίρι στα δόντια. Έτοιμοι για όλα. Σόκαραν του Πράσινους που από ένα σημείο και έπειτα (στο πρώτο μέρος) έδειχναν σαστισμένοι. Δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Κάτι που φάνηκε και στο ότι παρά τη μεγάλη ατομική τους ποιότητα πήγαιναν σε βεβιασμένες κινήσεις για να σκοράρουν. Σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που είχαν υπομονή, ροή στην επίθεση και κυρίως μεγάλη ένταση στην άμυνα ή όταν διεκδικούσαν τις 50-50 μπάλες. Χαρακτηριστικό που δείχνει πως αν συνεχίσουν έτσι μπορούν να πετύχουν μεγάλα πράγματα.

Το… χτύπημα της «κόμπρας»

Η γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού έκανε τρομακτική δουλειά. Μπόρεσε να γίνει… φόβητρο κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να μπει προς το καλάθι. Μιλουτίνοφ, Φαλ, Σίκμα και Πίτερς έπαιξαν κομβικό ρόλο στην επικράτηση. Ο MVP όμως ήταν άλλος. Ο λόγος για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Ο Έλληνας γκαρντ απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι παίκτης ρυθμού. Μόλις πάρει… μπρος δύσκολα σταματάει. Κάτι που φάνηκε και απόψε. Βοήθησε τόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο για να παραμείνει η διαφορά σε υψηλά επίπεδα, αλλά και στο δεύτερο μέρος. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σαφώς καλύτερος.

Η «κόμπρα» χτύπησε όποτε χρειάστηκε και δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση στους παίκτες του Αταμάν να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Είναι χαρακτηριστικό πως σταμάτησε στους 20 πόντους έχοντας 6/7 σουτ τριών πόντων, μαζί με 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Συν φυσικά την τρομερή δουλειά που έκανε στο πίσω μέρος του παρκέ. Έτσι λοιπόν ήταν απολύτως λογικό να πάρει το βραβείο… σπίτι, δηλώνοντας πανέτοιμος για τη σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ