Γιάνκοβιτς: «Θέλω να είμαι κάπου που να έχω κίνητρο και να με εμπνέει για πράγματα»

Γιάνκοβιτς: «Θέλω να είμαι κάπου που να έχω κίνητρο και να με εμπνέει για πράγματα»

Στο μέλλον του αναφέρθηκε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, σε δηλώσεις του, αλλά και για τους λόγους που η Ελλάδα δεν παράγει πλέον παίκτες.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ WebRadio μιλώντας για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για τον χώρο του μπάσκετ.

Ο διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε στο μέλλον του, στην παραγωγή παικτών στην Ελλάδα, αλλά και για το πρωτάθλημα της Basket League.

Οι δηλώσεις του Βλάντο Γιάνκοβιτς:

Για τις προτάσεις που έχει: «Έχουν γίνει προτάσεις ανά διαστήματα και τους ευχαριστώ πολύ όλους όσους έχουν μπει στην διαδικασία να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είμαι λίγο πιο επιλεκτικός, γιατί κρίνω αυτήν τη στιγμή ότι θέλω να είμαι κάπου που να θέλω, να έχω κίνητρο και που να με εμπνέει για πράγματα».

Για το αν είναι εντός ή εκτός Ελλάδας οι προτάσεις: «Υπάρχουν αρκετές συζητήσεις εντός Ελλάδας που ακόμα προς το παρόν δεν έχουν καταλήξει κάπου. Στο εξωτερικό υπήρχε κάτι πολύ καλό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το οποίο δεν προχώρησε όμως. Από ‘κει και πέρα, αναμένω. Ελπίζω να έρθει σύντομα για πολλούς λόγους και περισσότερο για το ψυχολογικό κομμάτι, γιατί όταν είσαι αθλητής θέλεις συνέχεια να πηγαίνεις σε αγώνες και να αποδίδεις».

Για το ενδιαφέρον του Πανιωνίου: «Είναι μια ομάδα, ένας σύλλογος που θέλει να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Ανήκει εκεί. Πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα για να καταφέρει να το κάνει. Δε «σφυράω αδιάφορα» στο άκουσμα αυτό, έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είχαμε φτάσει σχεδόν σε συμφωνία. Είναι ένα πλάνο που εγώ προσωπικά στο άκουσμά του και στην ιδέα δεν είμαι αρνητικός, γιατί είναι μια ομάδα στην οποία ανδρώθηκα. Δε μπορούμε να μείνουμε μόνο στη επιθυμία, το θέμα είναι αν θα προκύψει κάτι ή όχι. Δεν είναι καθαρά απ’ τη δική μου πλευρά, αλλάζει κάτι με τη μέρα και την ώρα».

Για τη φετινή Basket League: «Μου αρέσει πολύ ο Άρης, παίζει καλά και ειδικά εντός έδρας που μαζεύει κόσμο. Γενικά τα γήπεδα που μαζεύουν κόσμο είναι αυτά που ελκύουν τον κόσμο να πηγαίνει, αλλά από ‘κει και πέρα βλέπω ότι η δυναμικότητα στους Έλληνες είναι υπό του μετρίου σε όλες σχετικά τις ομάδες. Θα έπρεπε κάποια στιγμή να είναι θέμα υπό σοβαρή συζήτηση, γιατί το προϊόν και ο κόσμος πάει για να βλέπει περισσότερο τους Έλληνες παρά τους ξένους».

Για το γιατί σταμάτησε η παραγωγή των Ελλήνων παικτών: «Νομίζω έχει να κάνει από την κατεύθυνση που παίρνουν τα νέα παιδιά. Νομίζω έχει να κάνει με το σπίτι, τους γονείς, μπορεί να θέλουν οι γονείς να ασχολούνται με τα μαθήματα. Δεν μπορώ να πω ακριβώς γιατί γίνεται αυτό. Ίσως πρέπει να κοιτάξουμε λίγο τις ακαδημίες και ποιοι μαθαίνουν στα παιδιά τα βασικά του μπάσκετ. Παίζουν πολλά ρόλο, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων το οποίο είναι και το ανησυχητικό κομμάτι. Δεν βγάζουμε παίκτες και αν βγάλουμε προσδιορίζουμε κάθε Έλληνα παίκτη σε ρολίστα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ